• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Kersen kruimel taart

Kersen kruimel taart

14 augustus 2013 Door Betina Oostveen 7 Reacties

De kersen zijn momenteel volop verkrijgbaar, dus wordt het tijd voor een heerlijk gebak recept. Wat dacht je van deze kersen kruimel taart? Lekker luxe, met extra amandelschaafsel en een mooie, zoete en zachte vulling met kersen!

Kersen kruimel taart voor de jarige

Vandaag vier ik namelijk dubbel feest! Niet alleen is Dylan vandaag jarig, maar mijn blog bestaat ook precies een half jaar!  2x hiep, hiep hoera dus! Speciaal voor deze gelegenheid maakte ik een kersen kruimel taart voor de jarige. Dat is ge. Hiervoor gebruik ik mijn standaard recept voor zand-deeg, enkel voor de bodem. En ga ik ook zelf kruimeldeeg maken voor de bovenkant. Top deze kersentaart af met amandelen en je hebt een verrukkelijk zomerse kruimeltaart.

Kersen kruimel taart

Nog meer recepten met kersen

Of je nu verse kersen, diepvries kersen, of zelfs kersen uit pot gebruikt maakt niet uit, deze kersen kruimel taart is absoluut een recept om van te smullen! En kun je geen genoegen krijgen van dit heerlijke fruit, dan heb ik nog meer recepten met kersen voor je in petto! Maak eens deze meringue (kerst) krans en top af met stukjes brownies en kersen! Maar een ouderwetse tulband cake met kersen is ook verrukelijk! Voor de gevoelige buikjes heb ik ook een recept voor glutenvrije kersen cake. En kennen jullie ook als de klassieker Monchou taart met kersen topping?


Print

Recept: Kersen Kruimel Taart

kersen kruimel taart deeg recept
Print Recipe

De kersen zijn momenteel volop verkrijgbaar, dus wordt het tijd voor een heerlijk gebak recept. Wat dacht je van deze kersen kruimel taart? Lekker luxe, met extra amandelschaafsel en een mooie, zoete en zachte vulling met kersen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten zand-deeg bodem:

  • 200 gram bloem,
  • 1/4 theelepel zout,
  • 100 gram (witte) basterdsuiker,
  • 125 gram koude(!) boter,
  • 1 eierdooier.

Ingrediënten vulling:

  • 700 gram verse kersen,
  • 2 eieren,
  • 125 ml zure room,
  • 100 gram (witte) basterdsuiker,
  • 50 gram bloem,
  • eventueel 1 eetlepel amandelextract.

Ingrediënten kruimel-deeg:

  • 75 gram zachte(!) boter,
  • 50 gram (witte) basterdsuiker,
  • snufje zout, 100 gram bloem,
  • 40 gram amandelschaafsel,
  • poedersuiker.

Extra:

  • Kersenontpitter,
  • bloemzeef en
  • een (hoge) springvorm met een diameter van 24 cm.

Instructions

  1. Maak eerst het zand-deeg volgens dit recept en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Kersen kruimel taart recept
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden  /160 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Ondertussen maak je alvast de vulling: Was de kersen en ontpit deze (denk erom: schort om want anders heb je overal paarse spetters). Halveer de kersen en laat goed uitlekken (desnoods op keukenpapier). Klop in een kom de eieren los en voeg hierna de suiker en zure room toe. Roer het geheel goed door, en voeg als laatste de bloem, amandelextract en de uitgelekte kersen toe. Meng het geheel zodat alle kersen bedekt zijn.Kersen kruimel taart recept
  4. Haal het deeg uit de koelkast en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 30 cm. Bekleek hiermee de springvorm en vorm een opstaande rand. Schep de kersenvulling op de boden en verdeel deze gelijkmatig. Zet de vorm in de tussentijd in de koelkast.
  5. Maak hierna het kruimeldeeg: Wrijf de boter met 1 hand zacht en smeuïg. Voeg hier de suiker en zout toe en wrijf het geheel goed door. Zeef de bloem boven de boter en wrijf het geheel tot een korrelig beslag. Verdeel het kruimeldeeg over de taart, en strooi hier als laatste de amandelschaafsel over heen.Kersen kruimel taart recept
  6. Bak de kersen kruimel taart, in het midden van de oven, gedurende 45 minuten. Na het bakken laat je de taart minstens 10 minuten afkoelen alvorens de vorm te verwijderen. Bepoeder de kersen kruimel taart, na het afkoelen, met een beetje poedersuiker.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

In plaats van verse kersen te gebruiken, kun je ook 600 gram ontpitte kersen op sap kopen (in pot). Laat de kersen goed uitlekken en dep droog voor je deze gaat verwerken in het beslag.

Keywords: taart, kruimeldeeg, kersen, boter, bloem, suiker

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Kersen kruimel taart

Category: Taart Recepten Tags: amandelen, kersen, kruimeldeeg, taart, verjaardag, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « French Garden
Volgend bericht: Vlaggen van voedsel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Denise Beckand

    14 augustus 2013 om 6:51 am

    Jammie, ziet er goed uit!! Proficiat voor jullie beide, maak er een leuk feestje van :-))

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 augustus 2013 om 8:52 am

      Dank je wel Denise!!

      Beantwoorden
  2. Nienke van der Jagt

    11 juni 2014 om 10:01 pm

    Goedenavond,

    Wat een heerlijke site!! Mijn zoontje (7) wilde met zijn vriendje meedoen aan een taartenbakwedstrijd op het schoolfeest en omschreef wat voor taart hij wilde maken. Na wat googlen kwam jouw site eruit met het recept voor de kersen kruimelvlaai. Met een vriendje is hij de hele middag druk in de weer geweest. Trots op het eindresultaat. En ziedaar…….ze hebben gewonnen. Bedankt voor je hulp 🙂 en het heerlijke recept.

    Groetjes Nienke van der Jagt

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 juni 2014 om 9:09 am

      Hi Nienke,

      wat ontzettend leuk om te horen! Zeg maar dat ik heel trots op hen beiden ben, want een 7-jarige die zich aan een taart waagt is een compliment wel waard. En gefeliciteerd met de overwinning! Bedankt dat je dit met mij deelt en alvast een heel goed weekend!
      Groetjes,Betty

      Beantwoorden
  3. Lydia

    25 juli 2016 om 12:24 pm

    Hallo, ik ga hem zo maken maar hij wordt morgen pas gegeten. Bewaar ik hem in de koelkast? Morgen op kamertemperatuur serveren?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 juli 2016 om 1:53 pm

      Hi Lydia,

      ja dat is geen enkel probleem. Zet hem in de koelkast, nadat hij afgekoeld is.
      en haal hem morgen even een 20 minuutjes voor het serveren er weer uit.

      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  4. Riëtte

    18 januari 2021 om 11:16 am

    Hallo, kan het ook met kersen uit een pot? Weet je ook de verhoudingen dan?
    Groetjes Riëtte

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in