Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze smaakvolle pita’s met feta dip en geroosterde bonen. Een kleurrijk, vegetarisch gerecht waarmee je weer voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Klinkt ingewikkeld, maar is het niet! Je kunt namelijk gewoon je oven het meeste werk laten doen.
Als je een avondje vlees wilt laten staan dan kun je deze eenvoudig vervangen voor bijvoorbeeld kaas of peulvruchten. Ik maakte een verrukkelijke zoutige feta dip met en serveer die met romige avocado en extra kaas. Smeer het uit over een pitabroodje en je zult het vlees echt niet missen vanavond. Door de paprika, komijn en koriander zou je zomaar een streetfood broodje in Tel Aviv hebben gekocht, dus geniet hier heerlijk van. Je kunt de pita’s met feta dip en geroosterde bonen serveren als diner, lunch of uitgebreid tussendoortje.
Geroosterde bonen uit de oven
De pita met feta dip serveer ik met extra blokjes avocao en geroosterde zwarte bonen uit de oven. Wist je dat deze geroosterde boontjes ook superlekker zijn als gezond tussendoortje of snack? Ze zitten vol vezels en eiwitten en zijn een goede aanvulling voor een avondje zonder vlees! Je kunt met dit recept voor broodjes pita met feta dip eventueel ook variëren met bijvoorbeeld kikkererwten in plaats van zwarte bonen. Eerder maakte Betty bijvoorbeeld deze lekkere geroosterde kikkererwten uit de oven. Heb je nog pita broodjes over? Deze pita met falafel en hummus is ook een aanrader! En heb je ooit al eens sabich geprobeerd? Enjoy!
Recept: Pita’s met feta dip en geroosterde bonen
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze smaakvolle pita’s met feta dip en geroosterde bonen. Met feta kaas, griekse yoghurt, avocado en zwarte bonen is dit een verrukkelijke, kleurrijke en vegetarisch gerecht waarmee je weer voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 2 personen (4 pita’s) 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Libanese keuken
Ingredients
- 4 pita broodjes
- 150 gram zwarte bonen (uit blik of pot)
- 1 avocado
- 1 hand verse spinazie
- 200 gram Griekse yoghurt
- 120 gram feta
- 50 gram geraspte kaas (ik gebruikte Cheddar)
- 1 el. olijfolie (traditionele)
- 2 el. extra vierge olijfolie
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. komijnzaad
- 10 blaadjes verse koriander
- Peper en zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (200 hetelucht). Leg een vel bakpapier klaar op het ovenrooster en zet nog even apart.
- Meng in een kom de zwarte bonen met de paprikapoeder, komijnzaad, de eetlepel traditionele olijfolie en flink wat peper en zout. Schep de bonen op het bakpapier en plaats voor ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Houd tijdens de oventijd goed in de gaten. De boontjes zijn klaar als ze lekker knapperig zijn, dus proef gerust tussendoor.
- Als je de pita’s nog moet afbakken, bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
- Prak de feta fijn met een stamper of vork. Schep dit vervolgens in een kom samen met de Griekse yoghurt en de extra vierge olijfolie. Roer goed door elkaar.
- Snij de avocado in blokjes. Dit kun je makkelijk doen door de avocado te halveren en de pit te verwijderen. Vervolgens snij je het vruchtvlees een paar keer in, zowel horizontaal als verticaal. Schep het vervolgens met een lepel eruit en je hebt meteen kant en klare blokjes.
- Knip of snij de koriander alvast fijn en de verse spinazie kun je ook wat fijner snijden.
- Zodra de pita’s en boontjes gaar zijn, kun je de broodjes opmaken. Verdeel de feta dip over de pita’s. Strooi vervolgens de boontjes en spinazie eroverheen, gevolgd door de blokjes avocado, geraspte kaas en koriander. Klaar om te serveren!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische broodjes pita met feta dip en geroosterde bonen gaat maken!
Geef een reactie