Serveer je yoghurt met muesli\granola en fruit eens in een bijzondere vorm, of maak er een taartje van zoals deze granolataart met mango! Een leuk ontbijtgerecht om je dag even goed mee te beginnen!
Een krokante granolataart
De taartbodem bestaat uit granola, havermout, pindakaas, maple syrup en water. Door het fijner malen in de keukenmachine ontstaat een mooi grove deegstructuur die je alleen nog even kort dient af te bakken in de oven om wat krokanter te maken. Dat krokantje hoort natuurlijk wel bij een granola taart! Door de taartbodem daarna te vullen met lobbige Griekse yoghurt (Bulgaarse of Turkse mag ook hoor) en daarna te toppen met lekker zomers fruit zoals mango ontstaat ineens een mooi ‘tropisch’ ontbijt taartje. Maar je kunt bijvoorbeeld ook aftoppen met verse aardbeien en limoenrasp bijvoorbeeld. Maak gerust jouw eigen variatie op date granolataart met mango!
Nog meer lekkere granola recepten
Vlak voor de feestdagen maakte ik mijn eerste granola taart met bosvruchten. Deze viel zo erg in de smaak dat ik nu dus een nieuwe variant granolataart met mango had bedacht. Maar uiteraard vind je nog meer lekkere granola recepten hier op de site! Kun je natuurlijk ook zelf thuis aan de slag met granola maken. Het mooiste hiervan vind ik dat je steeds een andere mix kunt samenstellen door te variëren met noten, gedroogd fruit en kruiden. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze herfstachtige granola met appel en cranberry. Of ga voor 1001 nachten sfeer met deze Marrakech Granola met abrikozen en pistache. Voor een glutenvrije granola taart kun je ook deze glutenvrije noten granola met kokos maken en die gebruiken als taart bodem.
Recept video: Granolataart met mango
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
recept: Granola taart met mango
Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola beleg je met een laag yoghurt en vers zomer fruit!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 25 min.
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 120 gram granola
- 100 gram havermout
- 60 gram pindakaas
- 45 gram maple syrup
- 1 eetlepel water (+ eventueel wat extra als deeg te droog wordt)
Topping:
- 300 gram Griekse stijl yoghurt (naturel of vanille)
- 1 mango, in stukjes
- handje blauwe bessen
- 1 takje verse munt.
Extra:
- Springvorm 24 cm
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier.
- Hak de granola, havermout, pindakaas, maple syrup en water grof door elkaar in een keukenmachine. Verdeel het kruimelige deeg over de bakvorm en vorm als eerste een opstaande rand van ca 1 cm dikte en hoogte. Gebruik hiervoor je duim en eventueel een lepel die je steeds in water doopt (dat voorkomt plakken). Druk daarna de bodem uit met de bodem goed aan.
- Schuif de granola taart bodem in de oven en bak gedurende 20-25 minuten licht goudbruin af. Laat daarna in de vorm afkoelen en verplaats naar een taartschaal.
- Schep de dikke yoghurt over de granola taart maar zorg dat de rand zichtbaar blijft. Top af met de stukjes mango, wat blauwe bessen. Knip wat muntblaadjes fijn en strooi dit over de ontbijttaart. Serveer direct.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze granolataart met mango wilt maken!
Geef een reactie