• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Bloemkool curry met halloumi

Bloemkool curry met halloumi

11 maart 2024 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Voor deze Meatless Monday maakte ik een heerlijke, vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas en cashewnoten. Boordevol groenten, kaas en noten om van te smullen. Dit gerecht is lekker verwarmend voor op een donkere, koude winteravond.

Zelf bloemkool curry maken

Ik ben gek op curry’s, zolang ze niet al te spicy zijn. In Thailand heb ik me daar wel eens lelijk in vergist. Dan verscheen er een heerlijke curry op tafel, nam ik een hap en brak het zweet me overal uit. Inmiddels weet ik dat gele en groene curry’s over het algemeen redelijk veiliger zijn. Rode curry moet ik vooral aan me voorbij laten gaan. Ik vind het dan ook een uitkomst dat in de supermarkt heerlijke, pure curry pasta’s te vinden zijn. Waardoor het heel makkelijk is om ook zelf curry te kunnen maken in onze eigen keuken!

Bloemkool curry met halloumi

Nog meer recepten met curry pasta

Ik serveerde deze vegetarische bloemkool curry met halloumi en gekookte rijst, maar je kunt dit naar eigen wens vervangen door bv. noodles en / of naanbrood. Dat curry’s heel goed passen bij de vegetarische keuken hebben we wel ontdekt bij Betty’s Kitchen. Eerder maakten we bv. ook deze lekkere Indiase currytaart met erwtjes en linzen en deze vegetarische spinazie curry met paneer (palak paneer). Beide aanraders! Maar daarnaast vind je nog meer overheerlijke curry recepten terug op de site! Maak bijvoorbeeld ook een deze kip met groene curry! Of ga voor mosselpannetje op Thaise wijze!


Print

Recept: Bloemkool curry met halloumi

Bloemkool curry met halloumi
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor deze Meatless Monday maakte ik een heerlijke, vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas en cashewnoten. Lekker verwarmend voor op een donkere, koude najaarsavond.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram rijst
  • 225 gram halloumi
  • 1 kleine bloemkool
  • Een halve courgette
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • +/- 2 cm. verse gember
  • 70 gram groene curry pasta
  • 400 ml. kokosmelk
  • Een flinke hand cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 5 takjes verse koriander
  • Peper en zout
  • Kokosolie

Instructions

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de rijst gaar is en zet nog even apart.
  2. Breng alvast een ruime pan met water aan de kook voor de bloemkool. Verwijder het groen en de stronkjes van de bloemkool en snij de roosjes fijn. Kook de bloemkool +/- 10 minuten.
  3. Versnipper de sjalotjes en snij de knoflook en verse gember alvast heel fijn. De halve courgette snij je in blokjes. Snij de halloumi in dunne reepjes en knip of snij de koriander alvast fijn.
  4. Zet een wokpan op middelhoog vuur en verwarm de kokosolie hierin. Voeg de verse gember, sjalotjes, halloumi en courgette toe. Bak totdat de sjalotjes glazig worden en de halloumi lichtbruin kleurt. Vervolgens voeg je de verse knoflook en curry pasta toe. Bak dit even mee en giet de kokosmelk in de pan. Zet het vuur zacht en verwarm de curry enkele minuten.
  5. Zodra de bloemkool gaar is giet je de pan af en voeg je de bloemkool toe aan de curry. Voeg ook de koriander toe en roer goed door. Proef de curry en voeg indien nodig en naar eigen wens nog peper en zout toe. 
  6. Serveer de bloemkool curry met de rijst. Verdeel de cashewnoten eroverheen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bloemkool curry met halloumi kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bloemkool, cashewnoten, courgette, curry, gember, Glutenvrij, halloumi, hoofdgerechten, Indiase keuken, Kaas, knoflook, kokosmelk, koriander, rijst, sjalotten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 10x Vegetarische BBQ recepten
Volgend bericht: Sukadelappen uit de Slowcooker »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee