• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hummus Bowl met aubergine

Hummus Bowl met aubergine

24 mei 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ben jij ook dol op hummus? Maak dan eens deze hummus bowl met aubergines uit de oven. Het is een heerlijke vegan maaltijd en past perfect op deze Meatless Monday! Of je nu gaat voor eigengemaakte hummus of kant-en-klare hummus uit de winkel: dit is een recept boordevol vezels, eiwitten en vitamines om van te smullen!

Geroosterde aubergines topping voor je hummus bowl

Tijdens de lunch geniet ik regelmatig van brood met hummus! Bovenal vind ik eigengemaakte hummus zoveel lekkerder dan eentje uit de winkel. Die volromige kikkererwten dip schep je steeds met de hand op met stukken platbrood en breng je rechtstreeks naar je mond. Zoals men in het midden-oosten ook doet. Deze geroosterde aubergines zijn dan ook een heerlijke topping voor je hummus bowl en maakt er als het ware een complete lunch of avondmaaltijd van. Maar ook als borrelhap doet dit recept het heel goed op tafel. Enne.. het is ook nog eens compleet vegan!

recept hummus bowl met aubergines © bettyskitchen.nl

Hoe maak je een hummus bowl met aubergine?

Schep je hummus in een ruime bord of kom, maak een kuiltje in het midden en vul deze met verrukkelijke toppings. Zo kun je bijvoorbeeld een hummus bowl met gebakken champignons maken. Maar dus ook en hummus bowl met aubergines. Die rooster je namelijk helemaal zacht in de oven en is dankzij de vlezige structuur een heerlijk alternatief voor een stukje vlees. Probeer het eens uit en laat me weten of jij net zo fan wordt van dit soort hummusbowls als ik! Ook lekker: maak eens baba ganoush dip van geroosterde aubergines klaar!

recept hummus bowl met aubergines © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met aubergines

Niet alleen deze hummus bowl met aubergine is hier grote favoriet thuis! Uiteraard vindt je nog veel meer lekkere recepten met aubergines terug op deze website! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus? Of ga voor de Italiaanse klassieker: Aubergine Parmigiana met parmaham en parmezaanse kaas! Yummmmmmm! Je kunt van gebakken aubergine ook een verrukkelijke tapa maken. Daarnaast is de aubergine ook onmisbaar in deze franse klassieker voor Ratatouille maken! Geniet dus heerlijk van aubergines want het is zo’n lekkere en veelzijdige groente!


Print

Recept: Hummus Bowl met aubergine

recept hummus bowl met aubergines © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Ben jij ook dol op hummus? Maak dan eens deze hummus bowl met aubergines uit de oven. Het is een heerlijke vegan maaltijd en past perfect op deze Meatless Monday! Of je nu gaat voor eigengemaakte hummus of kant-en-klare hummus uit de winkel: dit is hummus recept voor de lunch of diner. Of deel hem lekker tijdens een borrel

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 90 minuten
  • Total Time: 1 uur en 45 minuten
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Libanese keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Voor de geroosterde aubergines:

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 el olijfolie
  • sap van halve citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 05. tl zout
  • flinke snuf peper.

Voor de Hummus Bowl:

  • 200 gr hummus kikkererwten dip (homemade)
  • 3 el pijnboompitten
  • plakjes augurk
  • verse koriander of peterselie
  • paprikapoeder

 

Extra:

  • ovenschaal

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en plaats een rooster net onder het midden.
  2. Was de aubergines en verwijder het groen. Snijd de aubergines in de lengte door. Leg op het snijvlak en snijd nogmaals in de lengte door. Je hebt nu 8 lange repen. Snijd elke reep in stukken van 2 cm dikte en leg alle stukken in een ovenschaal.
  3. Pel en pers de knoflook uit. Stop in een kommetje met de olijfolie, het sap van een halve uitgeperste citroen, de paprikapoeder, zout en peper. Roer goed door elkaar en giet dit over de aubergine stukken. Hussel met je handen goed door.
  4. Plaats de schaal in de oven en rooster de aubergines gedurende 90 minuten. Na elk half uur bakken schep je de aubergines even goed om zodat alle sappen en kruiden goed verdeeld worden. (Totaal 3x omscheppen dus.)  TIP: Het roosteren van de aubergines kun je tevens ook enkele dagen van tevoren doen. Bewaar je geroosterde aubergines in de koelkast in een afgesloten pot, voeg desnoods extra olie toe zodat alles bedekt is.
  5. De tussentijd kun je eventueel gebruiken om je pijnboompitten te roosteren en om eventueel je hummus te maken (zie ook notes).
  6. Schep de hummus in een brede bowl of diep bord en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Plaats nu de lepel in het midden van de bowl en draai het bord rond terwijl je een kuiltje maken in de hummus. Lepel hier de geroosterde aubergines in. Top de hummus bowl met aubergines af met de pijnboompitten, plakjes augurk. Bestrooi tot slot met gehakte verse koriander of peterselie en een lekkere snuf paprikapoeder. Serveer direct!
  7.  

Notes

Voor je begint aan dit recept: is je hummus reeds klaar? Of ga je die vooraf nog bereiden volgens dit recept? Zorg er bij gedroogde kikkererwten dan wel voor dat je deze een nacht van tevoren laten weken in water. Zelf maken zorgt dus nog wel voor extra bereidingstijd. 

Keywords: hummus, bowl, kikkererwten, aubergines, augurk, vegan

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hummus bowl met aubergines © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hummus bowl met aubergines uit de oven wilt gaan maken!

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, augurken, citroen, hummus, hummus bowl, knoflook, koriander, Levantijnse keuken, paprikapoeder, peterselie, pijnboompitten, roosteren, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bananencake met pindakaas en kokos
Volgend bericht: Traditionele Scones »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in