• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Fruittaart met koekjesbodem

Fruittaart met koekjesbodem

7 augustus 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Vandaag kwam deze Fruittaart met koekjesbodem en extra kruimeldeeg uit mijn keuken voor een mooie zomerdag. Lees: koekjes, taart en heerlijk vers zomerfruit… Het beste van drie werelden! 

Koekjesbodem het allerlekkerste

Deze fruittaart met koekjesbodem is een echte guilty pleasure, van mij! Ik vind van kwarktaart, monchoutaart, you name it, de koekjesbodem het allerlekkerste vind. Ik schraap het liefst de kwark ervan af om alleen de bodem op te eten…

recept fruittaart met koekjesdeeg © bettyskitchen

Zomerse fruittaart met koekjesbodem

Dat bracht me dan ook op het idee om een taart te maken die helemaal in het teken staat van deze koekjesbodem! En die toppen we dan af met heerlijk vers zomerfruit. Zo zijn er wel 100 combinaties te bedenken voor deze fruittaart met koekjesbodem.

Voor de crumble liefhebbers

Je kunt dit recept serveren als taart in punten gesneden of in repen/blokjes gesneden als koekje voor bij de koffie. Crumble liefhebbers moeten ook zeker deze kersen-kruimeltaart of kruimeltaart met gele room geproefd hebben. Als toetje (of ontbijt) zijn deze frambozen crumble potjes en havercrumble met tropisch fruit ook een aanrader!

Print

Fruittaart met koekjesbodem

recept fruittaart met koekjesdeeg © bettyskitchen
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 60 minutes
  • Yield: 10-12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de bodem:

  • 300 gram digestive volkorenkoekjes
  • 175 gram boter
  • 50 gram santen (kokoscrème)
  • 20 gram kokosbloesemsuiker

Ingrediënten voor de crumble:

  • 50 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 35 gram havermout
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram bloem
  • Snuf zout

Overige ingrediënten:

  • Bosbessen
  • 2 nectarines
  • En/of ander seizoensfruit naar keuze
  • optioneel: (plantaardige) kwark, of yoghurt.

Instructions

  1. Begin met het maken van de bodem. Vermaal de koekjes in een keukenmachine of foodprocessor. Schep in een beslagkom samen met de suiker. Verwarm de boter met de santen in een steelpannetje. Zodra het is gesmolten giet je het bij de koekkruimels in de kom. Roer het goed door elkaar.
  2. Bekleed een springvorm met een stuk bakpapier. Schep het koekjesdeeg in de springvorm en druk goed aan. Dek de springvorm af en plaats hem voor minstens 1.5 uur in de koelkast. Na een uur kun je alvast aan de slag met het snijden van het fruit en maken van de crumble. 
  3. Verwarm voor de crumble de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het ovenrooster eruit, plaats op het aanrecht en leg er een stuk bakpapier op.
  4. Voor de crumble pak je een beslagkom en meng daarin alle ingrediënten. Kneed het tot een klomp deeg totdat alles goed met elkaar vermengd is. Verkruimel het deeg nu op het bakpapier op het ovenrooster tot kleine stukjes.
  5. Plaats het rooster voor 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Hou in de tussentijd in de gaten of het deeg niet verbrand. Zodra de oventijd erop zit laat je de crumble goed afkoelen. 
  6. Snij de nectarine in plakjes en was de bosbessen. Haal de springvorm uit de koelkast en laat een klein beetje afkoelen.
  7. Verdeel vervolgens het fruit over de bodem. Als laatste verkruimel je ook de afgekoelde crumble eroverheen en snijd de fruittaart met koekjesbodem in punten. Je kunt ook eventueel een paar lepels kwark of yoghurt over de taart lepelen, voor extra proteïne, maar het hoeft niet per se.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

PS. Je kunt deze taart prima nog 1-2 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept fruittaart met koekjesdeeg © bettyskitchen

Category: Taart Recepten Tags: bosbessen, crumble, digestive biscuit, havermout, koekjes, kruimeldeeg, Nanda Appelman, nectarine, roomboter, seizoensfruit

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Italiaanse paprikasoep met tomaten
Volgend bericht: Op gewicht blijven tijdens vakantie »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in