• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Baked Oats met stoofpeertjes

Baked Oats met stoofpeertjes

28 januari 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Je kunt de baked oats trend het afgelopen jaar niet gemist hebben! Havermout is nog steeds hartstikke hip en hot om dagelijks mee te ontbijten. En een baked oats met stoofpeertjes wordt jouw nieuwe ontbijt favoriet in dit winterse seizoen!

Baked oats met stoofpeertjes maken

De eerste paar weken van een nieuw jaar is men volop bezig met gezonde recepten. Baked oats passen hier perfect bij, want dit gebakken havermout ontbijt is een lekker voedzaam, eiwitrijk en gewoonweg erg lekker! Speciaal voor het winterseizoen maakte ik een variant met stoofpeertjes die ik nog in de koelkast had staan. Deze kun je namelijk in rode wijn of bessensap pocheren en voorzien van kruiden en specerijen die jij zelf wilt. Op deze website vindt je een complete ode aan TikTok’s Baked Oats recepten terug gekomen en daar mag deze baked oats met stoofpeertjes natuurlijk niet bij ontbreken!

recept baked oats met stoofpeertjes © bettyskitchen.nl
recept baked oats met stoofpeertjes © bettyskitchen.nl
recept baked oats met stoofpeertjes © bettyskitchen.nl
recept baked oats met stoofpeertjes © bettyskitchen.nl

Nog meer ontbijtrecepten met havermout

Nu zijn de gebakken havermout recepten echt te lekker voor woorden en dit recept voor Baked Oats met stoofpeertjes moet je echt een keertje maken! Daarnaast kun je op deze website nog meer lekkere ontbijtrecepten met havermout terugvinden! Wat dacht je bijvoorbeeld van een ouderwetse havermoutpap als ontbijt? Met mijn gezonde toppings wordt dat echt een waar feestje hoor! Maar havermout is ook heel erg geschikt voor het bakken van overheerlijke havermout pancakes! En koekjes bakken gaat ook prima met havermout! Dit recept voor haverkoeken met appel en cranberry is namelijk heel erg lekker en past ook perfect bij het najaar en winterseizoen! Enjoy!


Print

Recept: Baked Oats met stoofpeertjes

recept baked oats met stoofpeertjes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Je kunt de baked oats trend het afgelopen jaar niet gemist hebben! Havermout is nog steeds hartstikke hip en hot om dagelijks mee te ontbijten. En een baked oats met stoofpeertjes wordt jouw nieuwe ontbijt favoriet in dit winterse seizoen! Lekker glutenvrij, vegan en zelfs nagenoeg suikervrij (afhankelijk van je stoofpeertjes recept). Lekker verwarmende specerijen en pure chocolade maken het helemaal af!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gr havermout vlokken
  • 125 ml amandelmelk
  • ½ banaan
  • ½ tl kaneel of speculaaskruiden
  • ½ tl vanille extract
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 – 2 stoofpeertjes
  • 10 gr pure chocolade

Extra:

  • foodprocessor of blender
  • ronde bakvorm 10–12 cm doorsnede

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en zet apart.
  2. Stop de havermout in de foodprocessor. Voeg hier de amandelmelk, banaan, kaneel, vanille en bakpoeder aan toe en mix het geheel gedurende 30-60 seconden tot een licht vloeibaar beslag. Giet dit in de bakvorm.
  3. Hou per vorm een gehalveerd stoofpeertje achter.  Snijd de rest van de stoofpeer in blokjes en strooi in een cirkel in de bakvorm. Leg het gehalveerde peertje in het midden van de vorm. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak in 20 minuten gaar.
  4. Laat de Baked Oats met stoofpeer een aantal minuten in de vorm afkoelen. Smelt wat pure chocolade en lepel dit over de bakvorm. De chocolade haalt de smaken van de peer en specerijen goed omhoog en is hemels. Lepel daarna je vorm lekker uit en geniet er van!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: Baked Oats, havermout, TikTok, ontbijt, stoofpeer, chocolade, speculaaskruiden, vegan

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept baked oats met stoofpeertjes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Baked Oats met stoofpeertjes wilt gaan maken!

Category: Glutenvrije Recepten, Ontbijt Recepten Tags: baked oats, bananen, Glutenvrij, havermout, kaneel, Kerst recepten, melk, ontbijt, peer, speculaaskruiden, stoofpeertjes, vanille, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mediterrane Kapucijner schotel
Volgend bericht: Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in