• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Cheesecake Ontbijt met passievruchten

Cheesecake Ontbijt met passievruchten

2 september 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ben jij s’ochtends niet je bed uit te krijgen? Wat als ik je nou vertel dat je kunt ontbijten met cheesecake? Ja echt waar! Dit cheesecake ontbijt met passievruchten is heel goed wakker worden!

No Bake Cheesecake voor het ontbijt

Kwark of yoghurt met granen zijn een van de meest voorkomende ontbijtjes om de dag mee te beginnen. Want boordevol vezels, proteine en eiwitten. En voeg je zelfs nog wat fruit extra toe dan heb je een uitgebalanceerd ontbijt te pakken. Wil je het echter helemaal speciaal maken, ga dan voor deze no bake cheesecake voor het ontbijt! Met een granola bodem vol ontbijtgranen, een fluffy ‘cheesecake’ laag met kwark en mascarpone. En dan een mooie dikke laag fruit bovenop! Geen passievruchtenpuree in huis? No problemo want je kunt letterlijk elke soort (ontdooit) diepvriesfruit voor dit recept gebruiken! Dus varieer er lekker op los!

recept cheesecake ontbijtjes met passievrucht © bettyskitchen.nl

Nog meer kleurrijke ontbijtjes om vrolijk van te worden.

Die mooie gele passievrucht doet ook echt wat met je gemoedstoestand op de vroege morgen! Je cheesecake ontbijt aftoppen met fruit is dus niet alleen heel lekker, maar wordt je dus ook erg blij van! Daarom heb ik nog meer kleurrijke ontbijtjes voor je verzameld om vrolijk van te worden! Maak bijvoorbeeld eens deze lichtgroene ontbijttaartjes met havermout . Ga voor een verkoelende oranje carrotcake smoothiebowl of maak een knalblauwe havermoutpap! Maar deze overnight oats komen ook in heel veel verschillende kleurencombinaties!


Recept video: cheesecake ontbijtjes

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Cheesecake Ontbijtjes met passievruchten

recept cheesecake ontbijtjes met passievrucht © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Ontbijten met cheesecake is hemels! Vul glaasjes met een bodem van granola, een dikke laag no-bake cheesecake van kwark en mascarpone en top af met een dikke fruitlaag van passievruchten of aardbeien, blauwe bessen etc.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: hele nacht opstijven
  • Total Time: 20 minuten (+ 1 dag)
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram granola
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 1 eetlepel amandelboter (of pindakaas)
  • 200 gram mascarpone
  • 250 gram mager kwark in citroensmaak
  • 250 gram diepvries passievrucht puree blokjes, ontdooit !
  • 2 blaadjes gelatine
  • verse munt
  • handje amandelen, grof gehakt

Instructions

Let op! De passievruchten puree dient reeds ontdooit te zijn, haal deze dus tijdig uit de vriezer. Eventueel een avond van tevoren en laat in de koelkast ontdooien.

  1. Week als eerste 2 gelatine blaadjes in een ruim koud water en zet apart tot gebruik.
  2. Roer 200 gram granola los met 1 eetlepel honing of maple syrup en 1 eetlepel amandel boter of pindakaas. Verdeel dit over 4 glazen of kommetjes en druk een beetje aan tot een bodem met je lepel.
  3. Klop met de keukenmixer de mascarpone romig. Klop hier kort de Magere kwark in citroensmaak en 3 volle eetlepels passievrucht puree door heen. Verdeel dit ook over de glazen en stop direct in de koelkast om alvast op te stijven.
  4.  Stop de overige passievruchten puree in een steelpannetje en breng aan de kook. Zeg daarna het vuur uit. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en laat deze, al roerende, smelten in de puree. Laat 5 minuten afkoelen en lepel daarna over de kwark en smeer egaal uit. Zet de cheesecake ontbijtjes minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven, maar een gehele nacht is nog beter.
  5. Voor het serveren top je de ontbijtjes af met wat verse gehakte munt en wat gehakte amandelen.

Eet smakelijk!

Notes

Let op! Magere kwark in citroen smaak is vaak al gezoet. Mocht je echter ‘gewone’ magere kwark gebruiken, voeg dan zelf nog 1-2 eetlepels verse citroen sap en 2-3 eetlepels suiker toe.

Keywords: ontbijt, granola, magere kwark, cheesecake, mascarpone, passievrucht

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept cheesecake ontbijtjes met passievrucht © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit cheesecake ontbijtje met passievruchten wilt maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelen, cheesecake, granola, honing, kookvideo, kwark, maple siroop, no-bake, passievrucht, vegetarisch, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hele Cola Kip van de barbecue
Volgend bericht: Biefstuk Bali (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee