Dit is de lekkerste goulash die je ooit gaat proeven. Deze stoofschotel van vlees en paprika is al jaren een begrip bij ons thuis en het is mijn go-to recept voor koude en regenachtige dagen.
Betty’s Goulash Recept!
Goulash is met name bekend uit de Hongaarse keuken, maar ook in de landen daaromheen wordt het veelal gegeten. Bij mij in de (Joegoslavische) familie is goulash een bekend wintergerecht, die allemaal steeds weer een beetje anders zijn. Dus dit the one and only Betty’s Goulash recept.
Goulash volgens familie recept
Dit goulash recept is zo teder, mals en hartverwarmend met dit koude winterse weer! Serveer goulash met rijst, brood of aardappels (gebakken, gekookt of puree, net wat je lekker vindt), en uiteraard een groente naar keuze. Ben je sowieso grote fan van stoofschotels met vlees? Check hier dan nog meer stoofvlees recepten.
Goulash een dag eerder bereiden
De goulash stoofschotel is ook prima een dag van tevoren te bereiden: de smaken kunnen dan nóg beter in het vlees trekken, en de volgende dag hoef je het alleen weer even op te warmen in de braadpan. En… in onderstaande recept voor goulash vind je ook een snelkookpan versie, waardoor je zelfs op een doordeweekse avond heel eenvoudig goulash kunt maken, zonder uren lang te laten stoven.
Recept: Goulash (stoofschotel met vlees en paprika)
Goulash is een overheerlijke stoofschotel met vlees en paprika.
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 3 hours
- Total Time: 3 hours 15 minutes
- Yield: 3–4 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met vlees
- Cuisine: Balkan keuken
Ingredients
- 750 gram magere runderlappen,
- 1 grote ui,
- 1 rode paprika,
- 1 bospeen (of stukje winterwortel van 6 cm),
- boter of olijfolie,
- 1 theelepel (pikant) paprikapoeder,
- 1 eetlepel bloem (behalve als je glutenvrij eet),
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram),
- zout,
- peper,
- 500 ml runderbouillon,
- 1 laurierblad,
- verse peterselie.
Instructions
- Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in dobbelstenen. Pel en snipper de ui. Was de paprika en snijd in blokjes. Schrap de bospeen en snijd in blokjes.
- Verhit de boter of olijfolie in een braadpan en bak het vlees, op hoog vuur, rondom bruin. Voeg de ui, paprika en bospeen en paprikapoeder toe en bak 2-3 minuten mee.
- Schep de bloem en tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg de bouillon en laurier toe en breng aan de kook. Draai nu het vuur laag en laat 2-3 uur stoven, met de deksel op de pan.
- Verwijder het laurierblaadje uit de goulash en garneer met verse peterselie. Serveer de goulash in een diep bord, met bijvoorbeeld aardappelpuree en een salade.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Snelkookversie Goulash voor diegenen met een snelkookpan:
Bereid bovenstaande stappen in een snelkookpan. Gebruik alleen 400 ml bouillon. Zet de pan op de hoogste (vlees)stand, en laat 45 minuten koken. Giet daarna de inhoud over in een hapjespan, (het is nog vrij waterig) en breng aan de kook. In 10-15 minuten kook je het vocht in tot een dikke saus. Wel goed blijven roeren, zodat de goulash niet aanbrand!