• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus

Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus

4 april 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Ik vind gnocchi altijd net kleine aardappelkussentjes om op te eten. Zo lekker zacht en heerlijk om te serveren met bijvoorbeeld een lekkere romige saus met champignons en een frisse groene salade. Deze gnocchi met paddenstoelen en roomsaus past perfect op een Meatless Monday!

Romige gnocchi met paddenstoelen maken

Of je nu gaat voor homemade gnocchi of reeds kant-en-klare- gnocchi uit de winkel: dit recept is voor beiden een heerlijke manier om de kleine Italiaanse ‘klontjes’ op tafel te zetten. Je kunt deze romige gnocchi met paddenstoelen en roomsaus als vegetarisch hoofdgerecht serveren, maar het is ook een heerlijk bijgerecht voor meerdere personen. Ik vind het leuk om meerdere grote borden met gerechtjes te serveren als wij een groep vrienden te eten hebben. Een lekker kippetje uit de oven, een grote schaal met gegrilde groente of een salade, en dan dit heerlijke gnocchi gerecht. Grote lepel erbij en opscheppen maar!

recept gnocchi met paddenstoelen en roomsaus © bettyskitchen
recept gnocchi met paddenstoelen en roomsaus © bettyskitchen
recept gnocchi met paddenstoelen en roomsaus © bettyskitchen

Nog meer lekkere recepten met gnocchi

Nu is deze gnocchi met paddenstoelen in roomsaus een verbluffend lekker bijgerecht of zelfs vegetarisch hoofdgerecht te noemen. In plaats van verschillende paddenstoelen kun je ook gewone (kastanje) champignons gebruiken voor dit recept. Maar wij hebben nog veel meer lekkere recepten met gnocchi op de website staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept voor gnocchi met paprikastoof? Maar deze vegetarische halloumi met noten en gnocchi is ook een aanrader! Wist je dat gnocchi ook prima in een ovenschotel kan? Deze gnocchi ovenschotel met kip en tomatensaus is om van te smullen namelijk!


Print

Recept: Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus

recept gnocchi met paddenstoelen en roomsaus © bettyskitchen
Print Recipe

Gnocchi zijn heerlijke zachte aardappelkussentjes om op te eten. De letterlijke vertaling is ‘klontjes’ in het Italiaans en gnocchi is zo lekker zacht en perfect om te serveren met bijvoorbeeld een lekkere romige saus en champignons. Deze gnocchi met paddenstoelen en roomsaus past perfect op een Meatless Monday want het is vegetarisch. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groenten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram gnocchi
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 200 gram (kastanje)champignons
  • 1 el fijngehakte Italiaanse kruiden (bijv. oregano, tijm en rozemarijn)
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 klein blikje canellinibonen (175 gram)
  • olijfolie of boter om in te bakken

Voor de roomsaus:

  • 200 ml slagroom
  • 100 ml water
  • 1 el maizena
  • ½ (paddenstoelen) bouillonblokje
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas

Instructions

  1. Breng alvast een pannetje water + snufje zout aan de kook voor de gnocchi.
  2. Pel en snipper de uien en de knoflook. Boen de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Spoel de cannelinibonen af met koud water en laat uitlekken.
  3. Verwarm een braadpan of ruime koekenpan op mediumhoog vuur met een beetje boter of olijfolie. Voeg de uien en knoflook toe en bak in 2 minuten glazig. Voeg vervolgens de paddenstoelen en Italiaanse kruiden toe en bak 3-4 minuten. Schenk vervolgens de witte wijn erbij en bak een extra paar minuten mee om de wijn in te koken.
  4. Voor de roomsaus roer je vervolgens de maizena los met het water en schenk in de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, schenk de slagroom erbij en breng het geheel aan de kook. Verlaag dan de temperatuur naar middelmatig en laat de paddestoelen 5-6 minuten stoven in de roomsaus.
  5. Ondertussen kook je de gnocchi beetgaar. Check je verpakking voor juiste bereidingstijd en wijze, bij mij duurde dit slechts 2 minuten. Giet af en laat uitlekken. Voeg daarna de gnocchi met de cannelinibonen toe aan de groenten in de pan. Roer goed door de saus en zet daarna het vuur uit. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en serveer direct. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: gnocchi, paddestoelen, roomsaus, slagroom, parmezaanse kaas, oregano, tijm

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gnocchi met paddenstoelen en roomsaus © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gnocchi met paddenstoelen en roomsaus.

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, champignons, gnocchi, hoofdgerechten, kidsproof, knoflook, oregano, Parmezaanse kaas, peterselie, recept, ui, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gevulde eierdopjes met asperge-truffelsalade
Volgend bericht: Harira Marokkaanse soep »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in