Print

Recept: Beef Stroganoff met champignons en krieltjes

beef stroganoff recept

Een klassiek Russisch gerecht naar de vooraanstaande familie Stroganov! Een makkelijke versie voor beef stroganoff met runderreepjes, champignons en paprika. Maak een romige stroganoff saus met een vleugje tomaat en serveer met gebakken krieltjes en peterselie!

Ingredients

Scale

Voor erbij:

Instructions

  1. Haal de runderreepjes vast uit de koelkast en laat 10 minuten op kamertemperatuur komen.
  2. Ondertussen boen je de champignons schoon en snijd in plakken. Pel de uien en snipper deze. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paprika en peper. Verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten. Snijd de paprika in ringen of blokjes. Snijd de peper ook in ringen of gewoonweg in kleine stukjes.
  3. Verwarm een grote koekenpan of braadpan op hoog vuur. Laat de pan goed warm worden en voeg daarna pas een scheutje Remia Bak & Braad toe. Dep met een keukenpapiertje de runderreepjes droog en schep daarna in de pan. Bak de runderreepjes kort maar krachtig rondom bruin. Schep daarna uit de pan en zet apart.
  4. Voeg eventueel een extra beetje Remia Bak & Braad toe aan de pan en bak nu de uien, knoflook, peper en paprika glazig gedurende 2-3 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak het geheel gedurende 3-4 minuten op middelmatig vuur of tot alles zacht is.
  5. Verwarm in een klein steelpannetje de Remia Cuisines Basissaus Bruin gedurende 2 minuten. Let op dat het niet gaat koken. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer goed door om op te lossen. Tot slot hak je 1 takje peterselie fijn en roer dit door de Stroganoff saus.
  6. Voeg nu het vlees weer toe aan de pan en roer goed door het uienmengsel. Giet hier de helft van de stroganoff saus bij en roer het geheel goed door. Zet het vuur uit en lepel vervolgens de overige helft van de saus over het vlees. Top af met wat extra fijngehakte peterselie. Serveer direct!

Prijatnogo appetita! (= eet smakelijk)

Notes

Geef deze beef stroganoff een echte Russische twist en voeg een scheutje Vodka toe bij stap 4! Het grootste gedeelte van de alcohol zal verdampen tijdens het koken maar de smaak blijft!

Keywords: Vlees, biefstuk, saus, Remia, uien, champignons, paprika