• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Mediterrane Kapucijner schotel

Mediterrane Kapucijner schotel

27 januari 2022 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Het is lekker winterfris buiten, dus hoog tijd voor een portie gezonde winterse comfortfood. Deze Mediterrane kapucijnerschotel zit boordevol vezels en heeft een lekkere zoutige bite! Met hamlappen en lekker veel groente is dit een heerlijke stoofschotel voor elke dag!

Lekker vullende kapucijner schotel

Het recept voor deze mediterrane kapucijner schotel is een heel goed recept voor een snelle doordeweekse maaltijd. Je zet hem namelijk binnen een mum van tijd op tafel! De pan is lekker gevuld, boordevol groente en romige kapucijners! Lekker vezelrijk dus een goed vullende kapucijner schotel voor koude winterse dagen! Kapucijners behoren tot de peulvruchten en ze bevatten heel veel vezels en eiwitten. Check hier nog veel meer recepten met peulvruchten.

Mediterrane Kapucijnerschotel

Vegetarische recepten met kapucijners maken

Het is immers het tijdperk van de ‘vergeten groente’ , maar naast de pastinaak en aardperen is er voor mij ook nog een hele andere ‘ vergeten groente’:  Kapucijners! Als kind at ik ze regelmatig, maar eigenlijk deze jaren nauwelijks meer. Terwijl deze peulvrucht zo lekker romig is en prima gebruikt kan worden te vervanging van aardappels of pasta. Daarnaast bevatten kapucijners veel vitamine B en zijn dus een goede aanvulling voor mensen die vegetarisch eten. Ik vind ze het allerlekkerst met zoute en krokant gebakken spek, dus vandaag een heerlijk recept voor een Mediterrane kapucijnerschotel met twee soorten varkensvlees. Maar gebruik gerust ‘vegetarische’ alternatieven hoor.


Print

Recept: Mediterrane Kapucijner schotel

recept mediterrane kapucijnerschotel met hamlappen
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Het is lekker winterfris buiten, dus hoog tijd voor een portie gezonde winterse comfortfood. Deze Mediterrane kapucijner schotel zit boordevol vezels en heeft een lekkere zoutige bite! Met hamlappen en lekker veel groente is dit een heerlijke stoofschotel voor elke dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Mediterrane keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 150 gram magere spekreepjes
  • 250 gram hamlappen
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gram gesneden Italiaanse roerbakgroente *
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 700 – 800 gram kapucijners (pot of blik)
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel provencaalse kruiden
  • Olijfolie.

(*Italiaanse roerbakgroenten is een mix van bijv. gesneden ui, prei, paprika, wortel etc. zelf gesneden of kant-en-klare zak uit de supermarkt)

Instructions

  1. Dep de hamlappen droog, en snijd deze in blokken van 2 x2 cm. Pel de knoflook en pers deze uit.  
  2. Verwarm een scheutje olie in een braadpan en bak hierin de spekjes aan gedurende 1 minuut. Voeg de stukken hamlap toe, samen met de knoflook toe en bak gedurende 10 minuten rondom aan op middelhoog vuur. Breng ondertussen op smaak met een beetje zout en vers gemalen peper.
  3. Voeg vervolgens de Italiaanse roerbakgroente toe en bak mee tot alles zacht begint te worden (4 – 5 minuten). Voeg uiteindelijk de gepelde tomaten toe en knijp de hele tomaten een beetje fijn met de hand of gebruik een pureestamper. Vul daarna het blik met water en giet dit er ook bij in de pan. Breng het geheel aan de kook en verlaag daarna het vuur naar middelmatige temperatuur. Laat totaal 20 minuten stoven.
  4. Voeg na 10 minuten stoven de uitgelekte kappucijers en de Provencaalse kruiden toe en laat de laatste 10 minuten meekoken. 
  5. Haal daarna de pan van het vuur, breng de Mediterrane kapucijner schotel op smaak met zout en peper en serveer in diepe borden. Eventueel kun je er wat (stok)brood of gekookte rijst bij serveren, maar dit hoeft niet.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: stoofvlees, hamlappen, kappucijners, bonen, stoofschotel, magere spekreepjes

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept mediterrane kapucijnerschotel met hamlappen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Mediterrane kapucijner schotel wilt gaan maken!

recept kapucijner schotel stoofvlees met hamlappen

Category: Vlees Recepten Tags: Glutenvrij, ham, hoofdgerechten, kapucijners, knoflook, Koken met aanbiedingen, magere spekreepjes, Mediterrane keuken, prei, provencaalse kruiden, stoofschotel, vegetarisch, vlees, Winter

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Galettes campagnarde
Volgend bericht: Baked Oats met stoofpeertjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Betina Oostveen

    25 oktober 2014 om 2:14 pm

    Ha! Goed om te horen! Ik hoor de laatste jaren echt nooit meer dat iemand nog kapucijners eet.. Maar gelukkig is dit wel het geval! En je kunt er juist zoveel mee doen. Enjoy!

    Beantwoorden
  2. H.J. van Keulen

    15 juni 2022 om 11:58 pm

    Een heerlijke schotel, ik heb dit al een paar keer gemaakt en het is lekker en eenvoudig te maken. Zelfs in de zomer eten we dit nog. Ik gebruik geen ham lappen maar kip blokjes en geen spekjes maar ham reepjes, ook heel lekker.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 juni 2022 om 9:03 am

      Dank je wel en wat een ontzettend leuke variatie heb je er op gemaakt! Geniet er lekker van!

      Beantwoorden
  3. Roeland Vermolen

    21 februari 2023 om 5:35 pm

    Ik ben de mediterrane Kapucijner schotel aan het maken en ik stuit op
    iets raars. In het recept staat pel en snijd de ui en was en snijd de prei.
    Beide ingredienten staan echter niet in de lijst ingredienten. Er staat ook
    niet hoeveel ui of prei er nodig is.
    Tevens komen ze verder in het recept niet voor. Er staat nergens
    “en voeg nu de ui en de prei toe. Daarbij staat er wel dat er best veel italiaanse
    groenten worden gebruikt. Dan vraag ik mij af of die prei wel nodig is.

    Ik ben benieuwd hoe jullie dat zien.

    Met vriendelijke groet,
    Roeland Vermolen

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 maart 2023 om 10:16 am

      Goede morgen Roeland,
      dank je wel voor het doorgeven en het zinnetje in de beschrijving is inmiddels aangepast. (daar stond dus nog een foutje in)
      Wij hebben de los gesneden groenten vervangen door een zak kant-en-klare voorgesneden Italiaanse roerbak groenten uit de supermarkt. Zie ook * in recept.
      Het is aan jou of deze gebruikt, of zelf totaal 800 gram groenten gaat schoonmaken en voorsnijden voor dit recept. Eet smakelijk in ieder geval!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in