• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

8 juli 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij gebruikelijk ultiem comfortfood in de winter is, is deze variant juist heerlijk voor in het voorjaar en de zomer!

Risotto met komkommer maken

Vroeger had ik altijd in gedachten dat risotto maken enorm veel tijd kost, maar eigenlijk valt dat enorm mee. Tijdens het maken van deze risotto met komkommer kun je tegelijkertijd de munt pesto maken en de ingrediënten snijden en zo is alles zo goed als tegelijk klaar. En ben je hierna geïnspireerd geraakt om nog meer risotto te maken of uit te proberen? Probeer dan ook eens deze Romige risotto met witte asperges of mijn Risotto met uien en port!

recept frisse risotto met komkommer en munt pesto © bettys kitchen

Perfecte risotto maken

In onderstaande recept beschrijving zal ik heel beknopt het maken van een basis risotto beschrijven. De overige ingrediënten van deze risotto met komkommer worden namelijk ‘koud’ toegevoegd en behoeven geen uitgebreide behandeling. Maar wil je echter meer weten wat een goede risotto maken inhoud? En waar je rekening mee dient te houden, zeker als je groenten mee gaat koken of bakken voor een complete maaltijd? Bekijk dan onze uitgebreide tutorial en kookvideo voor de perfecte Risotto maken!


Print

Recept: Risotto met komkommer en munt pesto

recept frisse risotto met komkommer en munt pesto © bettys kitchen
Print Recipe

Deze frisse risotto met komkommer en munt pesto is een heerlijke risotto voor tijdens het voorjaar of juist in de zomer! Het is een vegetarisch recept met granaatappelpitjes, en mozzarella als smaakmakers. #risotto #vegetarisch

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 125 gram risotto rijst
  • Een halve komkommer (ongeveer 175 gram)
  • 1 witte ui
  • 4 el. granaatappelpitjes
  • 8 takjes verse munt
  • 40 gram pompoenpitten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el. citroensap
  • Extra vierge olijfolie
  • Olie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de ui en snij in kleine stukjes. Verwarm wat olie in een hapjespan op laag tot middelhoog vuur. Bak hierin de ui totdat deze glazig wordt. Breng ondertussen 0.5 liter water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Zet de bouillon nog even apart.
  2. Voeg de risotto rijst toe aan de ui en roer goed door. Verwarm even mee zodat de olie in de korrels trekt. Giet een scheut bouillon in de pan en roer door. Zodra de bouillon in de risotto is getrokken voeg je een nieuwe scheut toe totdat de 0.5 liter op is.
  3. Tijdens het bereiden van de risotto kun je aan de slag met de muntpesto. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze poffen. De pitten moeten niet te bruin kleuren. Trek de verse muntblaadjes van de takjes. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je de pompoenpitten samen met de muntblaadjes, citroensap en 7 el. extra vierge olijfolie tot een egale pesto. Proef en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
  4. Was de halve komkommer en snij in kleine blokjes. Bak de komkommer voor ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. De mozzarella snij of trek je in reepjes.
  5. Zodra de risotto gaar is schep je de komkommer en muntpesto er goed doorheen. Serveer de risotto met komkommer, muntpesto en met de granaatappelpitjes en mozzarella eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept frisse risotto met komkommer en munt pesto © bettys kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: citroen, Glutenvrij, granaatappel, komkommer, mozzarella, munt, Nanda Appelman, pesto, rijst, risotto, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Ontbijtmuffins met banaan en chocolade
Volgend bericht: Oosterse zalm van de BBQ »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in