• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Taart Recepten / Kersen kruimel taart

Kersen kruimel taart

14 augustus 2013 Door Betina Oostveen 6 Comments

De kersen zijn momenteel volop verkrijgbaar, dus wordt het tijd voor een heerlijk gebak recept. Wat dacht je van deze kersen kruimel taart! Lekker luxe, met extra amandelschaafsel en een mooie, zoete en zachte vulling met kersen!

Kersen kruimel taart voor de jarige

Vandaag vier ik namelijk dubbel feest! Niet alleen is Dylan vandaag jarig, maar mijn blog bestaat ook precies een half jaar!  2x hiep, hiep hoera dus! Speciaal voor deze gelegenheid maakte ik een kersen kruimel taart voor de jarige. Dat is gewoon eens wat anders als appel-kruimeltaart.

Kersen kruimel taart

Zelf kruimeldeeg maken

Voor deze kersen kruimel taart gebruik ik mijn standaard recept voor zand-deeg, enkel voor de bodem. En ga ik ook zelf kruimeldeeg maken voor de bovenkant. Top deze kersen kruime taart af met amandelen en je hebt een verrukkelijk zomerse kruimeltaart. Probeer ook eens deze appel-notentaart met amandelmeel of deze rabarber-frangipane taart met amandelspijs!

Print

Kersen Kruimel Taart recept

kersen kruimel taart deeg recept
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Yield: 12 personen
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Ingrediënten zand-deeg bodem:

  • 200 gram bloem,
  • 1/4 theelepel zout,
  • 100 gram (witte) basterdsuiker,
  • 125 gram koude(!) boter,
  • 1 eierdooier.

Ingrediënten vulling:

  • 700 gram verse kersen,
  • 2 eieren,
  • 125 ml zure room,
  • 100 gram (witte) basterdsuiker,
  • 50 gram bloem,
  • eventueel 1 eetlepel amandelextract.

Ingrediënten kruimel-deeg:

  • 75 gram zachte(!) boter,
  • 50 gram (witte) basterdsuiker,
  • snufje zout, 100 gram bloem,
  • 40 gram amandelschaafsel,
  • poedersuiker.

Extra:

  • Kersenontpitter,
  • bloemzeef en
  • een (hoge) springvorm met een diameter van 24 cm.

Instructions

  1. Maak eerst het zand-deeg volgens dit recept en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Kersen kruimel taart recept
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden  /160 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Ondertussen maak je alvast de vulling: Was de kersen en ontpit deze (denk erom: schort om want anders heb je overal paarse spetters). Halveer de kersen en laat goed uitlekken (desnoods op keukenpapier). Klop in een kom de eieren los en voeg hierna de suiker en zure room toe. Roer het geheel goed door, en voeg als laatste de bloem, amandelextract en de uitgelekte kersen toe. Meng het geheel zodat alle kersen bedekt zijn.Kersen kruimel taart recept
  4. Haal het deeg uit de koelkast en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 30 cm. Bekleek hiermee de springvorm en vorm een opstaande rand. Schep de kersenvulling op de boden en verdeel deze gelijkmatig. Zet de vorm in de tussentijd in de koelkast.
  5. Maak hierna het kruimeldeeg: Wrijf de boter met 1 hand zacht en smeuïg. Voeg hier de suiker en zout toe en wrijf het geheel goed door. Zeef de bloem boven de boter en wrijf het geheel tot een korrelig beslag. Verdeel het kruimeldeeg over de taart, en strooi hier als laatste de amandelschaafsel over heen.Kersen kruimel taart recept
  6. Bak de kersen kruimel taart, in het midden van de oven, gedurende 45 minuten. Na het bakken laat je de taart minstens 10 minuten afkoelen alvorens de vorm te verwijderen. Bepoeder de kersen kruimel taart, na het afkoelen, met een beetje poedersuiker.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Na 1 uur afkoelen is deze kersen kruimel taart perfect om gegeten te worden: namelijk nog een beetje warm van binnen! Stof de taart eventueel af met een klein beetje poedersuiker.

Kersen kruimel taart

 

Category: Taart Recepten Tags: amandelen, kersen, kruimeldeeg, taart, verjaardag, zoet, zomer

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « French Garden
Next Post: Vlaggen van voedsel »

Reader Interactions

Comments

  1. Denise Beckand

    14 augustus 2013 at 6:51 am

    Jammie, ziet er goed uit!! Proficiat voor jullie beide, maak er een leuk feestje van :-))

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 augustus 2013 at 8:52 am

      Dank je wel Denise!!

      Beantwoorden
  2. Nienke van der Jagt

    11 juni 2014 at 10:01 pm

    Goedenavond,

    Wat een heerlijke site!! Mijn zoontje (7) wilde met zijn vriendje meedoen aan een taartenbakwedstrijd op het schoolfeest en omschreef wat voor taart hij wilde maken. Na wat googlen kwam jouw site eruit met het recept voor de kersen kruimelvlaai. Met een vriendje is hij de hele middag druk in de weer geweest. Trots op het eindresultaat. En ziedaar…….ze hebben gewonnen. Bedankt voor je hulp 🙂 en het heerlijke recept.

    Groetjes Nienke van der Jagt

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 juni 2014 at 9:09 am

      Hi Nienke,

      wat ontzettend leuk om te horen! Zeg maar dat ik heel trots op hen beiden ben, want een 7-jarige die zich aan een taart waagt is een compliment wel waard. En gefeliciteerd met de overwinning! Bedankt dat je dit met mij deelt en alvast een heel goed weekend!
      Groetjes,Betty

      Beantwoorden
  3. Lydia

    25 juli 2016 at 12:24 pm

    Hallo, ik ga hem zo maken maar hij wordt morgen pas gegeten. Bewaar ik hem in de koelkast? Morgen op kamertemperatuur serveren?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 juli 2016 at 1:53 pm

      Hi Lydia,

      ja dat is geen enkel probleem. Zet hem in de koelkast, nadat hij afgekoeld is.
      en haal hem morgen even een 20 minuutjes voor het serveren er weer uit.

      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee