• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gevulde hartige pannenkoeken

Gevulde hartige pannenkoeken

14 november 2022 Door Nanda Appelman Reageer

Het is weer Meatless Monday en wij vieren dat door vandaag pannenkoeken te pakken! Nu pakken we deze deze keer wat feestelijker uit met gevulde hartige pannenkoeken met ricotta, oude kaas en spinazie op tafel? Een heerlijk vegetarisch én gezond gerecht.

Gevulde hartige pannenkoeken om van te smullen

Ik eet eigenlijk maar heel soms pannenkoeken, maar zo nu en doen heb ik er echt onstuimige behoefte aan. Dus dan bak ik een flinke stapel achter elkaar en heb ik weer genoeg pannenkoeken gehad voor een paar maanden, want je kunt pannenkoeken gewoon invriezen namelijk! Vandaag maken we dan een lekker vegetarisch recept voor gevulde hartige pannenkoeken en dat is er eentje om van te smullen!

Gevulde, hartige pannenkoeken

Zelf pannenkoeken mix maken

Wist je dat pannenkoekenmix super makkelijk is om zelf te maken? Ik laat me af en toe ook verleiden door zo’n kant-en-klaar mix, maar het is echt net zo makkelijk en een stuk goedkoper om zelf de mix te maken. Voor het basisrecept voor pannenkoeken maken heb je namelijk alleen bloem, melk en eieren nodig. Daarna top je de pannenkoeken af met stroop of suiker. Of maak voor de verandering eens gevulde hartige pannenkoeken zoals deze of een hartige pannenkoekentaart!

Bewaartip gevulde hartige pannenkoeken

Bewaartip: met onderstaand recept maak je 6 gevulde hartige pannenkoeken. Heb je 1 of meer pannenkoeken over? Bewaar deze dan voor max. enkele dagen in de koelkast. De vulling en pannenkoeken moet je los van elkaar bewaren. Je kunt de pannenkoeken dan koud eten als lunch in de dagen erna, of nog eens opwarmen.


Print

Recept: Gevulde, hartige pannenkoeken

Gevulde, hartige pannenkoeken
Print Recipe

Het is weer Meatless Monday en wij vieren dat door vandaag pannenkoeken te pakken! Nu pakken we deze deze keer wat feestelijker uit met gevulde hartige pannenkoeken met ricotta, oude kaas en spinazie op tafel? Een heerlijk vegetarisch én gezond gerecht.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minuten
  • Total Time: 1 hour 30 minutes
  • Yield: 6 pannenkoeken 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram bloem
  • 500 ml. sojamelk
  • 2 eieren
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram geraspte, oude kaas
  • 500 gram ricotta
  • 20 takjes bieslook
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 35 gram hazelnoten
  • Peper en zout
  • Boter/olie om te bakken

Instructions

  1. Begin met het maken van het beslag voor de pannenkoeken. Weeg de bloem af in een beslagkom en breek de eieren erboven. Voeg een snuf zout en peper toe en vervolgens de melk. Mix het beslag enkele minuten tot een egaal geheel en totdat alle klontjes eruit zijn.
  2. Snij de zongedroogde tomaten heel fijn en voeg samen met een scheutje van de olie waarin de tomaatjes bewaard worden toe aan het beslag. 
  3. Verwarm olie en/of boter in een koekenpan en giet wat pannenkoekenbeslag in de pan. Niet teveel, want anders worden de pannenkoeken te dik, maar zodat de bodem van de pan bedekt is. Bak totdat de bovenkant van de pannenkoek droog is, draai de pannenkoek vervolgens om en bak de andere kant lichtbruin.
  4. Je kunt de pannenkoeken warm houden door een steelpannetje met een klein laagje water op laag vuur te zetten. Leg hierop een bord waarop je de pannenkoeken kun stapelen. Herhaal dit totdat het beslag op is. 
  5. Tijdens het bakken van de pannenkoeken kun je de vulling alvast maken. Mix de ricotta in een kom met de geraspte, oude kaas. Verknip de bieslook erboven, pers de knoflook uit en voeg toe. Snij de spinazie wat fijner en schep erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. 
  6. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. 
  7. Zodra alle pannenkoeken klaar zijn kun je het gerecht serveren! Verdeel de vulling over de pannenkoeken en strooi de hazelnoten eroverheen. Oprollen en genieten maar.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Keywords: pannenkoeken, hartig, kaas, ricotta, spinazie, vegetarisch

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Gevulde, hartige pannenkoeken

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor hartige pannenkoeken met ricotta en spinazie wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bieslook, bloem, hartig, hazelnoten, hoofdgerechten, Kaas, knoflook, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, oude kaas, pannenkoeken, ricotta, spinazie, vegetarisch, zongedroogde tomaten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Sint Maarten Koek met chocolade snoep
Volgend bericht: Appelcake met custard »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in