Print

recept: Granola taart met mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola beleg je met een laag yoghurt en vers zomer fruit!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 120 gram granola
  • 100 gram havermout
  • 60 gram pindakaas
  • 45 gram maple syrup
  • 1 eetlepel water (+ eventueel wat extra als deeg te droog wordt)

 

Topping:

  • 300 gram Griekse stijl yoghurt (naturel of vanille)
  • 1 mango, in stukjes
  • handje blauwe bessen
  • 1 takje verse munt.

Extra:

  • Springvorm 24 cm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier.
  2. Hak de granola, havermout, pindakaas, maple syrup en water grof door elkaar in een keukenmachine. Verdeel het kruimelige deeg over de bakvorm en vorm als eerste een opstaande rand van ca 1 cm dikte en hoogte. Gebruik hiervoor je duim en eventueel een lepel die je steeds in water doopt (dat voorkomt plakken). Druk daarna de bodem uit met de bodem goed aan.
  3. Schuif de granola taart bodem in de oven en bak gedurende 20-25 minuten licht goudbruin af. Laat daarna in de vorm afkoelen en verplaats naar een taartschaal.
  4. Schep de dikke yoghurt over de granola taart maar zorg dat de rand zichtbaar blijft. Top af met de stukjes mango, wat blauwe bessen. Knip wat muntblaadjes fijn en strooi dit over de ontbijttaart. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty