• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Appelcake met custard

Appelcake met custard

15 november 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this
0Share
Share on LinkedIn0 shares on LinkedIn

Appels en kaneel zijn voor mij onlosmakend verbonden met het najaar. Momenteel vind je ze ook regelmatig in de aanbieding, dus hoe lekker is het dan ook om een heerlijke en makkelijke appelcake met custard op het menu te zetten? Geniet er van!

Zachte appelcake met custard maken

Vier de appeloogst in de herfst met een homemade klassieke appeltaart of ga voor deze verrukkelijke en zachte appelcake met custard. Deze cake is zo lekker zacht met een vleugje vanille, kaneel en zoete geglaceerde appeltjes bovenop. Heerlijk voor bij een kopje herfstthee! Deze appelcake is echt op zijn allerlekkerst als hij net een uurtje uit de oven is en dus nog een beetje lauwwarm van binnen. Bewaar hem net als gewone cake gewoon afgedekt op het aanrecht en hij is gerust een paar dagen goed. Maar uitdelen aan familie of buren is ook altijd een leuk en lekker idee!

recept appelcake met custard © bettyskitchen.nl

Nog meer bakrecepten met appels

Van de heerlijke najaarsoogst aan appeltjes kun je dus deze appelcake met custard van maken maar ook dit verrukkelijke kwarkbrood met appels en rozijnen. Daarnaast zijn deze ontbijtmuffins met amandel en appels ook een enorme favoriet op de website! Voor de lunch is deze appeltaart-tosti met mascapone en appels ook een aanrader! Maar voor het ontbijt is dit pindakaastaartje met stukjes appel een grote favoriet! Ook lekker: maak eens deze appel galette met de Red Love appel.


Print

Recept: Appelcake met custard maken

recept appelcake met custard © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vier de appeloogst in de herfst met een verrukkelijke appelcake met custard. Deze cake is zo lekker zacht met een vleugje vanille en zoete geglaceerde appeltjes bovenop. Heerlijk voor bij een kopje herfstthee!Deze appelcake is echt op zijn allerlekkerst als hij net een uurtje uit de oven is en dus nog een beetje lauwwarm van binnen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 90 minuten
  • Yield: 10 personen
  • Category: Cake
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Voor het cakebeslag:

  • 200 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 3 eieren, op kamertemperatuur,
  • 2 el volle melk, op kamertemperatuur
  • 200 gr bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 15 gr custardpoeder

voor de appels:

  • 2 – 3 goudreinetten
  • 1 tl kaneel
  • 2 el abrikozenjam

Extra:

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • appelboor
  • bakpray of gesmolten boter
  • bakkwast

Instructions

Voor je begint: zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hetelucht). Plaats een bakje water onderin de oven. Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Klop de roomboter, suiker en zout in 10 minuten volledig zacht en romig met een keukenmixer.
  3. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen. Voeg tot slot de melk toe en zet de mixer uit.
  4. Roer de bloem met de kaneel, bakpoeder en custardpoeder door elkaar. Spatel de bloem in 3 delen door het cakebeslag. Niet teveel roeren dus. Schep het cakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met de spatel.
  5. Schil de appels, verwijder het klokhuis met de appelboor en snijd de appels in dunne plakken. Leg deze plakken overlappend in een cirkel langs de buitenrand van de vorm. Plaats in het midden een halve appel in plakjes.
  6. Gebruik nu de bakspay om de bovenkant kort in te spuiten. Je kunt ook boter smelten en hier de bovenkant van de appelcake voorzichtig mee inkwasten. Bestrooi vervolgens met kaneel.
  7. Plaats de appelcake in de voorverwarmde oven en bak de cake in 1 uur gaar. Laat daarna 5 minuten in de vorm staan alvorens de rand te verwijderen.
  8. Zodra de cake uit de oven komt roer je de abrikozenjam even los – voeg desnoods 1 el gekookt water toe om losser te maken – en kwast hiermee de bovenzijde van de appelcake in. Dit geeft een mooie glans en conserveert als het ware de appels ook meteen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: Je kunt er ook voor kiezen om vooraf een kleine portie custardvla te maken. Check hiervoor de verpakking van het custardpoeder. Deze lepel je na stap 4 over het cakebeslag in de vorm en druk daarna pas de plakken appels er bovenop. Svp afbakken volgens het recept.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept appelcake met custard © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze verrukkelijke appelcake met custard.

Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this
0Share
Share on LinkedIn0 shares on LinkedIn

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: abrikozen, Appels, bakpoeder, bloem, cake, custard, eieren, Herfst, jam, kaneel, Nederlandse keuken, roomboter, suiker, vanille, zoet

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gevulde hartige pannenkoeken
Volgend bericht: Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee

Meldingen