Print

Recept: Carrotcake Baked Oats

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Het afgelopen jaar explodeerde social media met de de gebakken havermout ontbijtjes uit de oven. Speciaal voor dit najaar heb ik een heerlijke variant met wortel en rozijnen voor je gemaakt. Deze Carrotcake baked oats zijn verrukkelijk om s’ochtends te lepelen en een beetje roomkaas topping is optioneel 🙂

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 40 gr fijne havermout
  • 30 gr wortel, julienne gesneden
  • 125 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl maple syrup
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden
  • ½ tl bakpoeder
  • 10 gr rozijnen
  • 10 gr pecannoten

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en zet apart.
  2. Stop de havermout en wortel in de foodprocessor. Voeg hier de melk, maple syrup, kaneel, pumpkin spice en bakpoeder aan toe en ‘pulse’ tot een brokkelig maar licht vloeibaar beslag. Giet dit in de bakvorm.
  3. Top vervolgens de bovenkant af met de rozijnen en gebroken pecannoten. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak gedurende 20 minuten gaar.
  4. Laat de Carrotcake baked oats een aantal minuten in de vorm afkoelen. Je kunt er nog voor kiezen om een heel klein beetje extra maple syrup bovenop te gieten. Lepel daarna lekker uit en geniet er van!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Is een roomkaas topping voor jou echt onmisbaar bij Carrotcake? Leg een lepel roomkaas in het midden van de ingevette bakvorm en giet hier het beslag op. Maak en bak af volgens het recept.