• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Fish Taco’s met mango en avocado

Fish Taco’s met mango en avocado

26 september 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is TACO TUESDAY! Hoog tijd voor een heerlijke doordeweekse maaltijd dus met taco’s!  En gezien het lekkere zomerse weer van de afgelopen maanden, kwamen deze fish taco’s met mango en avocado hier regelmatig voorbij!

Eet eens vaker Fish Taco’s

Voor heerlijke Tex Mex recepten ben je bij ons aan het juiste adres! Wij proberen elke week minstens 1x vis op het menu te zetten en bedachten daarbij dus deze Tex Mex Fish Taco’s. Wist ik veel dat ze zo verslavend lekker zijn dat je ze gerust elke week wilt serveren! Lekker nazomeren met een witvis die lekker zacht is, maar wel in een krokant en kruidig jasje. En dan vergezeld van frisse mango, avocado en limoendressing! Andale neem nog een fish taco!

Fans van gebakken of gefrituurde vis nemen ook even een kijkje bij dit recept voor de Engelse klassieker: Fish ‘n Chips maken!

recept fish taco's met mango en avocado © Betty's Kitchen
recept fish taco's met mango en avocado © Betty's Kitchen

Verschil tussen taco en taco

Hoewel we in Nederland bij het woord ‘taco’ meteen denken aan de krokante schelp van mais, die we graag vullen met bijv. gehakt, mais en bonen. Is een taco in Mexico dus even anders he. Een (soft) taco is simpelweg een benaming voor een kleine (soms mini) tortilla wrap, die je dus vanuit het vuistje eet. Pure streetfood! Vandaar dat ik in dit recept voor fish taco’s ook mini varianten maak, want dat is zo leuk om met elkaar te delen! Ook zo leuk om te delen zijn deze tostadas met pulled jackfruit! Check hier ook een compleet Mexicaans weekmenu om van te genieten!

Print

Recept: Fish Taco’s met mango

recept fish taco's met mango en avocado © Betty's Kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Streetfood taco’s zijn hot! Deze Fish tacos met mango en avocado zijn tevens gevuld met een knapperige en gemarineerde stukjes witvis. Maak kleine taco’s en eet als borrelhapje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 25 minuten.
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Hoofgerechten met vis
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor 4 personen – 16 stuks streetfood taco’s

  • 8 grote tortilla’s, gemaakt van bloem of maismeel
  • 250 – 300 gram witvis, bijv. kabeljauwfilet
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 0.5 theelepel gemalen peper
  • 0.25 theelepel cayenne peper
  • 0.25 theelepel zout
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rijpe mango
  • 80 gram ijsbersla
  • 4 eetlepels yoghurt – of mayonaise – of zure room
  • 2 limoenen
  • verse koriander

Instructions

  1. Steek met een bakring (of glas of kommetje) 2 ronde mini taco’s uit elke tortilla. Zet apart *.
  2. Verwarm de oven voor op 225 graden (200 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Dep de vis goed droog met keukenpapier. Snijd de vis in blokjes van 3 cm en stop in een mengkom. Voeg 2 eetlepels olijfolie met de gedroogde kruiden: paprika, komijn, tijm, ui, knoflook, peper en zout toe. meng goed door elkaar. Verspreid de visblokjes over de bakplaat en bak gedurende 8-10 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijnrecept fish taco's met mango en avocado © Betty's Kitchen
  4. Ondertussen lepel je de avocado’s uit en snijd in kleine blokjes. Besprenkel met het sap van 1 limoen. Maak de mango schoon, verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Roer de yogurtmayonaisezure room los met het sap van de tweede limoen. Rasp ook eventueel de schil en verdun de dressing eventueel met nog 1-2 eetlepels water. Roer goed door.
  6. Verwarm de Mini Tortilla’s volgens de instructies. Beleg elke taco met wat ijsbersla en de crispy kabeljauw. Verdeel over elke fish taco wat avocado en mango. Lepel vervolgens wat van de limoendressing over de taco’s en garneer met wat verse koriander.
  7. Deze laatste stap kun je in de keuken voorbereiden, maar je kunt ook alle ingrediënten op tafel zetten zodat ieder voor zich zelf fish taco’s kan beleggen en vullen. Hierna met de vingers een beetje dichtvouwen en je eet fish taco’s zo uit het vuistje!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* TIP: Gooi de tortilla afsnijdsels en restjes niet weg! Snijd met een mes in grove stukken of driehoekjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en grill deze gedurende 10 minuten in een oven op 180 graden. Deze zelfgemaakte tortilla chips zijn heerlijk om te dippen in salsa of guacamole!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept fish taco's met mango en avocado © Betty's Kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze fish tacos met mango wilt maken!

Category: Vis Recepten Tags: avocado, Crème fraîche, kabeljauw, koriander, limoen, mango, taco, Tex Mex keuken, tortilla, wraps

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hoe ik iedere dag van de kleine dingen geniet
Volgend bericht: 3x Freakshakes maken (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee