Print

Recept: Italiaanse broodsalade (panzanella)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Panzanella is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Het is een simpele broodsalade met restjes oud brood en voor de rest een vulling die je helemaal naar wens kunt samenstellen. Zo kun je in plaats van burrata bijvoorbeeld mozzarella of een andere kaas gebruiken. Ook lekker: gebruik eens pijnboompitten, zongedroogde tomaten, olijven, komkommer of gebakken blokjes aubergine.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 boterhammen
  • 350 gram cherrytomaten
  • 150 gram gegrilde rode paprikareepjes
  • 1 rode ui
  • 50 gram rucola
  • 5 tl. kappertjes
  • 1 bol burrata
  • 1 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el. balsamico azijn
  • 2 el. extra vierge olijfolie
  • 3 el. traditionele olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg alvast een stuk bakpapier klaar op het ovenrooster.
  2. Snij het brood in vierkante stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng in een kom de traditionele olijfolie met de gedroogde Italiaanse kruiden en peper en zout naar eigen smaak. Schep de stukken brood hierdoorheen. Verdeel het brood over het bakpapier en plaats voor 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 
  3. Halveer de cherrytomaten. Schil de rode ui en snij in dunne, halve ringen. De burrata scheur of snij je in stukken. Meng in saladeschaal de tomaten met de uienringen, paprikareepjes, kappertjes en rucola. Giet de balsamico azijn en extra vierge olijfolie eroverheen en schep door. Vermaal eventueel nog wat peper boven de salade.
  4. Zodra de broodcroutons gaar zijn, verdeel je deze over de salade samen met de burrata. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda