Print

Recept: Cinnabons uit de slowcooker

Kaneelbroodjes zijn geliefd bij jong en oud dus bij deze heb ik een van mijn populairste recepten omgevormd tot een variant voor in de CrockPot. Ga jij ook deze cinnabons uit de slowcooker maken? Heerlijk zachte deegrolletjes met een laagje kaneelboter en natuurlijk een glazuur er overheen! Yummmmm!

  • Author: Betina Oostveen
  • Category: Tussendoortje
  • Method: slowcooker
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten deeg:

  • 175 ml volle melk
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • 350 gram bloem
  • 65 gram fijne suiker
  • ½ theelepel zout
  • 1 ei
  • 60 gram boter, gesmolten

Ingrediënten vulling:

  • 60 gram ZACHTE roomboter
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram fijne suiker
  • 2 tl gemalen kaneel

Ingrediënten glazuur:

Extra:

  •  

  •  

  •  

  •  

Instructions

  1. Ga als eerste het deeg maken: verwarm de melk in een steelpannetje tot max. 40 graden celcius. Zet het vuur uit en roer vervolgens de gedroogde gist door het warme mengsel en laat 10 minuten staan tot de gist begint te bubbelen.

  2. Zeef de bloem boven de mixerkom en meng met het zout en de suiker. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hier het ei in. Voeg het gistmengsel toe en klop een paar minuten met een handmixer met deeghaak. Giet dan in een dun straaltje de gesmolten boter erbij maar blijf mixen. Het deeg moet mooi soepel zijn maar moet ook los komen van de rand van de kom.

  3. Schep daarna het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed het deeg nog zachtjes met de hand en dus wat extra bloem door tot een zachte bol. Neem hier gerust een paar minuten de tijd voor. Dek daarna het deeg af met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen op een warme plek.

  4. Voor de vulling meng je de zachte boter met de suiker, bruine basterdsuiker en kaneel. Prak goed door met een vork. Plaats tevens een stuk bakpapier in de kom van de slowcooker en vouw het papier netjes in de bocht.

  5. Bestuif opnieuw het werkblad of aanrecht met een klein beetje extra bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot een rechthoek van 30 x 20 cm .Bevochtig een strookje aan een lange zijde met wat water. Smeer de rest van de lap evenredig in met het kaneelboter mengsel.

  6. Rol de lap voorzichtig op, en druk het uiteinde goed dicht. (de vochtige strook zorgt ervoor dat het deeg goed hecht). Snijd de rol nu in 8 gelijke stukken. Leg 1 stuk in het midden van de kom en de overige 7 stukken in een bloem er omheen. Vouw 3 velletjes keukenpapier dubbel en plaats bovenop de rand. Zet vast met de deksel. Dit zorgt voor een heerlijk ‘sticky’ stoomeffect.

  7. Zet de slowcooker in de stand ‘HOOG’ en gaar de cinnabons uit de slowcooker in 2 uren. Op de stand ‘LAAG’ duurt het totaal 4 uren.

  8. Als de kaneelbroodjes bijna klaar zijn maak je de ‘icing’ door het poedersuiker los te roeren met de vanille extract en 1 lepeltje water. Roer goed door, kijk naar de dikte en voeg naar wens de twee lepel (of een deel ervan) toe om tot een mooi vloeibaar glazuur te komen. Lepel dit over de cinnabons uit de slowcooker. Je kunt ze zowel warm als koud serveren.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty