• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • Barbecue & Grill
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • Low Carb Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Vegetarische Hoofdgerechten / Hartige taart met groene groenten

Hartige taart met groene groenten

27 maart 2017 Door Nanda Appelman 2 Comments

Het is weer Meatless Monday en oh my… Deze hartige taart met groene groenten proeft precies zoals hij eruit ziet: jammie! Dit gezonde en frisse voorjaarsgerecht wil je echt uitproberen.

Hartige taart met groene groenten

Zoals de naam al zegt zijn er allerlei groene groenten in verstopt, hartstikke gezond dus. Ik moest echt een strenge selectie maken welke groenten ik allemaal in de hartige taart zou verwerken, want er was zoveel mogelijk!

Uiteindelijk heb ik gekozen voor groene asperges, broccoli, verse spinazie, bosui en rucola. En wat tomaatjes ter decoratie, maar die zijn niet groen;) Als je dat lekker vindt of hebt liggen kun je bijvoorbeeld ook nog tuinerwten, doperwten of bleekselderij toevoegen. Of een andere soort salade in plaats van rucola.

Hartige taart bodems

Voor de bodem heb ik hartige taartdeeg gebruikt. Dit kun je kant en klaar in de supermarkt komen. Even vermengen met boter en water en het is klaar. Je kunt ook bladerdeeg gebruiken, daarvan kun je bijvoorbeeld een hele rol kopen in het koelschap van de supermarkt. Deze hartige taartbodem is wat dikker en lekker bros, net waar je zin in hebt!

Wij aten deze hartige taart met groene groenten met z’n tweeën, maar als je er bijvoorbeeld een salade (met de rest van de verse spinazie) of soep bij serveert kan hij ook prima voor 3 personen door. Voeg desnoods nog een extra eitje toe bij de vulling:)

Print

Recept: Hartige taart met groene groenten

Hartige taart met groene voorjaarsgroenten
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse keuken
Scale

Ingredients

  • Hartige taartbodem (check de gebruiksaanwijzing, waarschijnlijk heb je ook 50g. boter en water nodig hiervoor)
  • 4 eieren
  • 200 gram cottage cheese
  • 10 groene asperges
  • Een halve broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 3 cherrytomaten (voor de garnering)
  • 50 gram verse spinazie
  • Een handje rucola
  • 10 gram gedroogde Parmezaanse kaas (poeder)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el. paneermeel
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie/boter om in te vetten

Benodigheden:

  • Quichevorm/ springvorm, net wat je hebt liggen

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bereid het deeg van de bodem volgens de gebruiksaanwijzing. Vet de vorm in met wat boter of olie en rol het deeg erin uit. Verdeel de paneermeel over de bodem.
  • Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur om de asperges en broccoli in te koken. Schil de groene asperges licht met een dunschiller en snij max. 1 cm. van de onderkant. Snij de broccoli in kleine stronkjes. Zodra het water kookt voeg je de groenten toe en deze kook je voor max. 3 minuten. Giet de groenten af en zet even apart.
  • Klop de eieren los in een kom en roer de cottage cheese erdoorheen. Pers de knoflook uit boven de kom en voeg een snuf zout en peper toe. 
  • Snij de bosui in dunne ringetjes en de verse spinazie wat fijner. Leg de spinazie op de bodem van de hartige taart. Roer de bosui door het eimengsel en verdeel dit over de spinazie in de vorm. Zorg dat het goed verdeeld is. Verdeel vervolgens de broccoli en asperges over de taart. Halveer de cherrytomaten en leg deze op de taart ter garnering. 
  • Plaats de hartige taart voor 30 minuten in het midden van de oven. Na de 30 minuten haal je de hartige taart uit de oven, strooi je de Parmezaanse kaas er overheen en plaats je hem nog terug voor 10 minuten.
  • Zodra de hartige taart met groene groenten klaar is, verdeel je de rucola er overheen. Klaar om te serveren! 

Bewaartip: als je een punt van deze hartige taart met groene groenten over hebt, bewaar deze dan vooral voor de lunch de dag erna! Heerlijk om koud te eten, of even op te warmen als er een oven in de buurt is. 

