• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Panzanella Salade met aardbeien

Panzanella Salade met aardbeien

10 april 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Door Jadis Schreuder – Wist je dat je van oud brood een overheerlijke (lunch) salade kunt maken! Op en top Italiaans en perfect voor deze zomer! Deze panzanella salade met aardbeien is een variatie op de bekende Italiaanse broodsalade.

Italiaanse broodsalade Panzanella

In de zomer kunnen we heerlijk genieten van lekker zoete Hollandse aardbeien. Dus ik besloot om een bekend Italiaanse recept voor broodsalade van een fruitige variatie te voorzien. Deze kleurrijke Italiaanse ‘brood’ salade is geïnspireerd op een simpele salade waar krokant brood in zit. Nanda maakte hier al eerder een basis recept klaar. Nu had ik zelf laatst een Focaccia met citroen gebakken en van de restjes focaccia had ik deze Panzanella salade met aardbeien, citroen & Parmezaanse kaas van gemaakt. Je vindt dit recept ook terug op mijn eigen website: TheLemonKitchen.nl.

recept met oud brood panzanella salade met aardbeien

In focaccia zelf zit al wel wat olie, dus als je het in kleine stukjes scheurt en even opbakt ben je zo klaar! De Italiaanse keuken is door haar eenvoud zo bijzonder, kies de beste en lekkerste producten en je hebt zo een lekkere maaltijd! Ik heb aardbei gekozen omdat het heel goed past in het voorjaar/zomer. En ze passen perfect bij de tomaten die traditioneel in een panzanella salade gaan. Ik vind het zoete met het zoute van de Parmezaan, krokante van het brood en het pittige van de rucola een perfecte combinatie!

Nog meer recepten met (oud) brood

Naast een panzanella brood salade kun je nog meer lekkere recepten met (oud) brood maken! Ga bijvoorbeeld voor een van deze tosti’s met een Europees tintje of maak een superdeluxe clubsandwich met kalkoen! Dat wordt nog eens lekker genieten tijdens een lente lunch! Check hier zowieso nog meer overheerlijke salade recepten!


Print

Recept: Panzanella Salade met aardbeien

recept met oud brood panzanella salade met aardbeien
Print Recipe

Deze panzanella salade met aardbeien en tomaten is vegetarisch en lekker kleurrijk! Deze Italiaanse klassieker wordt gemaakt van oud brood, tomaten en een flinke scheut olijfolie. Ideaal voor de lunch of zomerse avondmaaltijd!

  • Author: Jadis Schreuder (TheLemonKitchen.nl)
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Salade
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • stuk oud brood of focaccia,
  • 1 biologische citroen,
  • stuk Parmezaanse kaas,
  • 200 gram verse aardbeien,
  • een paar cherrytomaatjes (zoals Honingtomaten of Rivolo),
  • handje verse basilicum,
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie, de lekkerste die je in huis hebt!

Extra:

  • handrasp
  • anti aanbak pan

Instructions

  1. Pluk het oude brood en/of focaccia in kleine stukjes en bak vervolgens even krokant in een anti aanbak pan. voeg hier nog een halve eetlepel citroen zeste aan toe en breng op smaak met zout enpeper. Laat de croutons even afkoelen, zodat het extra krokant wordt.
  2. Maak nu de salade door de rucola te mengen met de extra vergine olijfolie, 1 eetlepel citroensap en een handje geraspte Parmezaan (zoveel als je lekker vindt).
  3. Verdeel er vervolgens verse basilicum overheen en snijd de aardbeien en de cherrytomaatjes door midden en meng het geheel goed met de salade. Verdeel als laatste krokante broodstukken over de salade en vergeet niet op smaak te brengen met wat zwarte peper. Gaat namelijk heel goed samen met aardbei!
Eet smakelijk!

Keywords: salade, brood, aardbeien, tomaat, Italie, lunch

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept met oud brood panzanella salade met aardbeien

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze panzanella salade met aardbeien wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten, Salade recepten Tags: aardbeien, basilicum, brood, citroen, foccaccia, Gastblog, Italiaanse keuken, Parmezaanse kaas, The Lemon Kitchen, tomaten, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Dalgona Koffie (video)
Volgend bericht: Gele Curry met jackfruit (vegan) – uit Jackfruit kookboek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in