• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hartige taart met groene groenten

Hartige taart met groene groenten

27 maart 2017 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Het is weer Meatless Monday en oh my… Deze hartige taart met groene groenten proeft precies zoals hij eruit ziet: jammie! Dit gezonde en frisse voorjaarsgerecht wil je echt uitproberen.

Zelf hartige taart met groene groenten maken

Zoals de naam al suggereert zijn er allerlei groene groenten in verstopt, hartstikke gezond dus. Ik moest echt een strenge selectie maken welke groenten ik allemaal in de hartige taart zou verwerken, want er was zoveel mogelijk! Uiteindelijk heb ik gekozen voor groene asperges, broccoli, verse spinazie, bosui en rucola. En wat tomaatjes ter decoratie, maar die zijn niet groen;) Als je dat lekker vindt of hebt liggen kun je bijvoorbeeld ook nog tuinerwten, doperwten of bleekselderij toevoegen. Of een andere soort salade in plaats van rucola. Combineer er in ieder geval lekker op los met het recept voor hartige taart met groene groenten!

Hartige taart met groene voorjaarsgroenten

Hartige taart bodems maken

Voor de bodem heb ik koelvers hartige taartdeeg gebruikt. Dit kun je kant en klaar in de supermarkt komen. Je kunt ook bladerdeeg gebruiken maar dan krijg je meer een quiche recept. Het verschil is dat een hartige taartbodem wat dikker en lekker bros is. Het is dus maar net waar je zin in hebt! Wij aten deze hartige taart met groene groenten met z’n tweeën, maar als je er bijvoorbeeld een salade of soep bij serveert kan hij ook prima voor 3 of zelfs personen door. Voeg desnoods nog een extra eitje toe bij de vulling:).

Hartige taart met groene voorjaarsgroenten

Nog meer hartige taart recepten

Heb je al lekkere trek gekregen? Naast dit recept voor een hartige taart met groene groente kan ik je zeker ook deze Indiase curry taart met doperwtjes aanraden! Maar ook deze hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes! En wat dacht je van deze verrukkelijke boerenkool cake met halloumi? Stuk voor stuk heerlijke vegetarische recepten om van te smullen! Weet jij overigens het verschil tussen een hartige taart en quiche maken?


Print

Recept: Hartige taart met groene groenten

Hartige taart met groene voorjaarsgroenten
Print Recipe

Het is weer Meatless Monday en oh my… Deze hartige taart met groene groenten proeft precies zoals hij eruit ziet: jammie! Dit gezonde en frisse voorjaarsgerecht wil je echt uitproberen. Lekker met asperges, broccoli, bosui, en rucola.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 rol koelver hartige taartdeeg bodem (check de gebruiksaanwijzing, waarschijnlijk heb je ook 50g. boter en water nodig hiervoor)
  • 4 eieren
  • 200 gram cottage cheese
  • 10 groene asperges
  • Een halve broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 3 cherrytomaten (voor de garnering)
  • 50 gram verse spinazie
  • Een handje rucola
  • 10 gram gedroogde Parmezaanse kaas (poeder)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el. paneermeel
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie/boter om in te vetten

Benodigheden:

  • Quichevorm/ springvorm, net wat je hebt liggen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bereid het deeg van de bodem volgens de gebruiksaanwijzing. Vet de vorm in met wat boter of olie en rol het deeg erin uit en vorm een opstaande rand. Verdeel de paneermeel over de bodem.
  2. Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur om de asperges en broccoli in te koken. Schil de groene asperges licht met een dunschiller en snij max. 1 cm. van de onderkant. Snij de broccoli in kleine stronkjes. Zodra het water kookt voeg je de groenten toe en deze kook je voor max. 3 minuten. Giet de groenten af en zet even apart.
  3. Klop de eieren los in een kom en roer de cottage cheese erdoorheen. Pers de knoflook uit boven de kom en voeg een snuf zout en peper toe. 
  4. Snij de bosui in dunne ringetjes en de verse spinazie wat fijner. Leg de spinazie op de bodem van de hartige taart. Roer de bosui door het eimengsel en verdeel dit over de spinazie in de vorm. Zorg dat het goed verdeeld is. Verdeel vervolgens de broccoli en asperges over de taart. Halveer de cherrytomaten en leg deze op de taart ter garnering. 
  5. Plaats de hartige taart voor 30 minuten in het midden van de oven. Na de 30 minuten haal je de hartige taart uit de oven, strooi je de Parmezaanse kaas er overheen en plaats je hem nog terug voor 10 minuten.
  6. Zodra de hartige taart met groene groenten klaar is, verdeel je de rucola er overheen. Klaar om te serveren! 

Bewaartip: als je een punt van deze hartige taart met groene groenten over hebt, bewaar deze dan vooral voor de lunch de dag erna! Heerlijk om koud te eten, of even op te warmen als er een oven in de buurt is. 

 

Keywords: hartige taart, eieren, deeg, vegetarisch, broccoli, asperges

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Hartige taart met groene groenten

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartige taart met groene groenten wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: asperges, bosui, broccoli, cherrytomaten, cottage cheese, eieren, groene asperges, hartige taart, hoofdgerecht, Nanda Appelman, Parmezaanse kaas, quiche, rucola, spinazie, vegetarisch, voorjaar

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gazpacho van geroosterde ui en paprika
Volgend bericht: How-To: Meringues maken (schuimpjes) »

Lees Interacties

Reacties

  1. A bite of cravings

    29 maart 2017 om 6:07 pm

    Jammie, dit moet wel lekker zijn! X

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 april 2017 om 11:40 am

      Wij weten wel wat lekker is 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in