• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Lunch recepten / Blini met gerookte zalm

Blini met gerookte zalm

29 maart 2017 Door Betina Oostveen Leave a Comment

Blini met gerookte zalm is een klassiek gerecht. Blini zijn namelijk kleine pannenkoekjes gemaakt van onder andere boekweitmeel en stijfgeklopt eiwit.

blini met gerookte zalm en creme fraiche

Het resultaat is een luchtig maar hartig alternatief voor poffertjes en dus goed geschikt voor hartig beleg zoals zalm. Je zou ze echt een keertje moeten proberen!

 Alhoewel blini oorspronkelijk uit Rusland komen, serveer ik deze ook graag bij een Engelse High Tea. Het is een welkome alternatief voor zalm-sandwiches en daarnaast kun je ze ook goed serveren als amuse op een feestje.

Maar mijn favoriete moment is eigenlijk gewoon als lunch. Vooral in het weekend! Dat geeft je dag toch een beetje een feestelijk tintje. En zo krijg je ook nog eens een lekkere portie omega 3 vetzuren binnen.

Print

Recept: Blini met gerookte zalm

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Russische Keuken

Ingredients

  • 100 gram boekweitmeel,
  • 100 gram bloem,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • zout, peper,
  • 2 eieren (gesplitst!),
  • 250 ml melk, olijfolie of bakboter,
  • 125 ml zure room,
  • 1 theelepel citroensap,
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook,
  • 200 gram gerookte zalm.

Instructions

  1. Maak eerst het beslag voor de blini: Zeef het boekweitmeel, de bloem, bakpoeder en 1/2 theelepel zout in een kom.
  2. Klop in een tweede kom de dooiers los met de helft van de melk. Voeg dit al roerende bij het meel, en roer tot een glad beslag. Voeg nu beetje bij beetje de laatste melk toe en blijf goed doorroeren.blini met gerookte zalm en creme fraicheblini met gerookte zalm en creme fraicheblini met gerookte zalm en creme fraiche
  3. Klop in een derde kom de eiwitten stijf,  en spatel deze door het beslag.
  4. Verhit een koekenpan met olijfolie of de bakboter, en schep hierin een 3-5 hoopjes beslag (afhankelijk van de grootte van de koekenpan).
  5. Bak de blini’s tot de onderkant goudbruin is en draai dan om, om ook de andere kant te bakken.blini met gerookte zalm en creme fraicheblini met gerookte zalm en creme fraiche
  6. Laat ze daarna op een warm bord glijden, en houd eventueel warm in de oven (+/- 60 graden) of boven op een pan met kokend water.
  7. Roer in een kommetje de zure room los met het citroensap, de bieslook en breng op smaak met nog wat zout en peper.
  8. Serveer aan tafel de blini met gerookte zalm een beetje zure room.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

blini met gerookte zalm en creme fraiche

(Bron header/end photo)

Category: Lunch recepten Tags: bloem, boekweitmeel, diner, eieren, High Tea, lunch, pannenkoeken, Pasen, poffertjes, Rusland, Vis

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « How-To: Meringues maken (schuimpjes)
Next Post: Fotodagboek Maart 2017 »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/
  • Deze foto omschrijft mijn weekend heel goed: quality time met heeeel veeel knuffels en chocolade. Had ik ook even nodig. Hoe was jouw weekend?
.
.
#monday #coffeefirst #momlife #21monthsold #monkeys #cuddles #minidrost

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee