Print

Recept: Baked Oats met stoofpeertjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Je kunt de baked oats trend het afgelopen jaar niet gemist hebben! Havermout is nog steeds hartstikke hip en hot om dagelijks mee te ontbijten. En een baked oats met stoofpeertjes wordt jouw nieuwe ontbijt favoriet in dit winterse seizoen! Lekker glutenvrij, vegan en zelfs nagenoeg suikervrij (afhankelijk van je stoofpeertjes recept). Lekker verwarmende specerijen en pure chocolade maken het helemaal af!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gr havermout vlokken
  • 125 ml amandelmelk
  • ½ banaan
  • ½ tl kaneel of speculaaskruiden
  • ½ tl vanille extract
  • ½ tl bakpoeder
  • 12 stoofpeertjes
  • 10 gr pure chocolade

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en zet apart.
  2. Stop de havermout in de foodprocessor. Voeg hier de amandelmelk, banaan, kaneel, vanille en bakpoeder aan toe en mix het geheel gedurende 30-60 seconden tot een licht vloeibaar beslag. Giet dit in de bakvorm.
  3. Hou per vorm een gehalveerd stoofpeertje achter.  Snijd de rest van de stoofpeer in blokjes en strooi in een cirkel in de bakvorm. Leg het gehalveerde peertje in het midden van de vorm. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak in 20 minuten gaar.
  4. Laat de Baked Oats met stoofpeer een aantal minuten in de vorm afkoelen. Smelt wat pure chocolade en lepel dit over de bakvorm. De chocolade haalt de smaken van de peer en specerijen goed omhoog en is hemels. Lepel daarna je vorm lekker uit en geniet er van!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty