Je kunt de baked oats trend het afgelopen jaar niet gemist hebben! Havermout is nog steeds hartstikke hip en hot om dagelijks mee te ontbijten. En een baked oats met stoofpeertjes wordt jouw nieuwe ontbijt favoriet in dit winterse seizoen!
Baked oats met stoofpeertjes maken
De eerste paar weken van een nieuw jaar is men volop bezig met gezonde recepten. Baked oats passen hier perfect bij, want dit gebakken havermout ontbijt is een lekker voedzaam, eiwitrijk en gewoonweg erg lekker! Speciaal voor het winterseizoen maakte ik een variant met stoofpeertjes die ik nog in de koelkast had staan. Deze kun je namelijk in rode wijn of bessensap pocheren en voorzien van kruiden en specerijen die jij zelf wilt. Op deze website vindt je een complete ode aan TikTok’s Baked Oats recepten terug gekomen en daar mag deze baked oats met stoofpeertjes natuurlijk niet bij ontbreken!
Nog meer ontbijtrecepten met havermout
Nu zijn de gebakken havermout recepten echt te lekker voor woorden en dit recept voor Baked Oats met stoofpeertjes moet je echt een keertje maken! Daarnaast kun je op deze website nog meer lekkere ontbijtrecepten met havermout terugvinden! Wat dacht je bijvoorbeeld van een ouderwetse havermoutpap als ontbijt? Met mijn gezonde toppings wordt dat echt een waar feestje hoor! Maar havermout is ook heel erg geschikt voor het bakken van overheerlijke havermout pancakes! En koekjes bakken gaat ook prima met havermout! Dit recept voor haverkoeken met appel en cranberry is namelijk heel erg lekker en past ook perfect bij het najaar en winterseizoen! Enjoy!
Recept: Baked Oats met stoofpeertjes
Je kunt de baked oats trend het afgelopen jaar niet gemist hebben! Havermout is nog steeds hartstikke hip en hot om dagelijks mee te ontbijten. En een baked oats met stoofpeertjes wordt jouw nieuwe ontbijt favoriet in dit winterse seizoen! Lekker glutenvrij, vegan en zelfs nagenoeg suikervrij (afhankelijk van je stoofpeertjes recept). Lekker verwarmende specerijen en pure chocolade maken het helemaal af!
- Prep Time: 5 min
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 25 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 50 gr havermout vlokken
- 125 ml amandelmelk
- ½ banaan
- ½ tl kaneel of speculaaskruiden
- ½ tl vanille extract
- ½ tl bakpoeder
- 1 – 2 stoofpeertjes
- 10 gr pure chocolade
Extra:
- foodprocessor of blender
- ronde bakvorm 10–12 cm doorsnede
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en zet apart.
- Stop de havermout in de foodprocessor. Voeg hier de amandelmelk, banaan, kaneel, vanille en bakpoeder aan toe en mix het geheel gedurende 30-60 seconden tot een licht vloeibaar beslag. Giet dit in de bakvorm.
- Hou per vorm een gehalveerd stoofpeertje achter. Snijd de rest van de stoofpeer in blokjes en strooi in een cirkel in de bakvorm. Leg het gehalveerde peertje in het midden van de vorm. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak in 20 minuten gaar.
- Laat de Baked Oats met stoofpeer een aantal minuten in de vorm afkoelen. Smelt wat pure chocolade en lepel dit over de bakvorm. De chocolade haalt de smaken van de peer en specerijen goed omhoog en is hemels. Lepel daarna je vorm lekker uit en geniet er van!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Baked Oats met stoofpeertjes wilt gaan maken!
Geef een reactie