Print

Recept: Kokos notenrijst met pompoen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze kokos notenrijst met pompoen en granaatappelpitjes is een heerlijk, vegetarisch bijgerecht. Ondanks dat dit je niet heel veel meer tijd in de keuken kost, is dit gerecht toch een stuk vrolijker en gezonder dan een gewone kom met rijst.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch bijgerecht
  • Cuisine: Levantijnse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 150 gram volkorenrijst
  • 200 gram pompoenblokjes
  • 75 gram tuinerwtjes (bv. uit de diepvries)
  • 400 ml. kokosmelk
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 25 gram pecannoten
  • 25 gram amandelen
  • 2 el. granaatappelpitjes
  • 2 el. pompoenpitten
  • 4 takjes verse krulpeterselie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Snij de pompoenblokjes fijn. Breng de kokosmelk samen met 400 ml. water en het groentenbouillonblokje aan de kook.
  2. Voeg vervolgens de rijst toe, met de benodigde kooktijd volgens de gebruiksaanwijzing. De pompoenstukjes moeten zo’n 12 minuten meekoken. Als de kooktijd van de rijst korter is, voeg je eerst de pompoen toe aan de kokosbouillon. De laatste 5 minuten van de kooktijd voeg je de tuinerwten toe.
  3. Tijdens het koken van de rijst, pompoen en erwten snij je de pecannoten en amandelen alvast klein. De peterselie knip of snij je fijn. 
  4. Zodra de rijst, pompoen en tuinerwten gaar zijn, giet je de pan af. Schep de pecannoten, amandelen, peterselie en pompoenpitten erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak peper en zout toe. 
  5. Serveer met de granaatappelpitjes eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda