• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Gnocchi met geitenkaas en gepocheerde tomaat

Gnocchi met geitenkaas en gepocheerde tomaat

21 oktober 2016 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Door Nanda – Deze keer heb ik voor de lunch een kleurige warme salade van gnocchi met geitenkaas en gepocheerde tomaat op het menu staan. Ik hoop niet dat ik je meteen afschrik, want tomaat pocheren klinkt lastig, maar dat is het helemaal niet! Dit lekkere gerecht met gnocchi tover je dan ook binnen een half uur op tafel zonder al te veel moeite.

Gnocchi met geitenkaas en gepocheerde tomaat

Gnocchi is een pasta, maar wordt gemaakt met aardappelpuree. Je kunt gnocchi vrij eenvoudig zelf maken met aardappelpuree, bloem, eieren en zout. Maar ik kies dit keer voor gemak dus ik heb voorverpakte gnocchi gekocht. Je kunt gnocchi koken maar ook bakken in een koekenpan. Dat is wel mijn favoriet want dan krijgen ze zo’n lekker knapperige buitenkant.

Deze gnocchi met geitenkaas en gepocheerde tomaat is lekker als lunch of licht diner. Bovendien is dit kleurige gerecht met Italiaanse twist ideaal voor kliekjes. Meestal kijk ik wat ik nog in de koelkast heb liggen en dat voeg ik eraan toe. Kies bijvoorbeeld zelf of je de rode ui, zongedroogde tomaten of bosui wel wilt toevoegen bij de gnocchi. Misschien heb je nog wel lekkere producten of alternatieven in de koelkast liggen die er ook prima bij passen?

Recept voor Gnocchi met geitenkaas en gepocheerde tomaat:

(Vegetarische lunch voor 2 personen)

Ingrediënten gnocchi:

  • 300 gram gnocchi
  • 75 gram geitenkaas
  • Handje noten: bv. walnoten en pijnboompitten
  • 2 rode uien
  • 1 bosui
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4.5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rode pesto

Ingrediënten gepocheerde tomaat:

  • Doosje cherrytomaten (ik gebruikte een gekleurde mix van 250 gram)
  • 6 peperkorrels
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Verse kruiden: bv. rozemarijn
  • Zout

Bereidingstijd: 35 minuten.

Bereidingswijze Gnocchi met geitenkaas en gepocheerde tomaat:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Begin met het bereiden van de tomaten. Was de tomaten en leg ze in een ovenschaal. Voeg water toe in de ovenschaal tot het halverwege de tomaten komt. Voeg de balsamicoazijn toe, 1 eetlepel olijfolie, de peperkorrels, een snuf zout en een takje grof geknipte rozemarijn. Roer alles voorzichtig door elkaar. Plaats de ovenschaal voor 30 minuten in het midden van de oven.
  2. Snij de bosui en rode uien in halve ringen. Verkruimel daarnaast alvast de geitenkaas en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Bak de gnocchi samen met de rode uien op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten tot ze lichtbruin kleuren. Pers de knoflook en bak deze de laatste minuut mee. Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Rooster tegelijkertijd in een andere koekenpan een handje noten, bv. walnoten en pijnboompitten. Doe dit op laag vuur want de noten kunnen snel aanbranden. Haal ze van het vuur zodra ze lichtbruin kleuren.
  5. Meng in een kom 1,5 eetlepel olijfolie (extra vierge is hier het lekkerst) met de pesto en zet deze apart.
  6. Zodra de tomaten uit de oven klaar zijn giet je ze af. Voeg in een schaal het gnocchi-ui-knoflookmengsel, de bosui, zongedroogde tomaten, de geitenkaas en de nootjes samen.  Serveer de salade met de gepocheerde tomaatjes en pestodressing eroverheen.

Bewaartip: Je kunt deze gnocchi met geitenkaas en gepocheerde tomaten lauwwarm of koud eten. De gnocchi wordt wel minder knapperig zodra ze zijn afgekoeld. Als je dit gerecht wilt bewaren voor een later moment, moet je de warme ingrediënten (gnocchi-ui-knoflookmengsel, tomaten en nootjes) eerst laten afkoelen voordat je ze samenvoegt met de koude ingrediënten (bosui, zongedroogde tomaat en geitenkaas).

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Gnocchi met geitenkaas en gepocheerde tomaat

Category: Lunch recepten Tags: cherrytomaten, geitenkaas, gnocchi, hoofdgerecht, Italiaanse keuken, Nanda Appelman, pesto, pocheren, uien, vegetarisch, zontomaten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « De Nieuwe Stad Amersfoort
Volgend bericht: Pumpkin Pie brownies »

Lees Interacties

Reacties

  1. Merel Teunis

    21 oktober 2016 om 3:04 pm

    Wat een ontzettend lekker recept zeg!! Deze sla ik dus sowieso op. Heb je toevallig ook een recept waarbij je de Gnocchi wel zelf maakt? Ben ik ook wel benieuwd naar 😉

    Liefs, Merel

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in