• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Bananencake met pindakaas en kokos

Bananencake met pindakaas en kokos

21 mei 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Onlangs maakte ik deze bananencake met pindakaas en kokos. Dit was een groot succes want er is geen suiker aan toegevoegd! Dit is dus met recht een gezonde cake waar je van blijft en mag snoepen en is is dan ook zeker mijn aanrader voor dit weekend! Geniet er lekker van!

Suikervrije bananencake met pindakaas ontbijt

Dit is zo’n bakrecept dat eigenlijk voor elk moment van de dag geschikt is. Van lekker bij de koffie, of als tussendoortje. Maar thuis serveerde ik de bananencake met pindakaas en kokos gewoon bij het ontbijt. Er is namelijk geen suiker aan toegevoegd, maar wel lekker noten (pindakaas en amandel) eieren en slechts een beetje roomboter. En vezelrijke bananen dus. Echt heel fijn en licht als onbijt, maar bovenal heel erg lekkers. Wij hadden echt nog flink wat over na het ontbijt, dus toen we later op de dag bezoek kregen, kon ik ze mooi nog een stuk geven voor bij de koffie. Je kunt de cake nog enkele dagen goed afgesloten en droog bewaren of stop in een luchtdicht zakje en vries ze meteen in na het afkoelen. Als ik je een tip mag geven bij dit soort gezonde bakrecepten: gebruik wel echt (over)rijpe bananen in het recept. Deze zijn namelijk van nature heel zoet en dan heb je ook echt geen suiker nodig!

  • recept bananencake met pindakaas en kokos © bettyskitchen.nl
  • recept bananencake met pindakaas en kokos © bettyskitchen.nl
recept bananencake met pindakaas en kokos © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met pindakaas en banaan

Ik vind pindakaas en banaan echt zo’n gouden combinatie samen. Dus ik probeer hier regelmatig nieuwe recepten mee uit. Je kunt er namelijk eindeloos in variëren. En bovendien krijg je door deze ingrediënten een flinke energie-boost! Naast dit recept voor de suikervrije en glutenvrije bananencake met pindakaas kun je bijvoorbeeld ook een lekkere tosti met banaan en pindakaas maken! Eerder maakte ik eens dit heerlijke lunchgerecht van Toast brood met romige pindakaas-banaan spread. En deze Gezonde bananen bonbons als tussendoortje zijn ook om je vingers bij af te likken. Betty ging aan de slag met een vegan pindakaastaart met banaan, chocolade en kokos. Geniet er lekker van dus!


Print

Recept: Bananencake met pindakaas en kokos

recept bananencake met pindakaas en kokos © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Onlangs maakte ik deze bananencake met pindakaas en kokos. Dit was een groot succes want er is geen suiker aan toegevoegd! Dit is dus met recht een gezonde cake waar je van blijft en mag snoepen en is is dan ook zeker mijn aanrader voor dit weekend! Geniet er lekker van!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 9–16 stuks 1x
  • Category: Cake recepten
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Diabetic

Ingredients

Scale
  • 4 rijpe bananen
  • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 125 gram pindakaas (zo puur mogelijk, zonder suiker)
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 30 gram geraspte kokos
  • 0.5 tl gemalen kardemom
  • flinke snuf zout *
  • Handje kokos schaafsel

(* Check of de pindakaas reeds zout bevat, anders toevoegen aan dit recept.)

Extra:

  • vierkante brownie vorm 25×25 cm
  • bakpapier & bakspray
  • zilverfolie

Instructions

  1. Verwarm de over voor op 180 graden Celsius. Vet alvast een bak- of cakeblik in met wat boter of bakspray. Zet nog even apart.
  2. Prak 3 bananen fijn met een vork. Mix in een ruime beslagkom de boter zacht samen met de eieren. Vervolgens voeg je de pindakaas, Griekse yoghurt en geprakte bananen toe en mix dit door elkaar.
  3. Voeg daarna het amandelmeel, boekweitmeel, geraspte kokos, kardemom en een flinke snuf zout toe aan de kom en mix tot een egaal beslag.
  4. Giet het beslag in de brownie bakvorm. Halveer de overgebleven banaan in de lengte. Druk voorzichtig beide helften met de platte kant naar boven in het deeg. Verdeel de kokosflakes over de cake.
  5. Dek de vorm af met zilverfolie en bak de bananencake 10 minuen in het midden van de oven. Verwijder daarna de folie en bak nog eens 25 minuten. (de folie zorgt ervoor dat de bovenkant niet te donker wordt).
  6. Prik de bananencake in met een sateprikker. Komt deze er droog uit dan is de cake gaar. Laat even afkoelen in de vorm. Til daarna de overhangende zijden van het bakpapier op en til de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Je kunt deze glutenvrije cake in 9 of 16 vierkantjes snijden, of 12 rechthoeken.  

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bananencake met pindakaas en kokos © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met Kaiserschmarrn maken.

Category: Cake recepten, Ontbijt Recepten Tags: amandelmeel, bananabread, bananen, blondies, boekweit, eieren, Glutenvrij, kardemom, kokos, Nanda Appelman, Paas Recepten, pindakaas, roomboter, suikervrij, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Zelf botercreme maken
Volgend bericht: Traditionele Scones »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee