• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

8 juli 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij gebruikelijk ultiem comfortfood in de winter is, is deze variant juist heerlijk voor in het voorjaar en de zomer! Zet hem gerust op tafel tijdens een “Meatless Monday’ want dit recept is ook nog eens vegetarisch.

Risotto met komkommer maken

In onderstaande recept beschrijving zal ik heel beknopt het maken van een basis risotto beschrijven. De overige ingrediënten van deze risotto met komkommer worden namelijk ‘koud’ toegevoegd en behoeven geen uitgebreide behandeling. Dat maakt hem dan ook een lekkere frisse risotto voor het voorjaar of zomer. Bekijk ook eens onze uitgebreide tutorial en kookvideo voor de perfecte Risotto maken! Die staat boordevol tips en inspiratie voor nog veel meer risotto recepten.

recept frisse risotto met komkommer en munt pesto © bettys kitchen

Zelf risotto maken is niet moeilijk

Vroeger had ik altijd in gedachten dat risotto maken enorm veel tijd kost, maar eigenlijk valt dat enorm mee. Tijdens het maken van deze risotto met komkommer kun je tegelijkertijd de munt pesto maken en de ingrediënten snijden en zo is alles zo goed als tegelijk klaar. En ben je hierna geïnspireerd geraakt om nog meer risotto te maken of uit te proberen? Probeer dan ook eens deze Romige risotto met witte asperges of mijn Risotto met uien en port! Betty maakte ook deze zoete risotto taart die je als dessert kunt verorberen. En maak gerust ook eens deze vegetarische risotto met rode bietjes!


Print

Recept: Risotto met komkommer en munt pesto

recept frisse risotto met komkommer en munt pesto © bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze frisse risotto met komkommer en munt pesto is een heerlijke risotto voor tijdens het voorjaar of juist in de zomer! Het is een vegetarisch recept met granaatappelpitjes, en mozzarella als smaakmakers. #risotto #vegetarisch

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 125 gram risotto rijst
  • Een halve komkommer (ongeveer 175 gram)
  • 1 witte ui
  • 4 el. granaatappelpitjes
  • 8 takjes verse munt
  • 40 gram pompoenpitten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el. citroensap
  • Extra vierge olijfolie
  • Olie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de ui en snij in kleine stukjes. Verwarm wat olie in een hapjespan op laag tot middelhoog vuur. Bak hierin de ui totdat deze glazig wordt. Breng ondertussen 0.5 liter water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Zet de bouillon nog even apart.
  2. Voeg de risotto rijst toe aan de ui en roer goed door. Verwarm even mee zodat de olie in de korrels trekt. Giet een scheut bouillon in de pan en roer door. Zodra de bouillon in de risotto is getrokken voeg je een nieuwe scheut toe totdat de 0.5 liter op is.
  3. Tijdens het bereiden van de risotto kun je aan de slag met de muntpesto. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze poffen. De pitten moeten niet te bruin kleuren. Trek de verse muntblaadjes van de takjes. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je de pompoenpitten samen met de muntblaadjes, citroensap en 7 el. extra vierge olijfolie tot een egale pesto. Proef en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
  4. Was de halve komkommer en snij in kleine blokjes. Bak de komkommer voor ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. De mozzarella snij of trek je in reepjes.
  5. Zodra de risotto gaar is schep je de komkommer en muntpesto er goed doorheen. Serveer de risotto met komkommer, muntpesto en met de granaatappelpitjes en mozzarella eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept frisse risotto met komkommer en munt pesto © bettys kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: citroen, Glutenvrij, granaatappel, komkommer, mozzarella, munt, Nanda Appelman, pesto, rijst, risotto, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Ontbijtmuffins met banaan en chocolade
Volgend bericht: Oosterse zalm van de BBQ »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee