• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hartige taart met groene groenten

Hartige taart met groene groenten

27 maart 2017 Door Nanda Appelman 7 Reacties

Het is weer Meatless Monday en oh my… Deze hartige taart met groene groenten proeft precies zoals hij eruit ziet: jammie! Dit gezonde en frisse voorjaarsgerecht wil je echt uitproberen.

Zelf hartige taart met groene groenten maken

Zoals de naam al suggereert zijn er allerlei groene groenten in verstopt, hartstikke gezond dus. Ik moest echt een strenge selectie maken welke groenten ik allemaal in de hartige taart zou verwerken, want er was zoveel mogelijk! Uiteindelijk heb ik gekozen voor groene asperges, broccoli, verse spinazie, bosui en rucola. En wat tomaatjes ter decoratie, maar die zijn niet groen;) Als je dat lekker vindt of hebt liggen kun je bijvoorbeeld ook nog tuinerwten, doperwten of bleekselderij toevoegen. Of een andere soort salade in plaats van rucola. Combineer er in ieder geval lekker op los met het recept voor hartige taart met groene groenten!

Hartige taart met groene voorjaarsgroenten

Hartige taart bodems maken

Voor de bodem heb ik koelvers hartige taartdeeg gebruikt. Dit kun je kant en klaar in de supermarkt komen. Je kunt ook bladerdeeg gebruiken maar dan krijg je meer een quiche recept. Het verschil is dat een hartige taartbodem wat dikker en lekker bros is. Het is dus maar net waar je zin in hebt! Wij aten deze hartige taart met groene groenten met z’n tweeën, maar als je er bijvoorbeeld een salade of soep bij serveert kan hij ook prima voor 3 of zelfs personen door. Voeg desnoods nog een extra eitje toe bij de vulling:).

Hartige taart met groene voorjaarsgroenten

Nog meer hartige taart recepten

Heb je al lekkere trek gekregen? Naast dit recept voor een hartige taart met groene groente kan ik je zeker ook deze Indiase curry taart met doperwtjes aanraden! Maar ook deze hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes! En wat dacht je van deze verrukkelijke boerenkool cake met halloumi? Stuk voor stuk heerlijke vegetarische recepten om van te smullen! Weet jij overigens het verschil tussen een hartige taart en quiche maken?


Print

Recept: Hartige taart met groene groenten

Hartige taart met groene voorjaarsgroenten
Print Recipe

Het is weer Meatless Monday en oh my… Deze hartige taart met groene groenten proeft precies zoals hij eruit ziet: jammie! Dit gezonde en frisse voorjaarsgerecht wil je echt uitproberen. Lekker met asperges, broccoli, bosui, en rucola.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 rol koelver hartige taartdeeg bodem (check de gebruiksaanwijzing, waarschijnlijk heb je ook 50g. boter en water nodig hiervoor)
  • 4 eieren
  • 200 gram cottage cheese
  • 10 groene asperges
  • Een halve broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 3 cherrytomaten (voor de garnering)
  • 50 gram verse spinazie
  • Een handje rucola
  • 10 gram gedroogde Parmezaanse kaas (poeder)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el. paneermeel
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie/boter om in te vetten

Benodigheden:

  • Quichevorm/ springvorm, net wat je hebt liggen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bereid het deeg van de bodem volgens de gebruiksaanwijzing. Vet de vorm in met wat boter of olie en rol het deeg erin uit en vorm een opstaande rand. Verdeel de paneermeel over de bodem.
  2. Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur om de asperges en broccoli in te koken. Schil de groene asperges licht met een dunschiller en snij max. 1 cm. van de onderkant. Snij de broccoli in kleine stronkjes. Zodra het water kookt voeg je de groenten toe en deze kook je voor max. 3 minuten. Giet de groenten af en zet even apart.
  3. Klop de eieren los in een kom en roer de cottage cheese erdoorheen. Pers de knoflook uit boven de kom en voeg een snuf zout en peper toe. 
  4. Snij de bosui in dunne ringetjes en de verse spinazie wat fijner. Leg de spinazie op de bodem van de hartige taart. Roer de bosui door het eimengsel en verdeel dit over de spinazie in de vorm. Zorg dat het goed verdeeld is. Verdeel vervolgens de broccoli en asperges over de taart. Halveer de cherrytomaten en leg deze op de taart ter garnering. 
  5. Plaats de hartige taart voor 30 minuten in het midden van de oven. Na de 30 minuten haal je de hartige taart uit de oven, strooi je de Parmezaanse kaas er overheen en plaats je hem nog terug voor 10 minuten.
  6. Zodra de hartige taart met groene groenten klaar is, verdeel je de rucola er overheen. Klaar om te serveren! 

Bewaartip: als je een punt van deze hartige taart met groene groenten over hebt, bewaar deze dan vooral voor de lunch de dag erna! Heerlijk om koud te eten, of even op te warmen als er een oven in de buurt is. 

Keywords: hartige taart, eieren, deeg, vegetarisch, broccoli, asperges

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Hartige taart met groene groenten

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartige taart met groene groenten wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: asperges, bosui, broccoli, cherrytomaten, eieren, groene asperges, hartige taart, hoofdgerechten, huttekase, Nanda Appelman, Parmezaanse kaas, quiche, rucola, spinazie, vegetarisch, voorjaar

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gazpacho van geroosterde ui en paprika
Volgend bericht: How-To: Meringues maken (schuimpjes) »

Lees Interacties

Reacties

  1. A bite of cravings

    29 maart 2017 om 6:07 pm

    Jammie, dit moet wel lekker zijn! X

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 april 2017 om 11:40 am

      Wij weten wel wat lekker is 🙂

      Beantwoorden
  2. Hanne Kloosterboer

    4 september 2022 om 7:02 pm

    Het bleef hartstikke nat bij mij… 😔

    Beantwoorden
  3. Cynthia

    10 oktober 2022 om 6:37 pm

    Voor hoeveel personen is dit gerecht?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 oktober 2022 om 9:54 am

      voor 2-3 personen. Dit staat altijd vermeld op de receptkaart.

      Beantwoorden
  4. Caat

    25 maart 2023 om 8:41 pm

    Heel veel zin de taart, zo gemaakt!
    Maar die 4 eieren en 200 gram cottage cheese maken de taart veel te vochtig!
    Ik heb 2 x vocht afgegoten terwijl de taart al in de oven stond….. en de bodem bleef slap en vochtig, jammer

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 maart 2023 om 9:48 am

      Hi Caat,
      dat is jammer ja! Ik heb zelf ook al gemerkt dat er echt verschil tussen cottage cheese en cottage cheese zit.
      ik maak er ook wel eens pannenkoekjes (zoek maar op Syrniki) mee en bij het ene merk zit veel water en lopen ze helemaal uit
      en bij het andere merk blijven ze goed in vorm. Je zou bijvoorbeeld ook nog de kaas in een kaasdoek kunnen wikkelen en goed het vocht uitknijpen. Dat kan ook zeker helpen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee