• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

5 december 2016 Door Nanda Appelman 1 Reactie

DIn de Meatless Monday van vandaag combineer ik 2 herfst klassiekers in een maaltijd: pasta met boerenkool en gepofte kastanjes. En ja, de kastanjes pof je zelf voor dit gerecht. Dat is wel even een werkje, maar een prima bezigheid op een regenachtige winterse, toch?

Boerenkool met een twist

Hoewel ik klassieke stamppotten steeds meer ga waarderen, zijn ze nooit echt mijn favoriet geweest. Daarentegen zijn pasta’s of stamppotten met een bijzondere twist wel favoriet, dus voor de variatie zoek ik dan ook graag naar alternatieven.

pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze Italiaanse stamppot met zoete aardappel en ook Betty maakte een lekker alternatief: Boerenkoolstamppot met zoete aardappel.

Gezonde maaltijd van pasta met boerenkool

Wist je overigens dat boerenkool ook erg gezond is? Het bevat bijvoorbeeld veel vitamine A en vitamine C. Ook kastanjes bevatten veel vitamine C. Kortom, deze pasta met boerenkool is een perfect maaltje die je weerstand deze winter een goede boost zal geven. Check hier nog veel meer lekkere en gezonde recepten met boerenkool!


Print

Recept: Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

pasta met boerenkool en gepofte kastanjes
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram tamme kastanjes
  • 150 gram boerenkool
  • 250 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram pasta naar keuze
  • 125 gram mascarpone en gorgonzola (dit kun je als combinatie kopen in de supermarkt)
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • 2 el. traditionele olijfolie om te bakken
  • 2 el. extra vierge olijfolie voor in het gerecht

Instructions

  1. Begin met het bereiden van de kastanjes. Let erop dat je tamme kastanjes gebruikt, deze hebben een puntje en wilde kastanjes niet. Wilde kastanjes zijn bitter en ongezond, tamme kastanjes juist lekker zoet.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kerf een kruisje in de harde schil van de kastanjes. Dit gaat het makkelijkste als je de kastanje met de platte kant op je snijplank legt, dan schiet hij niet weg. Leg de kastanjes op een ovenrooster, eventueel met bakpapier eronder. Zet de kastanjes 20 minuten in het midden van de oven om te laten poffen.
  3. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Snij de uien en knoflook in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Verwarm de gewone olijfolie in een hapjespan. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur tot de uien glazig worden. Voeg dan de champignons toe en bak het geheel voor nog eens 5 minuten. Als laatste voeg je de boerenkool en tijm toe, meng alles goed door elkaar en zet op laag vuur.
  5. Zodra de kastanjes klaar zijn uit de oven laat je ze eerst even afkoelen. Verwijder de harde schil en het dunne velletje tot je de zachte en lichte noot overhoudt. De harde schil kun je eventueel met een notenkraker breken, het velletje kost wat geduld. Verkruimel de gepelde kastanjes tot kleine brokjes.
  6. Als je de pasta hebt afgegoten roer je de extra vierge olie en mascarpone met gorgonzola er doorheen tot het een egaal mengsel is.
  7. Proef het boerenkoolmengsel en voeg naar smaak peper en zout toe.
  8. Serveer de pasta met boerenkool en de gepofte kastanjes eroverheen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Notes

Heb je gepofte kastanjes over? Serveer ze met wat roomboter en zout zo uit het handje. Boerenkool over? Gebruik het voor in een salade of maak er een lekkere groene smoothie van. Bijvoorbeeld deze smoothie met boerenkool en blauwe bessen!

Keywords: pasta, boerenkool, vegetarisch, kastanjes,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram


Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: boerenkool, champignons, gorgonzola, hoofdgerecht, kastanje, mascarpone, Nanda Appelman, tijm, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 10x Foodie kerstcadeau voor hem
Volgend bericht: Er is een baby op komst! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK

    5 december 2016 om 11:03 am

    Wat een lekkere manier om boerenkool te verwerken!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in