• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Boerenkool risotto met erwtjes

Boerenkool risotto met erwtjes

10 februari 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Het is weer Meatless Monday dus ik trakteer jullie op een overheerlijk vegetarisch recept om deze week goed te beginnen! Aangezien de boerenkool volop in het seizoen is maakt ik een romige, vegetarische boerenkool risotto. Lekker met tuinerwten en cheddarkaas.

Boerenkool risotto is winterse comfortfood

Deze boerenkool risotto is een perfecte combinatie van pure comfortfood en seizoensgroenten die passend bij de winter. En het is nog eens een heerlijke mediterrane twist die je aan de boerenkool geeft! Bovendien zit boerenkool bomvol vitamine C dus dat geeft een extra boost aan je weerstand op deze donkere dagen.

recept voor vegetarische boerenkool risotto met erwtjes

Boerenkool zonder stamppot

Waar de meeste mensen boerenkool met name verwerken in stamppot, verwerk ik deze gezonde seizoensgroente vooral in alles behalve stamppotten! Daar zijn we hier bij Betty’s Kitchen dol op! Dus daarom probeer ik hier zoveel mogelijk alternatieve gerechten mee te verzinnen. Maak bijvoorbeeld ook eens deze boerenkool cake met halloumi of ga voor deze boerenkool quiche met cranberry compote. Maar deze eenvoudige doordeweekse pasta met boerenkool is ook het uitproberen waard! Geniet van deze veelzijdige wintergroente!


Print

Recept: Boerenkool risotto met erwtjes

recept voor vegetarische boerenkool risotto met erwtjes
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Deze vegetarische rijstschotel is nog het beste te omschrijven als een boerenkool risotto met erwtjes. Met de oer-hollandse boerenkool geef je zo een Hollandse twist aan een Italiaanse klassieker zoals risotto!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 130 gram risotto rijst
  • 50 gram boerenkool
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram verse tuinerwten (bv. uit de vriezer)
  • 50 gram cheddarkaas (blokje)
  • 2 el. pompoenpitten
  • 30 gram walnoten (ongeroosterd en ongezouten)
  • 1 ½ groentebouillonblokje
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Breng 750 ml. water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op. Snij de ui heel fijn en pers de knoflook alvast uit. Rasp de cheddar alvast met een grove rasp. Breek de walnoten tot kleine stukjes. Rooster samen met de pompoenpitten lichtbruin in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten en pitten niet aanbranden.
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui hierin totdat hij glazig wordt. Voeg vervolgens de knoflook toe en de risotto rijst. Schep goed door elkaar en bak een minuutje mee zodat de olie in de rijst trekt.
  3. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe. Zodra dit is opgenomen door de rijst voeg je een nieuwe scheut toe. Dit herhaal je totdat de bouillon bijna op is. Dan voeg je de rauwe boerenkool en erwten toe. Roer goed door en verwarm mee met de laatste bouillon.
  4. Roer de cheddarkaas door de risotto. Serveer met de pompoenpitten en walnoten eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor vegetarische boerenkool risotto met erwtjes

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze boerenkool risotto wilt maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: boerenkool, cheddar, Nanda Appelman, risotto, tuinerwten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Hartjes cake voor Valentijn (video)
Volgend bericht: Confetti Cake – BK 7 Jaar! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee