Deze kokos notenrijst met pompoen en granaatappelpitjes is een heerlijk, vegetarisch bijgerecht. Ondanks dat dit je niet heel veel meer tijd in de keuken kost, is dit gerecht toch een stuk vrolijker en gezonder dan een gewone kom met rijst.
Vegetarische kokos notenrijst maken
Wat heel goed past bij de kokos notenrijst is bijvoorbeeld een stuk (warme) geitenkaas of feta. Zo heb je een complete, voedzame maaltijd. Eerder maakte Betty bijvoorbeeld deze gebakken feta uit de oven (feta fourno). Ideaal om erbij te serveren! Maar dit bijgerecht is ook heerlijk met een sateh van tempeh! Of maak er pulled aubergine bij!
Zelf notenrijst maken
Notenrijst uit de supermarkt is eigenlijk net zoiets als pannenkoekenmix. Producenten hebben hier namelijk heel goed op ingespeeld om dit kant-en-klaar te verkopen. Terwijl het heel makkelijk en vooral ook goedkoper is om dit zelf te maken. Notenrijst is namelijk niet meer dan noten, pitten of zaden en eventueel iets zoets toevoegen aan de rijst. En ik vind het zelfs nog wat lekkerder ook als het vers bereid is. Bovendien kun je, door zelf notenrijst te maken, naar eigen wens variëren kwa noten of andere toevoegingen. Met wat je lekker(der) vindt of nog hebt liggen in de keukenkastjes! Check hier nog veel meer lekkere recepten met rijst op onze site!
Recept: Kokos notenrijst met pompoen
Deze kokos notenrijst met pompoen en granaatappelpitjes is een heerlijk, vegetarisch bijgerecht. Ondanks dat dit je niet heel veel meer tijd in de keuken kost, is dit gerecht toch een stuk vrolijker en gezonder dan een gewone kom met rijst.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch bijgerecht
- Cuisine: Levantijnse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 150 gram volkorenrijst
- 200 gram pompoenblokjes
- 75 gram tuinerwtjes (bv. uit de diepvries)
- 400 ml. kokosmelk
- 1 groentenbouillonblokje
- 25 gram pecannoten
- 25 gram amandelen
- 2 el. granaatappelpitjes
- 2 el. pompoenpitten
- 4 takjes verse krulpeterselie
- Peper en zout
Instructions
- Snij de pompoenblokjes fijn. Breng de kokosmelk samen met 400 ml. water en het groentenbouillonblokje aan de kook.
- Voeg vervolgens de rijst toe, met de benodigde kooktijd volgens de gebruiksaanwijzing. De pompoenstukjes moeten zo’n 12 minuten meekoken. Als de kooktijd van de rijst korter is, voeg je eerst de pompoen toe aan de kokosbouillon. De laatste 5 minuten van de kooktijd voeg je de tuinerwten toe.
- Tijdens het koken van de rijst, pompoen en erwten snij je de pecannoten en amandelen alvast klein. De peterselie knip of snij je fijn.
- Zodra de rijst, pompoen en tuinerwten gaar zijn, giet je de pan af. Schep de pecannoten, amandelen, peterselie en pompoenpitten erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
- Serveer met de granaatappelpitjes eroverheen verdeeld.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je kokos notenrijst met pompoen wilt gaan maken!
Geef een reactie