• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus

Gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus

4 januari 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Het is weer een Meatless Monday! En zo net na kerst kunnen jullie vast en lichtere balansmaaltijd gebruiken! Onlangs maakte ik deze met geitenkaas gevulde aubergine rolletjes in tomatensaus. Een lekker gerecht voor een vegetarische avond, geïnspireerd door die fijne Italiaanse keuken.

Aubergines rolletjes met kaas uit de oven

In de Italiaanse keuken wordt vaak gebruik gemaakt van aubergines. Ik vind aubergines van zichzelf altijd vrij weinig smaak hebben, maar gemarineerd erg lekker omdat andere smaken er goed intrekken. Gecombineerd met bijvoorbeeld tomatenkaas of geitenkaas zoals in dit gerecht neemt dit de smaak lekker op. En wist je dat aubergines vol gezonde voedingsstoffen zitten? Ze bevatten veel vezels, antioxidanten en mineralen. Een extra reden om ze regelmatig in een gerecht te verwerken!

recept gevulde aubergine rolletjes vegetarisch

Nog meer vegetarische recepten uit de Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken heeft nog meer heerlijke vegetarische mogelijkheden en recepten. Niet alleen deze gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus zijn. een aanrader!. Maar ken je bijvoorbeeld dit recept van Italiaanse quiche met pesto en mozzarella al? Of deze vegetarische lasagne met courgette? Onlangs heeft Betty bovendien een heerlijk Italiaans weekmenu samengesteld, waarbij je iedere dag kunt genieten van de Italiaanse keuken. Een aanrader om even te bekijken en om lekker van te smullen!!


Print

Recept: Gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus

recept gevulde aubergine rolletjes vegetarisch
Print Recipe

Deze vegetarische overschotel met aubergines is een heerlijke doordeweekse maaltijd! Maak gevulde aubergine rolletjes met een Italiaans tintje om lekker van te genieten! Gevuld met geitenkaas, mozzarella en tomatensaus uit de oven.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 aubergines
  • 150 gram naturel geitenkaas
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ei
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • 1 el. pijnboompitjes
  • 200 ml. passata tomatensaus
  • Een hand rucola
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ruime ovenschaal in met wat olijfolie. 
  2. Was de aubergines en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm. dikte. Verwarm wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakken aubergine aan beide kanten totdat ze een lichtbruin grillrandje krijgen. Leg ze vervolgens op een stuk keukenpapier. 
  3. Klop in een kom het ei los met de geitenkaas, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Schep dit op de plakken aubergine en smeer wat uit aan één zijde van de plak. Rol de plakken aubergine op en plaats in de ingevete ovenschaal. 
  4. Verdeel de passata tomatensaus over de aubergines in de ovenschaal. Scheur of snij de mozzarella in repen en verdeel deze over de aubergine rolletjes. Als laatste strooi je de Parmezaanse kaas en pijnboompitten eroverheen.
  5. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de aubergine rolletjes met de rucola eroverheen verdeeld. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gevulde aubergine rolletjes vegetarisch

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gevulde aubergine rolletjes gaat maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, geitenkaas, Italiaanse keuken, Kaas, Nanda Appelman, tomatensaus, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
Volgend bericht: 35x Keto recepten voor lunch of diner »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x Klassieke Cocktails
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in