• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes

29 augustus 2014 Door Betina Oostveen 6 Reacties

bananenpannenkoekjes_1-001Ik kan geen genoeg krijgen van bananen, en de laatste tijd ben ik ook aan het ontbijten geslagen met bananenpannenkoekjes en verse aardbeien. Het past immers goed bij het zomerse aardbeien seizoen, en de bananenpannenkoekjes zijn heerlijk vullend. Zo kom ik wel aan mijn twee stuks fruit per dag!

Het recept is super simpel, en bestaat voornamelijk uit banaan en ei. Je kunt het dus ook meer zien als een omelet met banaan. Maar om ze toch wat meer als pannenkoekjes te laten proeven voeg ik nog wat extra’s toe. Lijnzaad zit boordenvol Omega 3 vetzuren, alleen vindt ik dat mijn bananenpannenkoekjes hierdoor soms ‘uit elkaar’ vallen tijdens het omkeren. Maar een ander glutenvrij alternatief is boekweitmeel, die ook letterlijk binding geeft aan je pannenkoekjes. En deze twee samen geven perfecte, gezonde en glutenvrije pannenkoekjes voor een lekkere start van de dag!

Recept voor 2-3 Bananenpannenkoekjes:

(ontbijt voor 1 persoon)

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote banaan,
  • 1 groot ei (L),
  • 2 theelepels boekweitmeel,
  • 1 theelepel (gebroken) lijnzaad,
  • 1 theelepeltje gemalen kaneel,
  • olijfolie of kokosvet om in te bakken,
  • optioneel: wat vers fruit om mee te garneren.

Extra: 

  • Foodprocessor (maar zonder kan ook),
  • Koekenpan.

Bereidingstijd:  5-10 minuten. Bereidingswijze:

  1. Optie 1) Pel de banaan, breek in stukken en voeg samen met het ei in de foodprocessor. Voeg hierna de lijnzaad, boekweitmeel en kaneel toe en pureer alles door elkaar.
  2. Optie 2) Pel de banaan en prak deze met een vork helemaal fijn. Kluts hier een ei doorheen, en roer vervolgens de lijnzaad, boekweitmeel  en kaneel door heen.bananenpannenkoekjes_2-001
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep hier 2-3 hoopjes beslag in. Je kunt in een grote koekenpan ook 1 grote pannenkoek maken. Bak de bananenpannenkoekjes aan weerszijden totdat deze gaar zijn. (bij mij duurt dat 2 minuten per kant).
  4. Laat de bananenpannenkoekjes op een bord glijden en serveer met wat vers fruit en eventueel was extra (kokosbloesem)suiker of honing.

Eet smakelijk!bananenpannenkoekjes_3-002

Category: Ontbijt Recepten Tags: bananen, boekweit, eieren, Glutenvrij, lijnzaad, pancakes, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « IJspret – van Linda Lomelino
Volgend bericht: Fotodagboek Augustus 2014 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Wilma

    29 augustus 2014 om 11:32 am

    Hoi Betina,

    Kan het ook met havermoutmeel?

    Groet, Wilma

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 augustus 2014 om 11:38 am

      Hi Wilma,
      wat mij betreft wel hoor! 🙂
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  2. Iris

    31 augustus 2014 om 10:45 am

    Wat een heerlijk recept.
    Net uitgeprobeerd, het hele gezin vond ze heerlijk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      31 augustus 2014 om 11:27 am

      Hi Iris,
      goed zo, en dat vind ik altijd erg leuk om te horen!
      Goed weekend!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Noor

    4 september 2014 om 3:46 pm

    Lijken me heerlijk! Passen deze ook in een ‘low carb’ menu of is dit nu een heel stomme vraag? 😉

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 september 2014 om 5:52 am

      Hi Noor,

      niet in de beginfase, want dan mag er helemaal geen fruit worden toegevoegd.
      Op het moment dat het programma de bananen weer toestaat, kun je deze pannenkoekjes maken met lijnzaad.
      (geen boekweit)

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in