• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Beef Stroganoff met champignons

Beef Stroganoff met champignons

13 maart 2025 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Tijdens de koude winterse dagen komen de comfort food gerechten vanzelf weer op tafel! Zo gingen we ook aan de slag met een heel bekend Russisch gerecht namelijk Beef Stroganoff met champignons. Daarbij bak je een mooi stuk rundvlees aan en serveer in een rode saus van o.a. paprikapoeder en vodka.

Wat is beef stroganoff?

De naam verklapt het al een beetje, maar de beef stroganoff is een bekend Russisch gerecht! Het is zelfs vernoemd naar de vooraanstaande Russische familie Stroganov. Gemaakt met gebraden rundvlees zoals rosbief of biefstuk. Maar er zijn ook variaties met wild (hert) of zelfs varkensvlees. Wat Beef Stroganoff zo bijzonder maakt en dit gerecht naar een hoger niveau tilt is de rodebruine romige saus met o.a. uien, champignons, tomaten, paprikapoeder, vodka en zure room. Zelf voeg ik nog een beetje pit toe aan het gerecht met een rode peper maar dit hoeft dus niet. Serveer je vlees met stroganoff saus met bijvoorbeeld krieltjes en peterselie, maar je kunt ook gekookte rijst of stokbrood gebruiken.

recept beef stroganoff saus © bettyskitchen.nl
recept beef stroganoff saus © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke Russische recepten

Ongeacht wat je momenteel van de Russische president vindt, het land is wel de herkomst van een aantal heerlijke recepten. Wist je dat Beef Stroganoff je een beetje kan doen denken aan goulash? Dit komt doordat hier een aantal dezelfde ingrediënten in terugkomen. In Rusland en omstreken wordt goulash echter meer als een soep geserveerd en is stroganoff wel echte een dikke saus voor over gebraden vlees. Wist je dat de kleine ronde blini met zalm ook zijn oorsprong vindt in Rusland? En wat dacht je van deze verrukkelijke Russische ‘Cheesecake’ pannenkoekjes genaamd Syrniki (binnenkort online) als ontbijt?


Print

Recept: Beef Stroganoff met champignons en krieltjes

recept beef stroganoff saus © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een klassiek Russisch gerecht naar de vooraanstaande familie Stroganov! Een makkelijke versie voor beef stroganoff met runderreepjes, champignons en paprika. Maak een romige stroganoff saus met een vleugje tomaat, paprikapoeder, scheutje vodka en serveer met rijst, pasta of zelfs stokbrood. Maar uiteraard kun je ook aardappel puree of gebakken krieltjes toevoegen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Method: bakken
  • Cuisine: Russische keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram biefstuk
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree (70 ml)
  • 1 tl. gerookt ‘hot’ paprikapoeder (bijv. LaChinata)
  • 1 tl. gerookt ‘sweet’ paprikapoeder (bijv. LaChinata)
  • 1 runder bouillonblokje
  • 50 ml water
  • 50 ml vodka (of water)
  • 100 gram creme fraiche
  • 1 tl scherpe mosterd
  • peper & zout
  • verse peterselie

Voor erbij:

  • groente bijgerecht naar keuze, bijv. broccoli of rode kool
  • 300 gram gekookte of gestoomde witte rijst

Instructions

  1. Haal de biefstuk vast uit de koelkast en laat 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  2. Ondertussen boen je de champignons schoon en snijd in plakken. Pel de uien en snipper deze. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paprika en peper. Verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten. Snijd de paprika in ringen of blokjes. Snijd de peper ook in ringen of gewoonweg in kleine stukjes.
  3. Verwarm een grote koekenpan of braadpan op hoog vuur. Laat de pan goed warm worden en voeg wat boter of olijfolie toe. Dep met een keukenpapiertje het rundvlees droog en stop in de hete pan. Bak de biefstuk kort maar krachtig rondom bruin. Schep daarna uit de pan, dek losjes af met folie en zet apart.
  4. Voeg eventueel een extra beetje olie of boter toe aan de pan en bak nu de uien, knoflook, peper en paprika glazig gedurende 2-3 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak het geheel gedurende 3-4 minuten op middelmatig vuur of tot alles zacht is. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer goed door om op te lossen, bak dit mee gedurende 1 minuut.
  5. Tot slot hak je 1 eetlepel peterselie fijn en roer dit samen met de gerookte paprikapoeders, verkruimeld bouillonblokjedoor de groenten. Schenk de water en vodka erbij en laat het even een paar minuten zachtjes meekoken.
  6. Snijd de biefstuk in dunne plakken. Voeg nu het vlees weer toe aan de pan en schep het geheel even goed om om te bedekken in de saus. Zet daarna het vuur uit en roer de creme fraiche en mosterd er doorheen en roer het geheel tot een romige Stroganoff saus. Top af met wat extra fijngehakte peterselie. Serveer direct met de rijst en eventuele extra groenten.

Prijatnogo appetita! (= eet smakelijk)

Notes

In plaats van een hele biefstuk bakken en in plakjes te snijden, kun je ook voorgesneden biefstuk puntjes of beefreepjes nemen en deze even kort van tevoren aanbakken. Haal uit de pan en zet apart om dus later weer toe te voegen aan de Stroganoff saus.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept beef stroganoff saus © bettyskitchen.nl
recept beef stroganoff saus © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf Beef Stroganoff wilt gaan maken!

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten, Vlees Recepten Tags: aardappels, alcohol, biefstuk, champignons, Crème fraîche, Glutenvrij, hoofdgerechten, knoflook, krieltjes, mosterd, Paprika, paprikapoeder, peterselie, rijst, rode peper, rundvlees, Russische keuken, saus, tomaten, uien, vlees, Vodka

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Turkse Gevulde Aardappel (Kumpir)
Volgend bericht: Baklava met pistachenoten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Dario

    12 januari 2024 om 9:53 pm

    Dank je wel voor het delen, ik ga dit recept ook eens proberen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 januari 2024 om 4:00 pm

      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee