Ook al valt dit jaar Sinterklaas samen met onze #MeatlessMonday, we maken er gewoon een heerlijke vegetarische maaltijd bij. Wat dacht je van een hartige taart met spinazie en feta, maar ook pijnboompitten en basilicum.
Hartige taart met spinazie en feta maken
Hartige taarten en quiches zijn een verrukkelijk maaltijd om te delen met het gezin. En ze zijn zo ontzettend makkelijk en goedkoop om te maken. Bij dit recept voor een hartige taart met spinazie en feta maak ik gebruik van mijn hartig zanddeeg als bodem. En de vulling bestaat met name uit ei, spinazie en fetakaas. Heel simpel eigenlijk maar heel erg lekker! Weet jij trouwens al wat de verschillen zijn tussen een hartige taart en een quiche?
Nog meer hartige taart recepten
Deze prachtige groene hartige taart met spinazie en feta kun je gerust op tafel zetten als vegetarische maaltijd. Serveer er hooguit nog een kleine groene salade bij. Uiteraard hebben we nog meer hartige taart recepten voor jullie op de website staan. Deze hartige taart met rode ui, Port en maar liefst 4 soorten kaas is ook een aanrader! Maar onze rijstmuffins met groene groenten zijn ook favoriet als vega maaltijd! Daarnaast is deze boerenkool cake met haloumi ook echt verrukkelijk! Zoek wat lekkers uit een geniet dus heerlijk van hartige taart recepten!
Heb je deze al in huis?
Recept: Hartige taart met spinazie en feta
En lekkere en snelle vegetarische maaltijd om van te smullen! Wat dacht je van een hartige taart met spinazie en feta, maar ook pijnboompitten en basilicum. Het zanddeeg kun je kant en klaar kopen of volg ons recept voor vliegensvlug homemade hartige taart deeg!
Ingredients
Voor het hartige taart deeg:
- 250 gr bloem
- ½ tl zout
- 125 gr KOUDE roomboter
- 1 ei
- 2 –3 el KOUD water
Voor de vulling:
- 400 gram verse spinazie
- 4 eieren
- 200 ml melk
- 100 ml creme fraiche
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen peper
- 5 gram basilicum
- 100 gram feta
- 2 el. pijnboompitten
Extra:
- springvorm 22 – 24 cm
- grote kookpan
- (bol)zeef
- blender, bijv. Magimix
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
- Maak als eerste het quiche deeg volgens dit recept. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een kleine opstaande rand. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Stop de verse spinazie in het hete water gedurende 2 minuten. Giet daarna de pan af in een zeef en laat de spinazie even uitdampen en iets afkoelen.
- Stop de uitgelekte spinazie in de blender en voeg hier de eieren, melk, creme fraiche, knoflook, nootmuskaat, zout en peper, en de helft van de basilicum aan toe. Blender het geheel in 15 seconden. Schenk bovenop de deegbodem.
- Verkruimel hier vervolgens de feta overheen en top af met de rest van de basilicum en pijnboompitten
- Schuif de bakvorm voorzichtig in de oven, en bak de hartige taart met spinazie en feta af gedurende 40 – 45 minuten.
Bon Appétit! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartige taart met spinazie en feta wilt gaan maken!
Geef een reactie