• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Spruitjes schotel met gnocchi

Spruitjes schotel met gnocchi

6 januari 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Zet jij deze week ook deze spruitjes schotel met gnocchi, cottage cheese, pesto en doperwtjes op het menu? Dit gerecht vol groene groenten biedt een flinke bom goede voedingsstoffen op deze donkere, winterse avonden.

Een spruitjes schotel voor de Meatless Monday

Elke maandag posten wij een nieuw vegetarisch gerecht. Hier bij Betty’s Kitchen zijn wij al jaren van mening dat een dagje zonder vlees heel voedzaam en lekker kan zijn. Tijdens deze Meatless Monday willen we je dan ook verrassen met deze spruitjes schotel met gnocchi. Volgens mij hoef je met dit recept geen vlees te missen. Wil je er toch graag wat vlees bij, dan kun je wat (biologische) spekreepjes uitbakken en toevoegen, vlak voor het serveren.

recept spruitjes schotel met gnocchi

Winterse gerechten zonder stamppot

Ik ben niet zo’n fan van een traditionele stamppot met aardappels, maar ik wil wel graag seizoensgroenten eten zoals spruitjes, boerenkool en andijvie. Die winterse groenten vind ik met een andere bereiding namelijk superlekker. Ik ben dan ook altijd op zoek naar alternatieven voor de Hollandse stamppot. En zo kwam ik het idee voor deze spruitjes schotel terecht. Ben je benieuwd naar nog meer alternatieven voor winterse gerechten? Bekijk eens deze Boerenkool quiche met cranberry compote. Of deze Hutspot soep met gekarameliseerde ui. Beide aanraders!


Print

Recept: Spruitjes schotel met gnocchi

recept spruitjes schotel met gnocchi
Print Recipe

Deze vegetarische spruitjes schotel met gnocchi is een overheerlijk winters gerecht en bewijst dat dit niet meteen een stamppot recept hoeft te zijn. Een snelle, voedzame doordeweekse maaltijd.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram gnocchi,
  • 300 gram spruitjes,
  • 100 gram doperwten,
  • Handje rucola sla,
  • 40 gram pecannoten (ongebrand & ongezouten),
  • 4 el. cottage cheese,
  • 1 el. groene pesto,
  • 2 el. extra vierge olijfolie,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie om te bakken.

Instructions

  1. Breng een flinke pan met water aan de kook voor het bereiden van de spruitjes. Snij de harde stronkjes van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes. Kook de spruitjes in 10 minuten gaar.
  2. Als je verse doperwten gebruikt kook je deze in ongeveer 8-10 minuten gaar. Gebruik je doperwten uit blik of pot, warm deze dan in enkele minuten op in een steelpannetje. Giet af zodra ze gaar zijn.
  3. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de gnocchi en pecannoten toe. Schep regelmatig om zodat de gnocchi en noten niet aanbranden. Bak ze lichtbruin en knapperig.
  4. In een kommetje meng je de pesto met de extra vierge olijfolie. Zodra de spruitjes, doperwten, pecannoten en gnocchi gaar zijn schep je dit in een kom. Voeg de rucola sla en de cottage cheese toe en schep alles door elkaar.
  5. Sprenkel de pesto-olie eroverheen en de schotel is klaar om te serveren. Voeg eventueel nog peper en zout toe naar eigen smaak.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept spruitjes schotel met gnocchi

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze spruitjes schotel wilt maken!

recept spruitjes schotel met gnocchi

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: gnocchi, Hollandse keuken, Nanda Appelman, pecannoten, spruitjes, stamppot, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Noten Granola met kokos (video)
Volgend bericht: 10x Low Carb ontbijt »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in