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Hartige taart met groene groenten

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: asperges, bosui, broccoli, cherrytomaten, cottage cheese, eieren, groene asperges, hartige taart, hoofdgerecht, Nanda Appelman, Parmezaanse kaas, quiche, rucola, spinazie, vegetarisch, voorjaar

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Previous Post: « Gevulde Chocolade Eieren voor Pasen
Next Post: How-To: Meringues maken (schuimpjes) »

Reader Interactions

Comments

  1. A bite of cravings

    29 maart 2017 at 6:07 pm

    Jammie, dit moet wel lekker zijn! X

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 april 2017 at 11:40 am

      Wij weten wel wat lekker is 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Welkom lekkerbekken, kookliefhebbers en bakfanaten! In mijn online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#Kerst

voorgerechten voor kerst Recepten

Ga naar Kerst recepten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Loose weight for good

Meest Gelezen

  • 10x Voorgerechten voor Kerst
  • Rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel (#OSVTT) 10x Hoofdgerechten voor Kerst
  • recept Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij van bessola (watergruwel) betty's kitchen 10 x Kerstdesserts
  • recept glutenvrije kruidnoten met quinoa 13x Sinterklaas Recepten
  • 10x Bijgerechten voor Kerst

#Kerstontbijt

kerst ontbijtrecepten

Ga naar Kerst Ontbijt Recepten

blogdesign_food_blog_awards_2016
food blog awards 2018 gewonnen

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Instagram post 18121109314046367 ✨STOOFPEERTJES TAART MET YOGHURT EN SPECULAAS✨
Zet jij tijdens de kerstdagen een feestelijk taartje op het menu? Sluit het kerstdiner af met deze semi-gezonde Stoofpeertjes taart met @optimel Griekse stijl yoghurt! Lekker gezond, want 0% vet en geen toegevoegde suikers! Maar wel lekker smakelijk door de speculaaskruiden! En hoe beter dan deze taart af te toppen dan met echte Hollandse stoofpeertjes!! Check ook mijn stories voor de bereiding en maak er een smakelijk en feestelijk Kerstfeest van!  Wat heb je nodig (8 pers.)
3 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman),
200 ml rode bessensap,
1 flinke eetlepel honing,
1 kaneelstokje,
2 steranijs.
5 blaadjes gelatine,
70 gram roomboter, gesmolten
150 gram speculaas koekjes,
2 eetlepels amandelschaafsel + extra
450 gram @Optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaas,
150 ml slagroom, stijfgeklopt.  Wat te doen?
Schil de peertjes en stoof op laag vuur gedurende 90 minuten in een pannetje met de bessensap, kaneel, kruidnagel en honing. Schep de stoofpeertjes uit de pan en laat afkoelen.
Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water. Verwijder het kaneelstokje en steranijs en kook het stoofvocht in tot deze een beetje stroperig wordt. 
Maal de speculaas koekjes + 2 eetlepels amandelschaafsel fijn. Schep de kruimels door de boter en roer goed door. Vorm hiermee de bodem van de taart en zet in de koelkast om alvast uit te harden. Voeg een uitgeknepen blaadje gelatine toe aan het kookvocht. Llaat smelten, roer goed door en vervolgens afkoelen.
Snijd 1 van de afgekoelde stoofpeertjes in blokken. Verwijder het klokhuis en steeltje. 
Smelt 4 blaadjes gelatine in een pannetje op laag vuur. Schep hier de @optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaas doorheen. Voeg tot slot de blokjes stoofpeer en opgeklopte slagroom toe en spatel door. Schep de yoghurt vulling op de koekdeeg bodem en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Decoreer de taart met de overgebleven twee stoofpeertjes, in plakken of partjes. Verwarm nog een keer het stoofvocht in een pannetje op laag vuur en giet dit over de Stoofpeertjes taart. Decoreer met extra geroosterd amandelschaafsel. .
#kerst #feestdagen #recept #optimelgrieksestijl #speculaas #stoofpeertjes
Instagram post 17886249046455891 ✨ETEN BIJ DE ZUSTERS IN MAARSSEN✨
