• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes

Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes

16 juli 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Ziet deze hartige tarte tatin met tomaat, sjalotjes en geitenkaas-avocado-crème er niet uit als een plaatje? Dit gerecht is makkelijker te bereiden dat het lijkt. Binnen no-time kun je dit op tafel toveren, leuk voor als je gasten hebt! Of gewoon om jezelf te verwennen natuurlijk 😉

Tarte tatin maken

Een tarte tatin kun je zowel zoet als hartig bereiden, bijvoorbeeld met fruit (zoals appels of abrikozen) of groenten zoals deze variant. Tarte tatin betekent eigenlijk ‘taart op z’n kop’. In de bakvorm begin je dan ook met de topping en eindig je met de bodem. Dit natuurlijk in tegenstelling tot een klassieke hartige taart waarbij je start met de bodem en vervolgens de vulling toevoegt in de vorm.

Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes

Nog meer hartige tarte tatin recepten

Ben je (net als ik) dol op hartige tarte tatin of andere hartige taarten? Eerder deelden we op Betty’s Kitchen ook deze Hartige taart met groene groenten en Tarte Tatin met rabarber en rode biet. Het uitproberen waard!

Print

Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes recept

Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes
Print Recipe
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram cherrytomaten
  • 6 sjalotten
  • 1 ei
  • 1 bladerdeegrol
  • 1 el. balsamico-azijn
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 4 takjes verse tijm en rozemarijn
  • Peper en zout

Voor de geitenkaas-avocado-crème:

  • 150 gram smeerbare geitenkaas
  • 100 ml. crème fraîche
  • 1 rijpe avocado
  • 0.5 tl. limoensap
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een hartige taartvorm in en zet nog even apart. 
  2. Verwijder de velletjes van de sjalotten en halveer ze. Rits de kruiden alvast van de takjes. Dit kun je makkelijk doen door het takje in tegengestelde richting tussen je duim en wijsvinger te trekken. Knip de rozemarijn nog iets fijner. 
  3. Verwarm in een grote koekenpan de roomboter met 2 el water. Voeg de sjalotten en tomaten toe. Vermaal wat verse peper en zout boven de pan en voeg de verse kruiden toe. Giet 0.5 el. van de balsamico-azijn in de pan en schud de pan licht zodat alles goed met elkaar vermengt. Smoor de groenten ongeveer 5 minuten om middelhoog vuur. 
  4. Giet de andere 0.5 el. balsamico-azijn in de taartvorm. Leg hierop de tomaten en sjalotten (met de snijkant naar beneden). Bekleed de vorm met het bladerdeeg en stop de groenten goed in. Kluts het eitje los en bestrijk de bovenkant van de bladerdeeg hiermee. 
  5. Zet de tarte tatin voor 25 minuten in de oven. Hou de taart tijdens de oventijd goed in de gaten. Als de bovenkant te bruin wordt, zet je hem iets lager in de oven.
  6. Ondertussen kun je de geitenkaas-avocado-crème maken. Schil de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een kom en prak het fijn met een vork. Vervolgens schep je ook de crème fraîche, geitenkaas, limoensap en peper en zout naar smaak erdoorheen. 
  7. Zodra de tarte tatin gaar is, leg je een bord op de taartvorm en keer je hem om. Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt. De geitenkaas-avocado-crème kun je met een spuitzak op de tarte tatin spuiten of gewoon met een lepel erop scheppen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes

 

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, bladerdeeg, cherrytomaten, geitenkaas, hartige taart, Nanda Appelman, sjalotten, Tarte Tatin, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « The Grand Blogger Dinner 2018
Volgend bericht: Bananasplit ontbijt »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in