Print

Recept: Boerenkool risotto met erwtjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische rijstschotel is nog het beste te omschrijven als een boerenkool risotto met erwtjes. Met de oer-hollandse boerenkool geef je zo een Hollandse twist aan een Italiaanse klassieker zoals risotto!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 130 gram risotto rijst
  • 50 gram boerenkool
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram verse tuinerwten (bv. uit de vriezer)
  • 50 gram cheddarkaas (blokje)
  • 2 el. pompoenpitten
  • 30 gram walnoten (ongeroosterd en ongezouten)
  • 1 ½ groentebouillonblokje
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Breng 750 ml. water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op. Snij de ui heel fijn en pers de knoflook alvast uit. Rasp de cheddar alvast met een grove rasp. Breek de walnoten tot kleine stukjes. Rooster samen met de pompoenpitten lichtbruin in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten en pitten niet aanbranden.
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui hierin totdat hij glazig wordt. Voeg vervolgens de knoflook toe en de risotto rijst. Schep goed door elkaar en bak een minuutje mee zodat de olie in de rijst trekt.
  3. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe. Zodra dit is opgenomen door de rijst voeg je een nieuwe scheut toe. Dit herhaal je totdat de bouillon bijna op is. Dan voeg je de rauwe boerenkool en erwten toe. Roer goed door en verwarm mee met de laatste bouillon.
  4. Roer de cheddarkaas door de risotto. Serveer met de pompoenpitten en walnoten eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda