• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegan salade niçoise

Vegan salade niçoise

17 april 2023 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Jump to Recipe

Salade niçoise is de bekende salade met vis, groenten en gekookt ei uit de Franse kustplaats Nice. Ik maakte echter een vegan variatie op deze Franse klassieker met visvrije tonijn en peulvruchten. Met deze maaltijdsalade krijg je vanzelf weer zin in de zomer!

Vegan variatie recept voor Salade niçoise

Voor deze Meatless Monday maakte ik een kleurrijke vegan salade niçoise. Traditioneel gezien hoort salade niçoise met tonijn, diverse groenten zoals knapperige haricot verts of sla soort, maar je kunt ook , aardappels, tomaten olijven en ei toevoegen. Voor deze vegan versie gebruikte ik vegan tonijn en cannelinibonen voor de nodige plantaardige eiwitten. Een heerlijk vegan alternatief van deze klassieke Franse salade. Maar schroom er niet voor om onderstaand recept met gewone tonijn (blikje – op water) en een vers gekookt eitje te maken, op de dagen dat je wel gewoon vlees wilt eten.

recept vegan salade nicoise © bettysktichen.nl

Nog meer vegan recepten om van te smullen

Hoewel wij al jaren op maandag een vaste vegetarische rubriek hebben hier op de site, ben ik de laatste tijd wat vaker aan het experimenteren met veganistisch koken. En ik wordt nog steeds enorm verrast hoe makkelijk en lekker veganistische gerechten te bereiden zijn. Neem dus zeker een kijkje bij nog meer vegan recepten om van te smullen, zoals deze Libanese snijbonen stoofpoot genaamd Loubye Bzeit. Maar neem zeker ook een kijkje bij deze recepten voor romige gnocchi maaltijdsoep met champignons en paksoi, deze Marokkaanse quinoa bowl of de verrukkelijke vegan rode bietencurry. Wist je overigens dat ook veel Indiase recepten veganistisch zijn? Neem hier zeker even een kijkje dus!


Print

Recept: Vegan salade niçoise

recept vegan salade nicoise © bettysktichen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Salade niçoise is de bekende salade met vis, groenten en gekookt ei uit de Franse kustplaats Nice. Ik maakte echter een vegan variatie op deze Franse klassieker met visvrije tonijn en peulvruchten. Met deze maaltijdsalade krijg je vanzelf weer zin in de zomer!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 3 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram cherrytomaten
  • 125 gram voorgegaarde cannelinibonen (bijv. blikje 175 gram)
  • 1 rode ui
  • 40 gram zwarte olijven
  • 30 gram kappertjes
  • 175 gram vegan tonijn
  • 5 takjes verse krulpeterselie
  • 2 el. olijfolie
  • 1½ el. rode wijnazijn
  • 1 el. mosterd
  • Peper en zout

Instructions

  1. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook. Ondertussen boen je de aardappels schoon en snij inclusief schil in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Dop de sperziebonen en halveer ze. 
  2. Schep de aardappels in de pan en breng het water weer aan de kook. Zet de warmebron lager en kook de aardappels 20 minuten. Voeg na 5 minuten kooktijd ook de sperziebonen toe aan de pan, deze kook je 15 minuten mee. Zodra de aardappels en sperziebonen gaar zijn haal je ze van de warmtebron en giet je het water af.
  3. Ondertussen kun je de ui alvast heel fijn snipperen. Meng in een kommetje de olie met de rode wijnazijn en mosterd. Roer goed door en schep ook de ui erdoorheen. Zet nog even apart.
  4. Halveer de cherrytomaten. Snij de olijven in plakjes en knip of snij de blaadjes van de peterselie alvast fijn. 
  5. Zodra de aardappels en sperziebonen gaar zijn kun je alles in een saladekom samenvoegen. Naast de aardappels en sperziebonen, de cherrytomaten, cannelinibonen, tonijn, kappertjes, plakjes olijf, peterselie en de dressing met het uitje.
  6. Schep de salade goed door voor het serveren. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegan salade nicoise © bettysktichen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze twist op de Franse klassieker, namelijk een Vegan salade niçoise.

recept vegan salade nicoise © bettyskitchen.nl

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, azijn, cannelini bonen, Franse keuken, Glutenvrij, hoofdgerechten, kappertjes, maaltijdsalade, mosterd, Nanda Appelman, olijven, peterselie, peulvruchten, sperziebonen, tomaten, tonijn, uien, vegan, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pittige Peper Pasta (Biber Salcasi)
Volgend bericht: Hoe krijg je emotie-eten onder controle? 5 tips! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Smakenvandewerld.nl

    19 april 2023 om 6:34 pm

    Wat een fantastisch recept voor een veganistische salade nicoise! Ik ben dol op deze klassieke salade, en dit recept biedt een geweldige alternatieve versie die perfect is voor veganisten en mensen die op zoek zijn naar een gezondere optie. De toevoeging van groenten zoals sperziebonen en cherrytomaatjes zorgt voor een heerlijke frisheid, terwijl de olijven en kappertjes een pittige smaak geven.

    Het artikel biedt duidelijke en gemakkelijk te volgen instructies voor het maken van de salade, samen met prachtige foto’s die het er allemaal zo lekker doen uitzien. Ik vind het vooral leuk dat de salade gemakkelijk te bereiden is en dat je het kunt aanpassen aan jouw smaak en dieetbehoeften.

    Al met al is dit een fantastisch recept voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en smakelijke salade. Bedankt voor het delen van dit geweldige recept!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee