• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Croissant krans met aardbei en mascarpone

Croissant krans met aardbei en mascarpone

8 juli 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Hoe feestelijk ziet deze croissant krans gevuld met aardbei, mascarpone en pure chocola eruit? En geloof mij, hij smaakt ook net zo feestelijk als dat hij eruit ziet. Ideaal voor een uitgebreid ontbijt of een brunch in het weekend. Of gewoon door de week natuurlijk als je daar zin in hebt!

Recepten met croissant deeg

Deze croissant krans is zowel warm als koud te serveren. Dus mocht je nog een stuk overhouden, bewaar deze dan vooral goed afgesloten in de koelkast. Dan kun je er op een later moment nog eens van genieten. Vind je dit recept een succes? Wij maakten eerder ook heerlijke andere recepten met croissant deeg. Bijvoorbeeld dit recept van croissants met oreo’s en chocolade. Of deze gevulde croissants met amandel. Maar voor de hartige trek kun je ook deze mini worstenbroodjes maken. Om je vingers bij af te likken…

recept Croissant krans met aardbei en mascarpone

Zelf een krans van croissant deeg maken

Ik heb voor dit gerecht gebruik gemaakt van kant-en-klaar deeg voor mini-croissants. We waren namelijk met z’n tweeën. Bovendien hadden we ook maar driekwart van het deeg gebruikt. Maar ga jij hier bijvoorbeeld met meer personen van eten, kun je de krans natuurlijk ook groter maken of gebruikmaken van kant-en-klaar deeg voor ‘gewoon formaat’ croissants. Vanzelfsprekend heb je dan dus ook meer vulling nodig. In ieder geval heel veel plezier met zelf een krans van croissant deeg maken!


Print

Recept: Croissant krans met aardbei en mascarpone

recept Croissant krans met aardbei en mascarpone
Print Recipe

Deze zomerse krans van bladerdeeg is een absoluut verwen ontbijt! De croissant krans beleg je namelijk met mascarpone en aardbeien en dan nog eventjes afbakken in de oven!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 min.
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt gerecht

Ingredients

Scale
  • Kant-en-klaar deeg mini-croissants
  • 100 gram mascarpone
  • 10 aardbeien
  • 0.5 el. vanillesuiker
  • 4 blokjes pure chocolade
  • 1 el. amandelschaafsel
  • 1 ei

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en rol het croissantdeeg daarop uit. Snij een kwart van het deeg af. Hier kun je eventueel mini-croissantjes van rollen. Snij het deeg in de breedte tot de helft in om de +/- 1.5 cm. Dit helpt om straks de krans goed te kunnen vouwen. Zie de instructieafbeelding hieronder.
  3. Klopt de mascarpone los met het vanillesuiker. Schep of spuit deze met een spuitzak in de lengte over het niet ingesneden deel van de deeg. Dit hoeft niet per se netjes, het wordt toch zacht in de oven.
  4. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. De blokjes chocola snij je fijn. Verdeel de aardbeien en chocola over de mascarpone. Het moet niet te dik belegd worden anders krijg je het deeg niet dichtgerold.
    Croissant krans met aardbei en mascarpone

    Instructieafbeelding: resultaat voordat je het oprolt

  5. Vervolgens rol je het deeg tot een rol. Eerst rol je de belegde kant naar het midden en vervolgens de ingesneden stukjes eroverheen. Leg in een cirkel en druk de open eindes goed tegen elkaar. Het is niet erg als de krans hier en daar iets open staat, zolang dit maar aan de bovenkant is.
  6. Klopt het ei los in een kom en bestrijk de bovenkant van de krans hiermee. Je hoeft hier maar een klein beetje van het geklutste ei voor te gebruiken. Verdeel vervolgens het amandelschaafsel eroverheen.
  7. Plaats het bakpapier en de krans op een ovenrooster en bak +/- 8.5 minuut in het midden van de oven. Laat de croissant krans licht afkoelen voor je hem aansnijdt en serveert.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept Croissant krans met aardbei en mascarpone

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant krans met aardbeien en mascarpone wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: aardbeien, brunch, croissants, mascarpone, Nanda Appelman, pure chocola

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « ITALIE Weekmenu
Volgend bericht: Mosselpannetje – uit The Lemon Kitchen Kookboek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in