Mag ik jullie even meenemen op tour naar een bijzondere ervaring nabij Utrecht? Bij @buitenplaatsdoornburgh  in Maarssen aan de Vecht stond voorheen een klooster. Nu vind je er @restaurantdezusters met flink wat nostalgie en een compleet verzorg diner of lunch met ingrediënten uit eigen tuin. Die foto van mij met de zeekoe is hier ook gemaakt en zo vind je er nog meer kunst exposities en meer. Een unieke plek voor een hapje eten en meteen een mooie dagbesteding. Zijn jullie hier al wel eens geweest? Check de review via de link in bio!
==> https://bettyskitchen.nl/de-zusters-in-maarssen/
#maarsen #utrechtfood @greetingsfromutrecht #instawalk #instameetdoornburgh #dezusters #klooster #foodie
Instagram post 17846301871815239 ✨ALL DAY BRUNCH IN UTRECHT✨ Het is echt grappig hoe verliefd ik soms naar eten kan kijken 🤣 Je bent een FOODIE in hart en nieren of niet. Maar als er één ding is waar je me sochtends sneller mijn bed mee uit krijgt, dan is het wel met een goed ontbijt. Ik wordt dus ook helemaal happy van restaurants met een all day brunch concept. Want, net als mijn dochter, ben ik dol op pancakes, wafels en meer. Gisteren streek ik weer even neer bij @thestreetfoodclub en zette even de smaakpapillen goed aan het werk met de Korean Kimchi waffels met krokante kip. Mijn absolute top voor een brunch of lunch in mijn stadsie. En door al die tropische kleuren en hoog palmboomgehalte ga je hier altijd weg met een smile op je gezicht. Ben jij er al wel eens geweest? En welk gerecht is jouw favoriet?
#utrecht #thestreetfoodclub #utrechtfood #alldaybrunch #cocktails #streetfood #kimchi #waffels #pancakeswithabs #reviewonline #restovlog
https://bettyskitchen.nl/the-streetfood-club-utrecht/
Instagram post 17867858989537940 ✨BEEF WELLINGTON✨
Hoewel de website bol staat van de kerstrecepten, wil ik jullie ook kennis laten maken met o.a. de Beef Wellington van @boersenboers .Daarmee kun je het je deze feestdagen bijzonder makkelijk, maar vooral smakelijk maken! Check de review op de website en plaats jouw bestelling nog op tijd voor de feestdagen!
#gekregen 
#kerstdiner #vlees #beefwellington #kerst ==> https://bettyskitchen.nl/beef-wellington-van-boers-boers/
Instagram post 17854744288678541 ✨SINTERKLAAS✨ ben je nog op zoek naar last minute Sinterklaas recepten inspiratie? Van ontbijt, tot lunch en tussendoor? Buiten vooral veel snoepgoed kun je ook heerlijk gezond en verantwoord eten tijdens 5 december dus check de recepten via de Link in bio of bijvoorbeeld stories! Maak er een geweldige dag van!
#sinterklaas #sinterklaascadeau #sinterklaasrecept 
https://bettyskitchen.nl/sinterklaas-recepten/
Instagram post 17887378378449673 ✨TAPHUYS UTRECHT + WINACTIE ✨Utrecht is aan de Mariaplaats een leuke hotspot rijker! Taphuys Utrecht is een fijne plek om zelf met je vrienden bieren en wijnen te tappen! Ik was bij de opening en vierde er meteen mijn verjaardag. Er was namelijk voor ieder wat wils. En ik kan je zeggen dat de gerechten die je erbij besteld alles behalve standaard borrelhappen zijn! Dit is uitgaan 2.0 en jij maakt kans op een gratis rondje (of twee) drinken! Doe mee met de winactie op onze site! Zie link in bio of via stories!
#utrecht #saturdaynight #borrel #bar #restaurant #lunch #utrechtfood #mariaplaats #taphuys #taphuysutrecht #winnen #winactie #bier #wijn⠀⠀
https://bettyskitchen.nl/taphuys-in-utrecht-bar/
Instagram post 17872242130507204 ✨SPECULAASTAART MET ABRIKOZEN EN AMANDELSPIJS ✨ De goedheiligman en zijn Pieten komen iedereen deze week verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen. En dan trakteren we jullie op een lekker puntje speculaastaart met abrikozen 😉 het recept is super makkelijk om te maken en vind je dan ook nu op de site. Kookvideo inclusief! Enne vanmiddag spelen wij ook nog even voor Sinterklaas dus hou de Posts in de gaten 😇 
#taart #sinterklaas #speculaas #amandelspijs #sinterklaasrecept #speculaastaart 
https://bettyskitchen.nl/speculaastaart-met-abrikozen-sinterklaas/
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee