• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Oranje Ontbijt Taart (video)

Oranje Ontbijt Taart (video)

15 april 2020 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Binnenkort is het Koningsdag en dat vieren we natuurlijk met overheerlijke ORANJE recepten! Speciaal voor het ontbijt maak je deze Oranje Ontbijt taart met havermout bodem, romige kwark en perzik!

Feestelijke Oranje Ontbijt Taart voor Koningsdag!

Deze Oranje Ontbijt taart is gemaakt met een haast koekjes achtige bodem van havermout, een romige tussenlaag van kwark en afgetopt met een oranje laag van perzik en sinaasappel! Hij is glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Klinkt goed toch?! De taart is een lust voor het oog en absoluut eentje om juist te delen! Tja ik wist ook niet dat Corona een beetje roet in het eten zou komen gooien dit jaar. Maar breng dus gerust een stuk taart langs bij je familie (maar houd afstand) en vier toch een beetje ‘gezellig’ Koningsdag met elkaar!

recept voor een oranje ontbijt taart met yoghurt, perzik en sinaasappel. een oranje frisse kwarktaart voor koningsdag
recept voor een oranje ontbijt taart met yoghurt, perzik en sinaasappel. een oranje frisse kwarktaart voor koningsdag

Nog meer taarten met kwark of yoghurt

Iedereen is dol op bijvoorbeeld cheesecakes! Maar met kwark- of yoghurttaarten maak je veelal een soort gezondere versie van cheesecake. Deze oranje ontbijt taart is een vrij gezonde keuze om dus de dag mee te beginnen en zo hebben we er nog meer in petto voor je. Wat dacht je van deze Roze yogurt taart met frambozen. `Deze marmer kwarktaart met chocolade uit de slowcooker. Speciaal voor de feestdagen bedacht ik deze gezonde(re) stoofpeertjes taart met yoghurt. En Nanda’s kwarkcake met zomerfruit en kokos is ook een aanrader!


Receptvideo: Oranje ontbijttaart

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Oranje Ontbijt taart

recept voor een oranje ontbijt taart met yoghurt, perzik en sinaasappel. een oranje frisse kwarktaart voor koningsdag
Print Recipe

★★★★

4 from 1 reviews

Binnenkort is het Koningsdag en dat vieren we natuurlijk met overheerlijke ORANJE recepten! Speciaal voor het ontbijt maak je deze Oranje Ontbijt taart met havermout bodem, romige kwark en smaakvolle perzik! Dit recept is glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker! Dat wordt lekker genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: taart
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 180 gr havermout,
  • 80 gr amandelmeel,
  • 7 st medjool dadels, ontpit en in stukken,
  • 3 el gesmolten kokosolie,
  • 0.5 tl gemalen kruidnagel of pumpkin spice kruidenmix,
  • 4 eetlepels honing, agave, maple of zoetstof.

Voor de yoghurt-fruitlagen:

  • 8 blaadjes gelatine,
  • 800 gr gehalveerde perziken, op sap, afgegoten,
  • 3 eetlepels sinaasappelsap of wortelsap,
  • 600 gr magere kwark
  • 5 el honing, agave, maple, of zoetstof.

Extra:

  • Springvorm 20–24 cm
  • bakpapier,
  • foodprocessor,
  • Blender (of gebruik een hoge kan + staafmixer),
  • Staande mixer of garde.

Instructions

  1. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Vermaal vervolgens de havermout, amandelmeel, dadels, kokosolie en kruidnagelpoeder in de foodprocessor. Voeg na een paar minuten de honing toe en blijf mengen tot je een samenhangend geheel hebt. Stort uit op de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Bevochtig eventueel de lepel met een beetje water om plakken tegen te gaan. Bak de bodem gedurende 15 minuten af in de oven en laat daarna geheel afkoelen.
  3. Ondertussen week je de gelatine in ruim koud water.
  4. Stop de perzikken in een blender en voeg het sinaasappelsap (of wortelsap) toe. Pureer het geheel fijn. Schenk de helft in een kookpannetje en verwarm op laag vuur. Knijp het water uit 6 blaadjes geweekte gelatine en laat dit al roerende oplossen in de puree. Draai het vuur uit en roer de honing er door heen. Laat een paar minuten afkoelen en tot slot spatel je de kwark er door heen. Schep de vulling op de taartbodem en stop alvast in de koelkast om op te stijven.
  5. Maak het pannetje schoon en verwarm de overige perzik puree op laag vuur. Knijp het water uit de overige 2 vellen gelatine en voeg toe aan de warme puree om op te lossen. Draai het vuur uit en laat even kort afkoelen. Lepel dit over de kwark laag en strijk glad. Stop de Oran
  6. Laat de oranje ontbijt taart gedurende 3-4 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Decoratietip: Top de Oranje Ontbijttaart af met bijvoorbeeld gekonfijte sinaasappel! Snijd 1 biologische sinaasappel in plakken van 1 cm. Breng 250 ml water + 250 ml suiker in een pannetje aan de kook. Verlaag het vuur, voeg de plakken sinaasappel toe en laat in 2 uur zachtjes konfijten. Schep daarna uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Dit kun je gerust een dag eerder ook voorbereiden.

Keywords: taart, ontbijt, Koningsdag, kwarktaart, kwark

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor een oranje ontbijt taart met yoghurt, perzik en sinaasappel. een oranje frisse kwarktaart voor koningsdag

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze oranje ontbijt taart wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten, Taart Recepten Tags: agave siroop, dadels, gelatine, Glutenvrij, havermout, honing, kokosolie, Koningsdag, kwark, kwarktaart, no-bake, perziken, pumpkin spice, sinaasappels, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gele Curry met jackfruit (vegan) – uit Jackfruit kookboek
Volgend bericht: Bloemkool N’Oatmeal »

Lees Interacties

Reacties

  1. Zus

    19 april 2020 om 9:01 am

    Hoi Betty, het lijkt me een heel lekkere taart, die wil ik zeker n keertje maken. Klein foutje in stap 5… je spreekt over mangopuree, maar er zit nergens mango in voor zover ik kan ontdekken…

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 april 2020 om 3:56 pm

      Dat moet dus zijn perzik en bij deze aangepast!
      Bedankt voor het doorgeven!

      Beantwoorden
      • Paulien

        23 april 2020 om 2:30 pm

        Hi Betina, leuk recept! Ik wil hem gaan maken maar vraag me af of het sap van de perziken er ook bij moet? 🙂 groetjes!

      • Betina Oostveen

        24 april 2020 om 6:11 pm

        Hi Pauline,
        giet de perziken eerst af en gebruik alleen de vrucht.
        Eet smakelijk alvast!

  2. PrV

    26 april 2020 om 10:30 am

    Ik wil deze morgen graag maken voor koningsdag maar heb geen amandelmeel…kan ik dit vervangen door iets anders, en zo ja wat dan?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 april 2020 om 12:43 pm

      Uiteraard! je kunt eigenlijk elk willekeurig bloem gebruiken dat je in huis hebt. Van glutenvrije soorten tot gewone bloem en zelfs verkruimelde koekjes met een beetje boter (zie cheesecake recepten). wordt het mengsel te droog voeg dan een beetje koud water toe.

      Beantwoorden
  3. Marieke

    27 april 2020 om 9:49 am

    De taart was heel leuk en lekker en feestelijk ! Dankjewel voor het recept! Mijn versie zag er wel wat anders uit, omdat het bovenste laagje niet erop bleef liggen maar er doorheen gezakt was. De onderste laag was nog niet hard genoeg. Dus mijn tip zou zijn om iets langer te wachten met de tweede laag, tot de onderste hard is. Mijn taart was sowieso nog niet stevig na 4 uur, maar wel na 1 nacht.

    En wat ik me afvroeg: moest het 800g perziken uitgelekt zijn, of 800g (dus ongeveer 1 blik) en daarna uitlekken? Ik heb nu maar er tussenin gedaan, haha.

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Marieke

      27 april 2020 om 9:51 am

      Oh ja, en de 20cm springvorm was te klein. Ik heb 30 cm gebruikt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee