• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gevulde avocado’s met quinoa (video)

Gevulde avocado’s met quinoa (video)

19 juli 2019 Door Nanda Appelman Reageer

We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado’s met quinoa en kaas in de oven, voor een romig en smaakvol vegetarisch gerecht!

Gevulde avocado’s met geroosterde kikkererwten

Bij deze gevulde avocado’s met quinoa serveerde ik geroosterde kikkererwten. Een gezonde vleesvervanger voor bij dit vegetarische gerecht. Ik volgde hiervoor het recept geroosterde kikkererwten uit de oven welke Betty eerder heeft geplaatst. Een tip: maak vooral wat extra geroosterde kikkererwten want dit is ook een heerlijke snack voor ‘s avonds na het eten 😉

recept gevulde avocado's met quinoa © bettyskitchen.nl

Avocado’s zijn gezond!

Wist je dat gevulde avocado’s met quinoa niet alleen heel lekker zijn? Het blijkt namelijk ook eens een heel gezond recept te zijn? Avocado’s zitten o.a. vol gezonde vetten en zijn een bron van vezels. Eerder plaatsen we het artikel Avocado is vet gezond (en lekker) met 5 belangrijke gezondheidsvoordelen die avocado’s bieden. Absoluut een reden om vaak avocado’s op het menu te zetten dus!

Kookvideo: Gevulde avocado’s met quinoa

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: gevulde avocado’s met quinoa

recept gevulde avocado's met quinoa © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze gevulde avocado’s met quinoa top je af met geraspte cheddar kaas en bak je nog even in de oven. Het is een gezonde, glutenvrije en vegetarische maaltijd voor elke dag! Maak er geroosterde kikkererwten bij voor een lekkere bite en smaakmaker!

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de gevulde avocado’s:

  • 2 rijpe avocado’s,
  • 50 gram quinoa,
  • 70 gram naturel roomkaas (light),
  • 40 gram pittige, geraspte kaas (ik gebruikte cheddar),
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 el. citroensap,
  • 2 handjes sla,
  • Peper en zout.

 

Ingrediënten voor de geroosterde kikkererwten:

  • 150 gram kikkererwten (uit blik),
  • 1 eetlepels olijfolie,
  • 0.5 theelepel paprikapoeder,
  • 0.25 theelepel knoflook poeder,
  • 0.25 theelepel tijm,
  • 0.25 theelepel gemalen komijn,
  • optioneel: snufje cayenne peper,
  • naar smaak: peper & zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hete lucht). Begin als eerste met het maken van de geroosterde kikkererwten om bij de gevulde avocado’s te serveren. Volg hiervoor het recept: geroosterde kikkererwten uit de oven. Zodra de kikkererwten in de oven staan kun je aan de slag met de gevulde avocado’s.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en zet nog even apart.
  3. Ondertussen halveer je de avocado’s. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel eruit en bewaar de schillen als serveerbakjes. In een kom en prak je het vruchtvlees van de avocado fijn. Roer hier vervolgens ook de roomkaas, citroensap, gekookte quinoa, uitgeperste teentje knoflook en naar eigen smaak peper en zout doorheen.
  4. Leg de avocado-schillen in een ovenschaal. Schep de vulling in de avocado-schillen en strooi de geraspte kaas eroverheen. Plaats voor 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is.
  5. Serveer de gevulde avocado’s met quinoa op een bedje van sla en strooi de geroosterde kikkererwten er overheen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Keywords: vegetarisch, avocado, quinoa, kaas, kikkererwten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gevulde avocado's met quinoa © bettyskitchen.nl

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, cheddar, Glutenvrij, Kaas, kikkererwten, Nanda Appelman, Quinoa, roomkaas, sla, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Rijstschotel met chorizo en tomaten
Volgend bericht: Gebakken rijst met ketjap tofu »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in