• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Pancakes Cereal

Pancakes Cereal

14 juli 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is deze maanden de grote trend op Instagram en TikTok: zelf ontbijtgranen maken van pannenkoeken beslag. Deze zogehete pancake cereal bestaat uit mini pannenkoekjes en je kunt hier werkelijk elke pannenkoeken beslag recept voor gebruiken!

Ontbijtgranen van pancakes (cereal) maken

Vervang je standaard bakje yoghurt met muesli of cruesli eens door deze hele mini pannenkoeken. Ze zijn nog kleiner dan poffertjes maar de smaak is echt niet te evenaren! Top af met vers fruit en toppings zoals noten of zaden en je hebt een heerlijk vullend ontbijtje om van te smullen. Je kunt deze pancake cereal maken echt elke soort pannenkoeken beslag. Of je nu gaat voor kant-en-klaar- beslag (lees: pak uit de supermarkt waar je nog zelf melk aan dient toe te voegen) of zelf gemaakt beslag, zorg er in ieder geval voor dat het beslag helemaal glad en klontvrij is. Daarna stop je het in een spuitflacon of spuitzakje en ‘druppel’ je heel veel beslag rondjes in een (pannen)koekenpan. Dit is even een werkje maar het zijn echt verrukkelijke kleine kussentjes die je dus naar wens zelfs volkoren, of glutenvrij, lactosevrij, eivrij, vegan etc kunt maken. Geniet er dus heerlijk van!

Wil jij nog meer viral food trends en foodhacks van TikTok uitproberen? We hebben er maar liefst 10 voor je op een rijtje gezet! Have fun!

recept pancake cereal ontbijt © bettyskitchen.nl
recept pancake cereal ontbijt © bettyskitchen.nl
recept voor ontbijtgranen gemaakt van mini pannenkoekjes beslag met yoghurt en fruit © bettyskitchen.nl

Nog meer pannenkoeken recepten

Ik hoop zeker dat je dit recept eens gaat maken en je dus niet laat afschrikken door de hoeveelheid kleine mini pannenkoekjes die je moet bakken hiervoor. Het is namelijk echt lekker en onvergelijkbaar met normale pannenkoeken. Ze doen het ook uitstekend als topping voor over je smoothiebowl, of serveer a la poffertjes met een klontje boter en poedersuiker of maple syrup. Je kunt tevens ook dit beslag voor bananenpannenkoekjes gebruiken voor het maken van je Pancake cereal. Dan zijn ze meteen gluten- en lactosevrij! Maar voor een chocolade variant kan ik je zeker ook dit recept voor choco-pancakes aanraden! Maar een lekkere ontbijtgranen pannenkoekjes gemaakt van havermout gaat ook heel goed hoor!


Print

Recept: Pancakes Cereal maken

recept pancake cereal ontbijt © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is deze maanden de grote trend op Instagram en TikTok: zelf ontbijtgranen maken van pannenkoeken beslag. Deze zogehete pancake cereal bestaat uit mini pannenkoekjes en je kunt hier werkelijk elke pannenkoeken beslag recept voor gebruiken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min,
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 100 gr (glutenvrije) bloem
  • zonnebloemolie

Extra:

  • mengkom
  • spuitflacon (of gebruik een ziploc zakje)
  • (pannen)koekenpan

Instructions

  1. Kluts het ei met de melk luchtig in een kom. Voeg het (glutenvrije) bloem toe en klop nogmaals goed door. Zorg dat alle klontjes er uit zijn. Giet het beslag in de spuitflacon en laat 10 minuten staan..
  2. Verwarm de koekenpan op middelmatig vuur. Voeg een beetje olie toe aan de pan en zwenk deze zachtjes rond om de olie te verdelen. 
  3. Schud de flacon even goed om en spuit vervolgens ‘druppels’ ter grote van een 50ct munt over de hele pan. Ik vind het gemakkelijker om een heel rondje langs te rand van de pan de spuiten en vervolgens werk je steeds een rijtje naar binnen toe. 
  4. Zodra je de hele pan gevuld hebt met mini pancake cereal is het tijd om ze om te draaien. Gebruik hiervoor een vork of spatel. Bak de andere kant ook gaar.
  5. Schep de super mini pannenkoekjes uit de pan en op een bord om iets af te koelen. Serveer ze bijvoorbeeld boven op een kommetje met yoghurt en top af met vers fruit en noten. Maar ze zijn ook heerlijk met een smoothiebowl of gewoonweg zo met een beetje maple syrup en boter.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

  1. Met je andere hand lepel gebruik je een soeplepel met beslag in het midden van de pan. Zwenk met je andere hand aan de steel de pan weer zachtjes rond om het beslag volledig uit de laten lopen en over de gehele bodem te verdelen.
  2. Zet de pan op het vuur en wacht tot de bovenkant volledig gestold is. Draai daarna de pannenkoek om. Dit kan met behulp van een spatel, maar je kunt ook een ‘draai’ in de lucht doen met de pan.
  3. Wacht daarna nog eventjes tot ook deze zijde gebakken is en verplaats de pannenkoek naar het bord met kommetje in de oven. Doe de oven weer dicht en bak ondertussen de volgende pannenkoek.
  4. Serveer je pannenkoeken met bijvoorbeeld stroop, (bruine)suiker, Nutella of zie ‘notes’.
  5.  

Notes

Dit beslag dient echt klontvrij te zijn, anders loopt het beslag vast in het nauwe spuitdopje. Gebruik desnoods een staafmixer of blender. Zeker als je bijvoorbeeld beslag met bananen of ander fruit gebruikt.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pancake cereal ontbijt © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pancake cereal wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: bloem, eieren, fruit, melk, munt, noten, pancakes, pannenkoeken, pompoenpitten, TikTok, yoghurt, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mosselpannetje – uit The Lemon Kitchen Kookboek
Volgend bericht: Cake met mango en sinaasappel »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee