Kijk, dit is nu een heerlijk bijgerecht voor als je met meerdere personen aan tafel zit. Ik vind het leuk om meerdere grote borden met gerechtjes te serveren als wij een groep vrienden te eten hebben. Een lekker kippetje uit de oven, een grote schaal met gegrilde groente of een salade, en dan deze heerlijke gnocchi met champignons. Grote lepel erbij en opscheppen maar!
Recept voor gnocchi met champignons:
(Bijgerecht voor 4-6 personen)
Ingrediënten:
- 2 grote uien,
- 2 knoflooktenen,
- 250 gram (kastanje)champignons,
- 500 gram gnocchi,
- 2 eetlepels verse citroensap,
- handje verse peterselie,
- 1 eetlepel verse oregano ( of 1 theelepel gedroogde),
- olijfolie of boter om in te bakken,
- Parmezaanse kaas.
Extra: hapjes pan of grote braadpan.
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Bereidingswijze:
- Verhit een scheutje olijfolie of boter in de pan en bak hierin de gnocchi gedurende 5 minuten. (ze zullen een klein beetje opzwellen) Schep hierna uit de pan en zet apart.
- Pel en snipper ondertussen de uien en de knoflook. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Zet de pan opnieuw op het vuur en verhit met nog een beetje boter of olijfolie. Voeg de uien en knoflook toe en bak in 2 minuten glazig.
- Voeg de champignons toe en bak 7-8 minuten.
- Schep de gnocchi erbij in de pan, samen met het citroensap, de peterselie en de oregano en bak nog 1-2 minuten rondom aan.
- Haal de pan van het vuur, breng op smaak met zout en peper, en serveer er geraspte Parmezaanse kaas overheen.
Geef een reactie