• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

16 november 2022 Door Betina Oostveen Reageer

De bekendste Nederlandse zusjes van Youtube hebben een nieuw kookboek uitgebracht. Met ‘Aan tafel met de Zoete Zusjes’ kun je heel veel bekende gerechten in een makkelijk en bovenal gezonder jasje terugvinden. Wij gingen thuis aan de slag met hun variatie op de Amerikaanse macaroni & kaas ovenschotel, namelijk een gezondere vegetarische Mac ‘n Cheese. En die is thuis door de kids helemaal goedgekeurd!

Over het ‘Aan Tafel met de Zoete Zusjes’ Kookboek

De Zoete Zusjes zijn heel erg geliefd onder schoolgaande kinderen. De Nederlandse zusjes Saar & Janna maken met hun ouders heel erg leuke videos op hun kanaal. Van challenges, knutselen, maar ook bakken, koken en eten. Het kookboek ‘ Aan tafel met de Zoete Zusjes is geschreven door hun moeder Hanneke de Zoete. Vorig jaar werd er al een Zoete Zusjes bakboek uitgebracht voor jonge thuisbakkers. Maar dit jaar komen ze met een lekker kleurrijk nieuw boek dat ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en toetjes zeker extra leuk gaat maken. Heel fijn is dat er juist veel hoofdgerechten in het boek staan voor elke dag van de week, zoals deze vegetarische mac ‘n cheese, maar ook enchillada’s met kip, loempia pakketjes, en roti voor iedereen. De recepten zijn niet moeilijk en veelal met een gezond(re) twist zodat je hier zeker ook met de kleintjes thuis mee aan de slag kunt gaan.

“Het liefst eten we elke dag iets uit dit kookboek. En papa en mama vinden het nog goed ook, omdat deze recepten lekker en gezond zijn. We weten dat het belangrijk is om elke dag groenten en fruit te eten, maar we willen wel dat het ook lekker is. En dat is helemaal gelukt in dit kookboek.“

– Saar en Janna de Zoete
recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl
recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl
recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl
recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese met bloemkool en kikkererwten maken

Wij maakten de vegetarische Mac ‘n Cheese met bloemkool en kikkererwten uit dit boek. In het boek maakt men echter gebruik van een ovenschaal om het hele gerecht in de oven te bakken. Ik heb ervoor gekozen dit voor het gemak in mijn vuurvaste en gietijzeren braadpan te doen, want die kan gewoon in de oven. Dat scheelt weer afwas!

Ben jij na dit recept ook helemaal fan geworden van ‘Macaroni & Cheese’ maken? Probeer dan ook eens deze Amerikaanse klassieke uitvoering met hamblokjes en cheddar kaas. Of maak het helemaal luxe door een variant met truffel en geraspte ei te maken.


Heb jij deze al in huis?



Print

Recept: Vegetarische Mac ‘n Cheese

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

De bekendste Nederlandse zusjes van Youtube hebben een nieuw kookboek uitgebracht. Met ‘Aan tafel met de Zoete Zusjes’ kun je heel veel bekende gerechten in een makkelijk en bovenal gezonder jasje terugvinden. Een heerlijk eenvoudig boek om kinderen gezonder mee te laten eten. Wij maakten de vegetarische Mac ‘n Cheese met bloemkool, spinazie en kikkererwten uit dit boek.

  • Author: uit Aan Tafel met de Zoete Zusjes kookboek
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Method: oven
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 bloemkool
  • 3 el olijfolie
  • 300 gram volkoren penne pasta
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 600 ml halfvolle melk
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 100 gram geraspte oude (geiten) kaas
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 blik kikkererwten (400 gram), afgegoten
  • peper & zout

Extra:

  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • vuurvaste hapjespan (of gebruik een extra ovenschaal)
  • houten pollepel of spatel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden celcius (200 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de bloemkool, verwijder het groen en snijd in kleine roosjes. Verdeel over de bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Breng op smaak met zout en peper en bak gedurende 20 minuten in de oven.
  2. Kook ondertussen de penne pasta bijna al dente, dus trek 2 minuten af. Bij een normale bereidingstijd van 8 min. kook je ze nu dus slecht 6 minuten. (dit heb ik wel aangepast, want in het boek stond slechts 5 minuten). Giet de pasta daarna af en laat uitlekken tot gebruik.
  3. Verwarm een gietijzeren hapjespan op medium vuur en smelt hierin de boter. Voeg de bloem toe en blijf al roerende verwarmen gedurende 4 minuten. Dit heet overigens een ‘roux’ maken.
  4. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren. Breng dus langzaam aan de kook tot een gladde saus. VOeg dan de nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas toe en laat al roerende smelten.
  5. Nu ga je in delen de spinazie toevoegen. Blijf voortdurend roeren want de spinazie smelt in de saus. Zodra er weer plek vrijkomt in de pan, ivm slinken, voeg je weer een nieuwe flinke hand spinazie toe. Breng tot slot de spinazie-kaassaus op smaak met (weinig) zout en peper.
  6. Voeg de gekookte pasta, kikkererwten en geroosterde bloemkool toe en schep het geheel in de pan goed om. Alles dient bedekt te zijn met de saus. Strooi dan tot slot de overgebleven helft van de kaas erover en schuif de pan voor 20 minuten in de oven of tot de kaas helemaal gesmolten is.

Keywords: pasta, ovenschotel, mac ‘n cheese, vegetarisch, bloemkool, spinazie, kikkererwten

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze vegetarische Mac ‘n Cheese uit het ‘Aan Tafel met de Zoete Zusjes’ kookboek!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Kookboeken, Pasta Recepten Tags: bloem, bloemkool, budget koken, De Zoete Zusjes, geitenkaas, hoofdgerechten, Kaas, kikkererwten, kookboek, macaroni, melk, Nederlandse keuken, nootmuskaat, pasta, penne, peulvruchten, roomboter, spinazie, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Appelcake met custard
Volgend bericht: 10x Winter soep recepten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

heksenhaar pasta voor halloween bettyskitchen

Heksenhaar pasta voor Halloween

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee