• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)

Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)

2 januari 2024 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Jump to Recipe

Happy New Year!! En hoe beter dan dit nieuwe jaar te beginnen met een lekker een gezond voornemen: meer havermout taartjes op het ontbijtmenu zetten 🙂 Te beginnen dit chocoladetaartje met havermout en amandel!

Ontbijttaartje met havermout, chocolade en amandelen

Hebben jullie een mooi Oud& Nieuw gevierd? Wakker worden op 1 januari is het begin van een nieuwe jaar, maar ook wakker worden met vaak goede voornemens. Nu zijn mijn ontbijtrecepten over het algemeen al best gezond, dus mijn goede voornemen is om dit nieuwe jaar gewoonweg wat vaker te genieten van taart voor het ontbijt! Ja dat lees je goed! Ontbijten met havermouttaartjes zouden nog wel eens je meest goede voornemen voor dit jaar kunnen worden. Speciaal voor vandaag heb ik dan ook een heerlijk glutenvrij 1-persoons ontbijt taart om van te smullen! En iets zegt me dat jij ook dit ontbijttaartje met havermout, chocolade en amandelen wilt gaan proeven!

Wist je dat chocolade heel erg gezond voor je is? Lees hier de gezondheidsvoordelen van chocolade terug en dan snap je wel waarom ik deze graag verwerk in mijn (havermout) ontbijtjes!

recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl

Nog meer gezonde onbijt taartjes voor jouw goede voornemens!

Neem een frisse duik in dit nieuwe jaar met deze frisse cheesecake ontbijtjes met passievruchten! Maar deze oranje kleurige ontbijttaart met sinaasappel en yoghurt is er ook eentje om vrolijk mee wakker te worden! Deze ontbijtmuffins met appel en havermout vallen toch ook onder ‘mini’ ontbijttaartjes ? En wat dacht je van dit havermouttaartje met banaan uit de oven? Oeh la la dat wordt lekker genieten van nog meer gezonde ontbijt taartjes voor jouw goede voornemens!


Recept video: Chocoladetaartje met havermout en amandel

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Chocoladetaartje met havermout en amandel

recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Hoe beter dan dit nieuwe jaar te beginnen met een lekker een gezond voornemen: meer havermout taartjes op het ontbijtmenu zetten 🙂 Te beginnen dit chocoladetaartje met havermout en amandel! Een lekker glutenvrij 1-persoons ontbijttaartje om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 1– 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 40 gr havermout
  • 20 gr amandelmeel
  • 1 el cacao poeder
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1–2 el maple syrup
  • 2 tl amandelpasta (of pindakaas)
  • ½ tl vanille extract
  • 30 gr fijngehakte chocolade

Extra:

  • keukenmixer
  • kleine springvorm 10 – 12 cm (of ramequin)
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Gebruik een klein bakvormpje en bekleed deze met bakpapier.
  2. Stop de havermout, amandelmeel, cacao, bakpoeder en zout in de keukenmachine en mix deze goed fijn.
  3. Klop ondertussen in een kom het ei los met de amandelmelk, maple syrup, 1 tl amandelboter en de vanille. Spatel hier het havermoutmeel doorheen en tot slot 20 gram van de gehakte chocolade.
  4. Bak het chocoladetaartje gedurende 20-25 minuten in de oven. Zodra deze uit de oven komt lepel je de overgebleven tl amandelboter er overheen en tevens de rest van de gehakte chocolade.
  5. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en plaats daarna eventueel op een bordje. Bij gebruik van een ramequin kun je de taart zo uit de vorm lepelen.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit chocoladetaartje met havermout en amandel wilt gaan maken!

Category: Bakrecepten, Ontbijt Recepten Tags: amandelen, amandelmeel, amandelmelk, bakpoeder, chocolade, eieren, Glutenvrij, havermout, kookvideo, maple syrup, Nederlandse keuken, notenpasta, ontbijttaart, pindakaas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Klassieke Cocktails
Volgend bericht: Risotto met champignons en porcini »

Lees Interacties

Reacties

  1. Claudet

    27 januari 2021 om 11:52 am

    Wat een zalige combinatie, echt een verukkelijk recept. Ik heb de bovenkant weggelaten en met poedersuiker (of eigenlijk Stevialafrost) bestrooid en heb er 1 banaan in gedaan. Kreeg smiddags iemand op visitie die heeft hem ook goedgekeurd en nu zit ik smorgens aan de koffie met een lekkere punt, heerlijk snoepen zonder schuldgevoel🙂👍

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 januari 2021 om 12:31 pm

      Wat ontzettend leuk om te horen Claudet! Enjoy!

      Beantwoorden
  2. Tamara

    14 april 2022 om 12:39 pm

    Wat een fantastisch recept! Ik heb in plaats van maple syrup 1 eetlepel (10 gram) erythritol gebruikt. De volgende keer ga ik hem maken met cashewnotenpasta in plaats van met pindakaas. Ik ben benieuwd. Dank voor het delen!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 april 2022 om 9:56 am

      Wat ontzettend leuk om te horen dit! En ja erythritol is een goede vervangers voor de syrup! Enjoy!

      Beantwoorden
  3. Ineke

    19 april 2024 om 4:12 pm

    Ik volgde de link bij het chocoladetaartje met pindakaas en havermout en toen kwam ik hier terecht. Bestaat dat recept niet?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 april 2024 om 5:43 pm

      Hi Ineke, dat is dit recept hoor. Er staat in de ingrediënten lijst dat je amandelpasta of pindakaas kunt gebruiken voor dit taartje.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee