• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Stoofpeertjes (met rode wijn)

Stoofpeertjes (met rode wijn)

13 oktober 2014 Door Betina Oostveen Reageer

Het wordt tijd om de klassieke wintergerechten van stal te gaan halen! Nu de dagen weer kouder worden, verlangen we allemaal naar hartverwarmende gerechten, en komen de winterse klassiekers uiteraard ook voorbij. Denk aan erwtensoep, stoofvlees, maar ook overheerlijke stoofpeertjes!

Stoofpeertjes met rode wijn maken

Stoofpeertjes zijn een uitstekend bijgerecht voor bij wild of juist stoofvlees. Het is dan ook niet voor niets een ideaal bijgerecht voor tijdens de feestdagen! Maar deze gestoofde peren zijn niet alleen heel lekker als bijgerecht, ze doen het namelijk ook prima als toetje met een bolletjes vanille- of kaneel ijs. Maar een flinke schep creme Fraiche doet ook wonderen! Aan jou de keuze of je de stoofperen warm of koud serveert!

stoofpeertjes_recept_1-001

Nog meer bijgerechten voor de feestdagen

Niet alleen deze stoofpeertjes zijn favoriet tijdens kerst! Want wij hebben nog veel meer lekkere bijgerechten voor de feestdagen! Maak bijvoorbeeld deze hasselback aardappels in de befaamde waaier vorm. Of ga voor gegrilde venkel met rode peper! Bekijk hier 10x bijgerechten voor kerst! Ook lekker: Maak eens stoofpeertjes in prosecco en met chocolade!! Oeh lala!


Print

Recept: Stoofpeertjes (met rode wijn) maken

recept stoofpeertjes met rode wijn © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Het wordt tijd om de klassieke wintergerechten van stal te gaan halen! Deze stoofpeertjes met rode wijn is een winterse klassiekers en mag nooit ontbreken tijdens het kerstdiner. Voor een alcoholvrije variant stoof je de peren in bijvoorbeeld bessensap.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 90 min.
  • Total Time: 1 uur en 40 minuten
  • Yield: 4–8 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 8 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman),
  • 250 ml rode wijn (of bessensap voor een kids-proof versie),
  • 1 kaneelstokjes,
  • 5 kruidnagels,
  • optioneel: 1 blaadje laurier,
  • 100 ml water
  • 100 gram suiker.

(variatie tip:  Vervang de rode wijn/bessensap, water en 50 gram suiker door 750 ml Port)

Instructions

  1. Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje er aan zitten. De bloemaanzet (aan de onderkant) gelieve ook weg te snijden. Was de peertjes en rangschik ze naast elkaar in een (kleine) pan. Schenk hier de rode wijn (of bessensap), water en suiker bij. En voeg ook de kaneel, kruidnagels en laurier toe.
  2. Breng alles langzaam aan de kook, en stoof de peertjes, met de deksel op de pan, gedurende 90 minuten. Blijf tussentijds controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, en vul dit anders een beetje bij met water.
  3. Schep de peertjes voorzichtig uit de pan, en kook het vocht in tot je ca. 150 ml over hebt (dat is een klein kopje). Schenk dit vocht over de peertjes.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt deze stoofpeertjes gerust 1 dag vantevoren maken, en bewaar ze dan afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren op een laag vuur, of serveer ze koud.

Keywords: Peer, stoven, rode wijn, bessensap, kaneel, kruidnagel, kerst

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

stoofpeertjes_recept_2-001

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze stoofpeertjes met rode wijn wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten, Nagerechten Tags: blauwe bessen, Glutenvrij, kaneel, kruidnagel, laurier blad, Nederlandse keuken, peren, port, suiker, wijn, Winter

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reisblog West USA – dag 10: Las Vegas
Volgend bericht: Reisblog West USA – dag 11: Death Valley, Area 51, Mammoth Lakes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in