Het afgelopen jaar explodeerde social media met de de gebakken havermout ontbijtjes uit de oven. Speciaal voor dit najaar heb ik een heerlijke variant met wortel en rozijnen voor je gemaakt. Deze Carrotcake baked oats zijn verrukkelijk om s’ochtends te lepelen en een beetje roomkaas topping is optioneel 🙂
Baked Oats met wortel en rozijnen
Wie is er niet gek op de enige echte worteltjes taart met roomkaastopping? Voor diegenen die nog twijfelen over het toevoegen van wortel aan je ontbijt: met deze Carrotcake baked oats ga je je nog wel bedenken! Op deze website kun je heel veel verschillende gebakken havermout recepten naar deze TikTok trend terugvinden, maar deze carrotcake baked oats ontbrak nog in dit lijstje. Voeg dus lekker wat geraspte of julienne gesneden wortel toe aan je ontbijt en maak alvast een voorsprong op je dagelijkse portie groenten. Wortels zijn ook nog eens gezond en goed voor je ogen!
Nog meer zoete recepten met wortel
Het opstaan zal vanaf heden een stukje gemakkelijk gaan met dit gebakken havermout ontbijt met wortel en rozijnen. Maar deze carrotcake baked oats zijn niet het enige recept met wortel op de site! Misschien moet je er aan wennen dat wortel een ‘zoete bereiding’ krijgt, maar lekker is het zeker! Zo is deze havermoutpap met wortel en rozijnen ook al jaren lang een favoriet als ‘warm’ ontbijt. Maar doet wortelsap ook uitstekend dienst in deze oranje ontbijttaart met kwark en perzik. Op warme dagen ontbijt je eenvoudig met deze oranje smoothiebowl met o.a. wortel. En wat dacht je van tussendoor lekker gezond snacken met deze carrotcake balls? Geniet dus heerlijk van deze zoete recepten met wortel.
Recept: Carrotcake Baked Oats
Het afgelopen jaar explodeerde social media met de de gebakken havermout ontbijtjes uit de oven. Speciaal voor dit najaar heb ik een heerlijke variant met wortel en rozijnen voor je gemaakt. Deze Carrotcake baked oats zijn verrukkelijk om s’ochtends te lepelen en een beetje roomkaas topping is optioneel 🙂
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Ontbijt
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 40 gr fijne havermout
- 30 gr wortel, julienne gesneden
- 125 ml (plantaardige) melk
- 1 tl maple syrup
- ½ tl gemalen kaneel
- ½ tl gemalen pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden
- ½ tl bakpoeder
- 10 gr rozijnen
- 10 gr pecannoten
Extra:
- foodprocessor of blender
- ronde bakvorm 10–12 cm doorsnede
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en zet apart.
- Stop de havermout en wortel in de foodprocessor. Voeg hier de melk, maple syrup, kaneel, pumpkin spice en bakpoeder aan toe en ‘pulse’ tot een brokkelig maar licht vloeibaar beslag. Giet dit in de bakvorm.
- Top vervolgens de bovenkant af met de rozijnen en gebroken pecannoten. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak gedurende 20 minuten gaar.
- Laat de Carrotcake baked oats een aantal minuten in de vorm afkoelen. Je kunt er nog voor kiezen om een heel klein beetje extra maple syrup bovenop te gieten. Lepel daarna lekker uit en geniet er van!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Is een roomkaas topping voor jou echt onmisbaar bij Carrotcake? Leg een lepel roomkaas in het midden van de ingevette bakvorm en giet hier het beslag op. Maak en bak af volgens het recept.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit ontbijtrecept voor carrotcake baked oats.
Esther
Het is heerlijk. Makkelijk recept en ook nog gezond. Ik ben verzot op carrot cake en deze benaderd de gewone.
Tineke
Vandaag voor het eerst getest en WOW! Havermout next level!
Betina Oostveen
Wat een super reactie! Geniet er heerlijk van!