• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes

29 augustus 2014 Door Betina Oostveen 6 Reacties

bananenpannenkoekjes_1-001Ik kan geen genoeg krijgen van bananen, en de laatste tijd ben ik ook aan het ontbijten geslagen met bananenpannenkoekjes en verse aardbeien. Het past immers goed bij het zomerse aardbeien seizoen, en de bananenpannenkoekjes zijn heerlijk vullend. Zo kom ik wel aan mijn twee stuks fruit per dag!

Het recept is super simpel, en bestaat voornamelijk uit banaan en ei. Je kunt het dus ook meer zien als een omelet met banaan. Maar om ze toch wat meer als pannenkoekjes te laten proeven voeg ik nog wat extra’s toe. Lijnzaad zit boordenvol Omega 3 vetzuren, alleen vindt ik dat mijn bananenpannenkoekjes hierdoor soms ‘uit elkaar’ vallen tijdens het omkeren. Maar een ander glutenvrij alternatief is boekweitmeel, die ook letterlijk binding geeft aan je pannenkoekjes. En deze twee samen geven perfecte, gezonde en glutenvrije pannenkoekjes voor een lekkere start van de dag!

Recept voor 2-3 Bananenpannenkoekjes:

(ontbijt voor 1 persoon)

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote banaan,
  • 1 groot ei (L),
  • 2 theelepels boekweitmeel,
  • 1 theelepel (gebroken) lijnzaad,
  • 1 theelepeltje gemalen kaneel,
  • olijfolie of kokosvet om in te bakken,
  • optioneel: wat vers fruit om mee te garneren.

Extra: 

  • Foodprocessor (maar zonder kan ook),
  • Koekenpan.

Bereidingstijd:  5-10 minuten. Bereidingswijze:

  1. Optie 1) Pel de banaan, breek in stukken en voeg samen met het ei in de foodprocessor. Voeg hierna de lijnzaad, boekweitmeel en kaneel toe en pureer alles door elkaar.
  2. Optie 2) Pel de banaan en prak deze met een vork helemaal fijn. Kluts hier een ei doorheen, en roer vervolgens de lijnzaad, boekweitmeel  en kaneel door heen.bananenpannenkoekjes_2-001
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep hier 2-3 hoopjes beslag in. Je kunt in een grote koekenpan ook 1 grote pannenkoek maken. Bak de bananenpannenkoekjes aan weerszijden totdat deze gaar zijn. (bij mij duurt dat 2 minuten per kant).
  4. Laat de bananenpannenkoekjes op een bord glijden en serveer met wat vers fruit en eventueel was extra (kokosbloesem)suiker of honing.

Eet smakelijk!bananenpannenkoekjes_3-002

Category: Ontbijt Recepten Tags: bananen, boekweitmeel, eieren, Glutenvrij, lijnzaad, pancakes, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « IJspret – van Linda Lomelino
Volgend bericht: Fotodagboek Augustus 2014 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Wilma

    29 augustus 2014 om 11:32 am

    Hoi Betina,

    Kan het ook met havermoutmeel?

    Groet, Wilma

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 augustus 2014 om 11:38 am

      Hi Wilma,
      wat mij betreft wel hoor! 🙂
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  2. Iris

    31 augustus 2014 om 10:45 am

    Wat een heerlijk recept.
    Net uitgeprobeerd, het hele gezin vond ze heerlijk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      31 augustus 2014 om 11:27 am

      Hi Iris,
      goed zo, en dat vind ik altijd erg leuk om te horen!
      Goed weekend!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Noor

    4 september 2014 om 3:46 pm

    Lijken me heerlijk! Passen deze ook in een ‘low carb’ menu of is dit nu een heel stomme vraag? 😉

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 september 2014 om 5:52 am

      Hi Noor,

      niet in de beginfase, want dan mag er helemaal geen fruit worden toegevoegd.
      Op het moment dat het programma de bananen weer toestaat, kun je deze pannenkoekjes maken met lijnzaad.
      (geen boekweit)

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in