• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Blini met gerookte zalm

Blini met gerookte zalm

29 maart 2017 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Blini met gerookte zalm is een klassiek gerecht. Blini zijn namelijk kleine Russische pannenkoekjes gemaakt van onder andere boekweitmeel en stijfgeklopt eiwit. Het resultaat is een luchtig maar hartig alternatief voor poffertjes en dus goed geschikt voor hartig beleg zoals zalm. Je zou ze echt een keertje moeten proberen!

Hartige poffertjes ook wel Blini genoemd

Het recept voor Blini vind zijn oorsprong in Rusland, maar ik schroom er niet voor om ze ook bij een Britse High Tea te serveren hoor. Blini met gerookte zalm zijn een leuk alternatief voor zalm-sandwiches en daarnaast kun je ze ook goed serveren als amuse of borrelhapje tijdens een feestje. Maar mijn favoriete moment is eigenlijk gewoon als lunch en dan vooral in het weekend! Serveer deze kleine Russische pannenkoekjes met gerookte zalm en zure room en je krijgt een lekkere portie omega 3 vetzuren binnen. Ook lekker: serveer ze eens met een andere gerookte vis of zelfs kaviaar!

recept voor blini met gerookte zalm - hartige poffertjes met boekweitmeel
recept voor blini met gerookte zalm - hartige poffertjes met boekweitmeel
blini met gerookte zalm en creme fraiche

Nog meer Russische Recepten om van te genieten

Niet alleen deze Blini met gerookte zalm komt uit Rusland, maar ook deze kaas-pannenkoekjes Syrniki (binnenkort online) genaamd. met maar ook het recept voor die verrukkelijke Beef Stroganoff! Een heerlijke stukken gebraden vlees met een romige saus van tomaten, paprika en vodka. Zo lekker!


Print

Recept: Blini met gerookte zalm

recept blini met zalm
Print Recipe

Blini met gerookte zalm is een klassiek gerecht. Blini zijn namelijk kleine Russische pannenkoekjes gemaakt van onder andere boekweitmeel en stijfgeklopt eiwit. Het resultaat is een luchtig maar hartig alternatief voor poffertjes en dus goed geschikt voor hartig beleg zoals zalm. Je zou ze echt een keertje moeten proberen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Russische Keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • ½ tl. zout
  • 2 eieren – gesplitst
  • 250 ml. melk, olijfolie of bakboter
  • 125 ml. zure room
  • 1 tl. citroensap
  • 1 el. fijngesneden bieslook
  • 200 gram gerookte zalm
  • olie of boter, om te bakken

Instructions

  1. Maak eerst het beslag voor de blini: Zeef het boekweitmeel, de bloem, bakpoeder en 1/2 theelepel zout in een kom.
  2. Klop in een tweede kom de dooiers los met de helft van de melk. Voeg dit al roerende bij het meel, en roer tot een glad beslag. Voeg nu beetje bij beetje de laatste melk toe en blijf goed doorroeren
  3. Klop in een derde kom de eiwitten stijf  en spatel deze door het beslag.
  4. Verhit een koekenpan met olijfolie of de bakboter, en schep hierin een 3-5 hoopjes beslag (afhankelijk van de grootte van de koekenpan).
  5. Bak de blini’s tot de onderkant goudbruin is en draai dan om, om ook de andere kant te bakken.
  6. Laat ze daarna op een warm bord glijden, en houd eventueel warm in de oven (+/- 60 graden) of boven op een pan met kokend water.
  7. Roer in een kommetje de zure room los met het citroensap, de bieslook en breng op smaak met nog wat zout en peper.
  8. Serveer aan tafel de blini met gerookte zalm een beetje zure room.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: blini, poffertjes, pannenkoekjes, gerookte zalm

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

blini met gerookte zalm en creme fraiche

(Bron header/end photo)

Category: Borrelhapjes en Snacks, Lunch recepten Tags: bakpoeder, bloem, boekweit, citroen, eieren, gerookte zalm, melk, pannenkoeken, Pasen, poffertjes, Russische keuken, Vis, zure room

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « How-To: Meringues maken (schuimpjes)
Volgend bericht: Fotodagboek Maart 2017 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ria

    16 maart 2021 om 8:26 am

    goede morgen,

    mag ik vragen waarom u bloem gebruikt bij de blini’s? dat is toch niet keto of low carb?
    vr.gr. Ria

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 maart 2021 om 11:01 am

      Hi Ria,
      dit recept staat ook niet gekenmerkt als keto of low carb? Het is gewoonweg een traditoneel recept voor blini maken en dat hoort met bloem.
      Maar gerust een kijkje bij onze keto of low carb recepten (via de menubalk) als je hier inspiratie voor zoekt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee