Print

Recept: Pancakes Cereal maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is deze maanden de grote trend op Instagram en TikTok: zelf ontbijtgranen maken van pannenkoeken beslag. Deze zogehete pancake cereal bestaat uit mini pannenkoekjes en je kunt hier werkelijk elke pannenkoeken beslag recept voor gebruiken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min,
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 100 gr (glutenvrije) bloem
  • zonnebloemolie

Extra:

  • mengkom
  • spuitflacon (of gebruik een ziploc zakje)
  • (pannen)koekenpan

Instructions

  1. Kluts het ei met de melk luchtig in een kom. Voeg het (glutenvrije) bloem toe en klop nogmaals goed door. Zorg dat alle klontjes er uit zijn. Giet het beslag in de spuitflacon en laat 10 minuten staan..
  2. Verwarm de koekenpan op middelmatig vuur. Voeg een beetje olie toe aan de pan en zwenk deze zachtjes rond om de olie te verdelen. 
  3. Schud de flacon even goed om en spuit vervolgens ‘druppels’ ter grote van een 50ct munt over de hele pan. Ik vind het gemakkelijker om een heel rondje langs te rand van de pan de spuiten en vervolgens werk je steeds een rijtje naar binnen toe. 
  4. Zodra je de hele pan gevuld hebt met mini pancake cereal is het tijd om ze om te draaien. Gebruik hiervoor een vork of spatel. Bak de andere kant ook gaar.
  5. Schep de super mini pannenkoekjes uit de pan en op een bord om iets af te koelen. Serveer ze bijvoorbeeld boven op een kommetje met yoghurt en top af met vers fruit en noten. Maar ze zijn ook heerlijk met een smoothiebowl of gewoonweg zo met een beetje maple syrup en boter.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

  1. Met je andere hand lepel gebruik je een soeplepel met beslag in het midden van de pan. Zwenk met je andere hand aan de steel de pan weer zachtjes rond om het beslag volledig uit de laten lopen en over de gehele bodem te verdelen.
  2. Zet de pan op het vuur en wacht tot de bovenkant volledig gestold is. Draai daarna de pannenkoek om. Dit kan met behulp van een spatel, maar je kunt ook een ‘draai’ in de lucht doen met de pan.
  3. Wacht daarna nog eventjes tot ook deze zijde gebakken is en verplaats de pannenkoek naar het bord met kommetje in de oven. Doe de oven weer dicht en bak ondertussen de volgende pannenkoek.
  4. Serveer je pannenkoeken met bijvoorbeeld stroop, (bruine)suiker, Nutella of zie ‘notes’.
  5.  

Notes

Dit beslag dient echt klontvrij te zijn, anders loopt het beslag vast in het nauwe spuitdopje. Gebruik desnoods een staafmixer of blender. Zeker als je bijvoorbeeld beslag met bananen of ander fruit gebruikt.