• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Rabarber Frambozen Crumble potjes

Rabarber Frambozen Crumble potjes

7 juli 2017 Door Betina Oostveen Reageer

(Sponsored) – Het is de tijd van het jaar om lekker te genieten van zomerfruit! Denk aan frambozen, aardbeien, maar ook die vrolijke roze rabarber stengels! Dus ontbijten we vandaag met deze rabarber frambozen crumble potjes!

Makkelijke crumble potjes recept

Rabarber is een zure bladstengel, maar combineert echt perfect met zoete frambozen, aardbeien, kersen en meer zacht fruit. Het is juist de zoet-zure combinatie dat een heerlijk recept maakt. En deze rabarber frambozen crumble potjes zijn ook nog eens heel makkelijk (de avond van tevoren) voor te bereiden. Check hier nog meer lekkere recepten met rabarber.

recept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studio

Zelf rabarber frambozen crumble maken

In dit recept maak ik gebruik van Hero Original Frambozen Jam. Geen poespas, gewoon heel veel frambozen en natuurlijk suiker, wat de basis vormt voor een smaakvolle fruitlaag in deze rabarber frambozen crumble. Alleen nog even met de hand een kruimeldeeg in elkaar draaien en afbakken in de oven. Leuk om met de kids te doen en eenvoudig voor te bereiden voor die bijzondere momenten met de familie samen.

Hero Jam Studio

Het merk Hero staat bekend om een brede serie producten met fruit. Denk aan vruchtensappen, Hero Cassis, maar ook diverse babyhapjes en natuurlijk de jams niet te vergeten. Op het platform Hero Jam Studio vind je dan ook uiteenlopende recepten met de fruitige jams van Hero.

recept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studio

Want behalve als broodbeleg voor op bijvoorbeeld je croissant, kun je nog veel meer lekkers maken met jam! Zo ging ik onder andere aan de slag met deze overheerlijke rabarber frambozen crumble potjes voor het ontbijt. Check nog meer recepten van mede foodies op de website van Hero Jam Studio.

Print

Recept: Rabarber-Frambozen Crumble potjes

recept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studio
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2–4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram rabarber in blokjes,
  • 10 frambozen,
  • snufje kaneel,
  • 2 eetlepels water,
  • 75 gram Hero Original Frambozenjam,
  • 75 gram koude roomboter,
  • 100 gram bloem,
  • 100 gram suiker.

Ter garnering: 

  • Zure room/Kwark/Yoghurt,
  • verse frambozen.

Extra:

  • oven,
  • klein kookpannetje,
  • spatel,
  • 4 ramequins, doorsnede 8 cm,

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en zet alvast 4 ramequins klaar.
  2. Verwarm de rabarber, frambozen, kaneel en water in het steelpannetje. Breng rustig aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Blijf regelmatig roeren met een spatel, om aanbranden te voorkomen. Draai dan het vuur uit en roer de Hero Original Frambozenjam er doorheen. Verdeel over de 4 ramequins en laat een beetje afkoelen.recept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studiorecept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studio
  3. Ondertussen ga je het ‘crumble’  deeg maken: Wrijf de roomboter, met de hand, uit over het aanrecht. De warmte van je handen maken de boter zacht en smeuïg. Voeg de bloem en suiker toe en roer zachtjes tot een kruimelig deeg. Verdeel de ‘crumble’  over de ramequins.
  4. Schuif de rabarber framboos crumble in de oven en bak af gedurende 30 minuten. Laat vervolgens 5 minuten afkoelen op het aanrecht.
  5. Serveer de crumble met een lepel zure room/kwark/yoghurt erbovenop. Eventueel met nog theelepeltje extra jam en uiteraard wat verse frambozen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Deze Rabarber Frambozen crumble is lauwwarm echt het allerlekkerst! Je kunt stap 1 t/m 3 gerust een dag van tevoren voorbereiden. Dek de potjes dan af met zilverfolie en bewaar in de koelkast. Dan hoef je deze de volgende morgen alleen even af te bakken in de oven.

Keywords: ontbijt, dessert, crumble, rabarber, frambozen

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studio

Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Ontbijt Recepten Tags: bloem, frambozen, Hero Jam, jam, rabarber, roomboter, samenwerkingen, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gepofte aardappel met avocado en cottage cheese
Volgend bericht: Speltsalade met gegrilde groenten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in